headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 6 november 2014

Dax future dagchart

Dax future dagchart

De Dow en de S&P hebben in de VS alweer nieuwe all-time-highs gezet, terwijl goud en zilver en olie volledig door het putje gaan. Het zijn geweldige tijden voor traders, althans als je het verstand op nul zet en gewoon de charts interpreteert zoals dat zou moeten. In essentie is trading niet moeilijk. Er zijn methodes die variëren van zeer complex tot zeer eenvoudig, maar de sleutel tot succes ligt in de reproduceerbare manier van werken. Het moet een proces zijn, daar gaat het om. Dan volgt het geld vanzelf. Dat heb ik afgelopen weekend op de trading cursus ook uitgelegd.

Lees verder »

Trading dag update 30 oktober 2014

Dax future 420 min chart

Dax future 420 min chart

De markten zijn weer tot rust gekomen en doen wat ze al langer doen, stijgen. Uiteraard is er onderhuids wel wat veranderd, omdat een aantal beurzen toch wel zeer duidelijk toppatronen hebben laten zien, zoals bijv. de Dax. De beurzen in de VS daarentegen hebben nog geen toppatroon laten zien, op de Russel index na (small caps). Het is overigens bekend dat de grote indices (Dow, S&P) in de VS altijd als laatste door de hoeven gaan, dus het feit dat we daar nog geen grote scheuren in het koersverloop zien, heeft niet al te veel te betekenen.

Lees verder »

Trading dag update 23 oktober 2014

Dax future weekchart

Dax future weekchart

Traders beleven nu gouden tijden! In tegenstelling tot de afgelopen maanden, waarin de volatiliteit tot dramatische niveaus daalde, is er eindelijk weer wat vuurwerk. Eerst naar beneden en nu weer naar boven. Welke kant de beurs op gaat is voor traders niet van belang. Beweging, daar gaat het om, want op opwaartse en neerwaartse bewegingen kan ingespeeld worden. Natuurlijk vereist dat in deze volatiele tijden een hoge mate aan concentratie en soms worden trades met groter dan normale stops gesloten. Maar de gemiddelde winsten zijn nu ook groter en er komen meer kansen en dat maakt dit spel nu zo interessant. Je kunt zelfs fouten maken op een dag, maar omdat er genoeg kansen komen, is er genoeg kans om die fouten weer te herstellen.

Lees verder »

Pagina 1 van 6112345...102030...Minst recente »