headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 25 juni 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vroeger ging je wellicht een keer op vakantie naar Griekenland en voor de rest hoorde je er niks van. Nu is het aan de orde van de dag en laat Europa zich gijzelen door een land met een economie ter grootte van Dusseldorf of Stuttgart. Ook de beurzen zijn in de ban van Grexit, getuige de enorme swings deze week in Dax, Stoxx en Bund.

Lees verder »

Trading dag update 18 juni 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Het is duidelijk dat de Europese beurzen duidelijk in een correctiefase zitten terwijl de beurzen in de VS nog steeds heel dicht tegen 'all time highs' aanzitten. Analisten gaven met de opkoopactie van de ECB juist het groene licht voor Europese aandelen en gingen er ook van uit dat de rente laag zou blijven. Exact het omgekeerde gebeurt nu: de rente loopt (flink) op en Europese aandelen duiken naar beneden. Inmiddels zit de ECB met haar goede timing op een portefeuille met leningen die al op dik verlies staan. Uiteraard is dat voor de ECB geen probleem, omdat een centrale bank feitelijk geen eigen vermogen nodig heeft en verliezen dus geen echte uitwerking hebben. Toch is het weer opmerkelijk en mag als waarschuwing fungeren: mijn analisten. Zij geloven dat ze een hele hoop kennis hebben en dat deze kennis zich zal vertalen een een juiste voorspellen, maar de beurs voorspellen kan niemand. We kunnen alleen trachten met scenarios te werken en posities op tijd te sturen als blijkt dat deze scenarios niet goed uitkomen.

Lees verder »

Trading dag update 16 april 2015

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Het is voor een daytrader thans wel heel erg makkelijk om geld te verdienen in de Bund. Dank u heer Draghi dat u deze markt opkoopt, want hierdoor is elke minimale koerscorrectie een koopkans zonder risico. Deze opwaartse trend is al zo lang intact dat je elke keer denkt: hoe lang gaat dat nog goed? Maar toch blijkt haast elke koopsetup weer winstgevend en we gaan dus net zolang door totdat het tegendeel wordt bewezen.

Lees verder »

Pagina 1 van 6412345...102030...Minst recente »