headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 11 september 2014

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vandaag, 13 jaar geleden, u weet wel wat er toen gebeurde. Ik was toen op vakantie in Thailand en zag het op de tv. Meteen na kantoor bellen (ik had toen nog mijn eigen vermogensbeheerbedrijf). Een rare situatie was ontstaan. Mijn collega's waren meteen short gegaan in futures en verdienden bakken met geld voor de klanten. Aandelen waren al eerder gehedged, omdat de trend toen al neerwaarts gedraaid was. Vanuit onze taak als vermogensbeheerder hadden we het enige juiste gedaan, namelijk geprofiteerd van de situatie. Toch voelde het niet goed. Toen ik terug was spraken we daarover. De traders vonden dat we aan bloedgeld hadden verdiend, een begrijpelijke gedachte. Toch zie ik dat wat genuanceerder nu. Markten verdisconteren nieuws, goed en slecht nieuws. Als trader proberen wij geld uit de markt te halen, ongeacht de oorzaak van de beweging. Laatst deed ik een mooie shorttrade, op basis van een setup. Bleek de beweging dus later het gevolg te zijn van gevechten in de Oekraïne. Ik bedoel maar. Ik geloof daarom dat we als traders de reden van een beweging los moeten zien van de beweging op zich en de emotie moeten uitschakelen. Dat maakt ons niet minder mens, maar wel een betere trader.

Lees verder »

Trading dag update 28 augustus 2014

S&P kwartaalchart

S&P kwartaalchart

Twee weken geleden stond de Dax tegen 8900 aan, een daling van 1100 punten ten opzichte van de 'all time high'. Nu, 14 beursdagen later, noteert de Dax alweer 700 punten boven dat niveau. Tevens zijn de beurzen in de VS (Nasdaq, S&P) uitgebroken en maken nieuwe highs. Zit ik er dan helemaal naast met mijn scenario van een grotere correctie?

Lees verder »

Trading dag update 21 augustus 2014

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Afgelopen vrijdag sloeg in de middag even de vlam in de pan en daalde de Dax met 300 punten in twee uur tijd. Het signaal leek gezet voor een lagere top en een hervatting van de dalende trend. Echter, in de VS sluiten ze de ogen voor alles wat niet goed is en kopen ze er maar lustig op los. Het gevolg: de daling is weer teniet gedaan (zij het nipt).

Lees verder »

Pagina 1 van 6012345...102030...Minst recente »