headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

AEX verwachting 6 oktober 2015

AEX verwachting 6 oktober 2015

De AEX herstelde sterk en vormde een nieuwe dagcyclusbodem. De AEX veerde op net boven de 400-puntengrens. De lagere bodem is een bevestiging dat de (lagere) top inmiddels is geplaatst. Het herstel zorgde ervoor dat we mogelijk een nieuwe week en een maand cyclusbodem hebben gevormd. Dit zou in eerste instantie voor hogere koersen kunnen zorgen, maar de kwartaalcyclus werpt nog steeds een schaduw over het plaatje.
Lees verder »

AEX verwachting 23 september 2015


De AEX daalde verder en is nog steeds op zoek naar de bodem. De AEX lijkt op weg naar de 400-puntengrens, waarbij een slot onder de 400-puntengrens een extra bevestiging geeft dat de (lagere) top inmiddels is geplaatst. De komende tijd blijven we op zoek naar nieuwe short posities omdat we meer daling mogen verwachten.

AEX op weg naar beneden


De AEX daalde opnieuw en is op zoek naar de bodem. De AEX lijkt op weg naar de 400-puntengrens. Een slot onder de 400-puntengrens geeft een extra bevestiging dan de (lagere) top inmiddels is geplaatst. De komende tijd mogen we dus meer daling verwachten, tenzij...

Trading dag update 17 september 2015

Dax dagchart

Dax dagchart

Na alle vuurwerk van de afgelopen weken mogen we de conclusie trekken dat het de afgelopen weer bijzonder rustig is geweest. Stilte voor de storm? Wellicht, vanavond krijgen we al een eerste voorproefje als de Fed besluit wat er met de rente gaat gebeuren. Een rentestijging is niet waarschijnlijk, maar heeft wel een grote impact op de markt zodat marktpartijen met grote spanning uitkijken naar dit besluit.

Lees verder »

Trading dag update 3 september 2015

Dax future weekchart

Dax future weekchart

De spreekwoordelijke inkt van het vorige commentaar was nog niet droog of de minimale koersdoelen werden al gehaald en zelfs ruim overschreden. Dat had ik niet verwacht en ik geloof dat er vrijwel niemand was die het voor mogelijk hield dat we binnen zo korte tijd zo hard konden wegzakken. Maar het geeft aan dat de markten altijd tot alles in staat zijn en dat je als trader of belegger echt niet in slaap mag vallen. Het geeft overigens ook nog iets anders aan: tot vlak voor de minicrash waren er veel 'guru's' die een hele duidelijke mening hadden over de markt. De meesten hielden vol dat u vol in aandelen belegd moest blijven en gaven koersdoelen van 560 en hoger voor het einde van het jaar. Nadat ze door de markt nogal verrast werden, kregen we in mooie bewoordingen te horen dat dit dan wel weer koopkansen waren en de een of andere guru was dan zogenaamd vlak ervoor naar een meer neutrale visie veranderd. Weer andere guru's zijn al jaren 'crash-experts' maar weten het te presteren deze crash dan volledig te missen. Wat ik hiermee duidelijk wil maken: lees gerust mijn blog en die van anderen, maar vorm uw eigen mening over de markt en doe uw eigen huiswerk. Er is niemand die u te hulp schiet als het fout gaat en de meeste guru's hebben maar een enkel doel en dat is zoveel mogelijk abonnementen of belminuten te verkopen. Deze waarschuwing is dus niet bedoeld om hun ongelijk over de markt te onderstrepen, maar om aan te geven dat elke trader en belegger verantwoordelijk is voor zijn eigen doen en handelen en dat meningen van derden exact dat zijn: meningen van derden.

Lees verder »

Pagina 1 van 6712345...102030...Minst recente »