headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 30 juli 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Griekenland lijkt nu voorlopig weer een non-event te zijn geweest, dus kunnen we weer naar het volgende werk in uitvoering kijken: China. De beurskrach die zich daar afspeelt lijkt vooralsnog geen grote sporen hier achter te laten, maar a) wat niet is kan nog komen en b) de krach lijkt nog niet voorbij als we kijken naar de grootte van de margins waarmee aandelen gekocht zijn.

Lees verder »

AEX verwachting 15 juli 2015


De AEX corrigeerde de afgelopen dagen binnen de dalende trend. De 497-puntengrens is nu een belangrijk niveau op slotbasis. Hier ligt de vorige lagere top. De AEX is, sinds de vorige analyse op 7 juli, opgeveerd vanaf de lange banden in de weekgrafiek. Tijd voor een uitgebreide analyse van de AEX voor de korte en langere termijn

Trading dag update 9 juli 2015

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Natuurlijk staat de 'Griekse kwestie' hoog op de agenda van beleggers, maar wat te denken van de Chinese beurs? Die is bezig met een regelrechte crash en we zien hier nu al een besmetting naar Hong Kong. De vrees bestaat dat dit uiteindelijk geen geïsoleerd geval zal zijn, hoewel we natuurlijk de gokverslaafde Chinezen niet kunnen vergelijken met Europese of Amerikaanse beleggers. Toch zien we dat de markten zich er iets van aantrekken en in een periode waarin beleggers toch al onzeker zijn kan dit net de trigger zijn voor een nieuwe ronde aan verkopen. Natuurlijk verschillen hier de meningen over, want waar de een nog meer daling ziet komen, ziet de ander alweer koopkansen en dat is ook goed zo.

Lees verder »

AEX biedt kansen voor beleggen op lange termijn en korte termijn

YouTube voorvertoningsafbeeldingDe AEX corrigeerde de afgelopen maanden binnen de stijgende trend. De 509-puntengrens is, zoals eerder beschreven, een belangrijk niveau op slotbasis. Hier ligt het 61,8% Fibonacci retracement level, gemeten over de daling van 703 punten naar 195 punten. De AEX is afgeketst op een zeer belangrijk weerstandsniveau. Tijd voor een uitgebreide analyse van de AEX voor de korte en langere termijn.

Trading dag update 2 juli 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vandaag een kort commentaar want met deze hitte heb ik ook niet veel zin om lang voor het scherm te zitten.

De volatiliteit is weer helemaal terug in de markten. Voor (day)traders is dat goed nieuws omdat zich dagelijks tal van kansen opdoen. Het maakt de analyse daarentegen niet makkelijker omdat de nette cyclische onderverdelingen keer op keer worden verstoord.

Lees verder »

Trading dag update 25 juni 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vroeger ging je wellicht een keer op vakantie naar Griekenland en voor de rest hoorde je er niks van. Nu is het aan de orde van de dag en laat Europa zich gijzelen door een land met een economie ter grootte van Dusseldorf of Stuttgart. Ook de beurzen zijn in de ban van Grexit, getuige de enorme swings deze week in Dax, Stoxx en Bund.

Lees verder »

Trading dag update 18 juni 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Het is duidelijk dat de Europese beurzen duidelijk in een correctiefase zitten terwijl de beurzen in de VS nog steeds heel dicht tegen 'all time highs' aanzitten. Analisten gaven met de opkoopactie van de ECB juist het groene licht voor Europese aandelen en gingen er ook van uit dat de rente laag zou blijven. Exact het omgekeerde gebeurt nu: de rente loopt (flink) op en Europese aandelen duiken naar beneden. Inmiddels zit de ECB met haar goede timing op een portefeuille met leningen die al op dik verlies staan. Uiteraard is dat voor de ECB geen probleem, omdat een centrale bank feitelijk geen eigen vermogen nodig heeft en verliezen dus geen echte uitwerking hebben. Toch is het weer opmerkelijk en mag als waarschuwing fungeren: mijn analisten. Zij geloven dat ze een hele hoop kennis hebben en dat deze kennis zich zal vertalen een een juiste voorspellen, maar de beurs voorspellen kan niemand. We kunnen alleen trachten met scenarios te werken en posities op tijd te sturen als blijkt dat deze scenarios niet goed uitkomen.

Lees verder »

Pagina 1 van 6512345...102030...Minst recente »