Trading dag update 7 februari 2013

Dax future 420 minutenchart

Vandaag een korte update. Ik ben vanaf morgen en volgende week niet aan het traden vanwege trainingen die ik geef voor institutionele beleggers (fixed income) en twee hele dagen vakantie :)

Afgelopen dinsdag gaf ik voor de Dax future aan dat er een herstel kon plaatsvinden tot in de zone 7670-7700 en dat ik daar een omkeer verwachtte en nieuwe lows voordat we aan een dagcyclusbodem konden denken.

Dat scenario is netjes uitgekomen en gisteren mocht er een mooie 100 punten worden bijgeschreven middels een short trade die je in de 15 minutenchart kon initiëren. De relevante chart voor de trend, de uurchart, gaf netjes een dalende trend aan en nadat de genoemde zone werd bereikt was het gewoon afwachten op een eerste lagere top in de 15 minutenchart. Het is feitelijk elke keer hetzelfde patroon, je moet alleen geduld hebben en wachten totdat alles goed staat.

In de 420 minutenchart van de Dax future zien we dat de Dax een aardige klapper naar beneden heeft gemaakt, waarmee alle winsten van januari zijn uitgewist. Qua telling en stand van de indicatoren is het goed mogelijk dat we hier een nieuwe dagcyclusbodem zetten. Wellicht komt er nog een nieuwe low, maar ik acht de verhouding kansen en risico niet meer interessant genoeg voor shortposities.

Stel dat ik gelijk heb en er komt een dagcyclusbodem, dan zal het mij benieuwen of deze nieuwe dagcyclus bullish of bearish van aard is. Een eerste test rond 7700 (MA banden in de 420 minutenchart) is dan een eerste signaal. 

Bund future 420 minutenchart

Bund future 420 minutenchart

In de 420 minutenchart van de Bund zien we op dit moment ook een interessante situatie. De dagcyclusbodem is onmiskenbaar gezet, maar thans ondervindt het herstel weerstand rond de dalende MA banden. Iets hoger, rond 143, bevinden zich de dalende MA banden uit de dagchart. Het is dus goed mogelijk dat we hier wederom een top zien, gevolgd door een nieuwe daling en nieuwe lows tot onder 141.

Aan de andere kant, op weekbasis staan de indicatoren alweer zo laag dat we mogelijk ook al een weekcyclusbodem gezien hebben. Deze bodem is nog niet definitief bevestigd, maar al te agressieve shorts wil ik nu liever mijden. Dat betekent dat we het beste vanuit de intraday charts kunnen werken en eventuele short goed bewaken en voorzichtig zijn met overnight trades.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2605, tweede steun 2560, eerste weerstand 2665, tweede weerstand 2730;

Dax future: eerste steun 7540, tweede steun 7500, eerste weerstand 7700, tweede weerstand 7770;

Bund future: eerste steun 141.00, tweede steun 140.00, eerste weerstand 143.30 tweede weerstand 144.00;

Unieke tradingdag met Michael Ahrens

Op 6 maart zal Michael Ahrensin Maarssen de geheimen van succesvol traden met u delen.Als u interesse heeft voor deze zeer interessante dag, dan kunt u zich aanmelden op http://www.beursbulletin.nl/scripts/Gateway.php?action=DienstenCursusAction

 

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.