headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 29 januari 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

De divergentie tussen de VS en met name de Dax blijft aanhouden. De Dax maakt de ene high naar de andere en ook onze eigen AEX laat zich van zijn goede kans zien. Als we de AEX herbeleggingsindex nemen dan noteert deze zelfs een nieuwe all time high. Bedenk: je kunt niet zomaar de Dax en de AEX met elkaar vergelijken, omdat de 'normale' AEX geen herbeleggingsindex is.

Lees verder »

Trading dag update 22 januari 2015

Dax 420' chart

Dax 420' chart

De beste vriend van beleggers is natuurlijk Mario Draghi, die vandaag bekend gaat maken hoe groot de bazooka is waarmee hij Europa uit het moeras wil halen. Volgens Jean Claude Trichet, zijn voorganger bij de ECB, zijn wij  allemaal "Europese vrienden" die elkaar helpen. Het zal mij benieuwen, maar als ik enkele vooraanstaande economen mag geloven dan zal de Europese variant van de QE de economische groei niet bevorderen.

Lees verder »

Trading dag update 8 januari 2015

AEX weekchart

AEX weekchart

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de beurzen hebben alweer de eerste correctie achter de rug. Ik verwacht voor 2015 aardig wat vuurwerk, omhoog en omlaag, en dat is goed nieuws voor traders. Traders leven van volatiliteit en of de beurs stijgt of daalt, dat maakt niet veel uit. Laten we dus hopen dat dit net zo'n jaar wordt als 2014, waar traders ook hele mooie kansen kregen.

Lees verder »

Trading dag update 11 december 2014

Dax future maandchart

Dax future maandchart

Het rommelt af en toe en wellicht is dat al een kleine voorbode voor meer volatiliteit in het komende jaar. Gisteren kwamen de beurzen toch weer even in (neerwaartse) beweging en (day)traders konden hiervan optimaal profiteren met zorgvuldig geplande shorttrades. Geduld betaalt zich meestal uit. Soms moet je als trader wat meer geduld opbrengen, een andere keer wat minder. Maar uiteindelijk gaat het erom de beste trades te pakken (dit zijn de trades waarbij er een interessante verhouding is van Risk en Reward) en de andere trades te laten schieten of hooguit met een zeer klein aantal contracten te handelen.

Lees verder »

AEX scherpt meerjarig recordniveau opnieuw aan

AEX scherpt meerjarig recordniveau opnieuw aanVerkoop nooit op een recordniveau, is een bekende beurswaarheid. Ook nu liep de AEX nog verder door. Toch ben ik van mening dat het beeld op topvormig zou kunnen duiden.

De AEX-index wist op donderdag het meerjarig recordniveau opnieuw verder aan te scherpen. De nieuwe recordstand is 432,22 punten. We tellen inmiddels de 14de beursdag na de dagcyclusbodem, dus we lopen alweer tegen het einde van deze dagcyclus. Lees verder »

Pagina 1 van 6212345...102030...Minst recente »