headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 16 april 2014

Dax future dagchart

Dax future dagchart

We zien ‘vreemde’  bewegingen op de beurzen. De toenemende spanningen in de Oekraïne zorgen ervoor dat de beurzen onder druk staan. Met name de Dax heeft daar last van, aangezien Duitsland weer de grootste exporteur naar Rusland is. Gisteren leek het in de avond even tot een versnelling te komen, toen de beurzen in de VS na een hogere opening opeens hard in koers daalden.

Lees verder »

AEX aarzelt rond meerjarig recordniveau

AEX aarzelt rond meerjarig recordniveauDe AEX zette de afgelopen weken met kracht de aanval in op het meerjarig recordniveau rond 409 punten. De opmars is echter gestokt en de AEX aarzelt nu onder het recordniveau. De stijging vanaf de steunzone rond 380 punten is met een groot aantal opwaartse koershiaten krachtig te noemen, maar of de AEX voldoende kracht heeft om de top van dit jaar te overschrijden valt te betwijfelen. Lees verder »

Trading dag update 28 maart 2014

Dax future dagchart

Dax future dagchart

De markten vertonen een zeer grote veerkracht die vriend en vijand van deze bullmarkt verrast. Behalve de Nasdaq, die de laatste dagen even goed het kopje laat hangen, weten met name de Europese beurzen weer flink wat terrein terug te winnen ten opzichte van de voorgaande correctie. Elke keer als je denkt “nu gaat het gebeuren” dan komen de kopers weer opzetten en worden de beren in de val gelokt.

Lees verder »

AEX in de tweede helft

AEX in de tweede helftDe AEX fluctueert sinds oktober binnen een bandbreedte van circa 30 punten, zonder per saldo progressie te boeken. Weliswaar scherpte de AEX in januari nog een meerjarig recordniveau aan rond 409 punten, maar daarmee werd voorlopig het feest afgesloten. Sindsdien ging de index bergafwaarts, waarbij de daling tot tweemaal toe een halt werd toegeroepen rond 380 punten. Lees verder »

Pagina 1 van 5612345...102030...Minst recente »