headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 20 februari 2015

S&P kwartaalchart

S&P kwartaalchart

Aangezien er op de korte termijn niet zo heel veel gebeurd, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om weer eens naar de lange charts te kijken. Zoals jullie weten ben ik voor aandelen behoorlijk bearish, dat wil zeggen, ik ga ervan uit dat we nog steeds in de cyclus zitten die in 2009 is begonnen en dat deze cyclus dus nog moet worden afgemaakt.

Lees verder »

Trading dag update 5 februari 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Er komen steeds meer berichten dat het opkoopprogramma van de ECB de markten gaat verstoren, als dat al niet het geval is. Er is/komt een schaarste aan staatsobligaties, met name Duits papier, mede doordat er minder nieuwe schuld wordt uitgegeven en het bestaande papier wordt opgekocht. Marktpartijen vrezen daardoor een minder liquide markt met meer schokkerige koersbewegingen. Daarnaast is het gevolg dat door de extreem lage rente er een verschuiving optreedt naar de vastgoedsector, die dan weer een zeepbel aan het vormen is. Verder vrezen partijen dat de lage rentes de werkelijke risico's verbloemt. Met andere woorden, van een vrije financiële markt kan geen sprake meer zijn. De ECB heeft de markten in haar greep, maar niemand weet of dit een tot een goed einde leidt. Een ongekend experiment derhalve, waarmee de ECB het haar toebedeelde vertrouwen lijkt te verspelen.

Lees verder »

Trading dag update 29 januari 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

De divergentie tussen de VS en met name de Dax blijft aanhouden. De Dax maakt de ene high naar de andere en ook onze eigen AEX laat zich van zijn goede kans zien. Als we de AEX herbeleggingsindex nemen dan noteert deze zelfs een nieuwe all time high. Bedenk: je kunt niet zomaar de Dax en de AEX met elkaar vergelijken, omdat de 'normale' AEX geen herbeleggingsindex is.

Lees verder »

Trading dag update 22 januari 2015

Dax 420' chart

Dax 420' chart

De beste vriend van beleggers is natuurlijk Mario Draghi, die vandaag bekend gaat maken hoe groot de bazooka is waarmee hij Europa uit het moeras wil halen. Volgens Jean Claude Trichet, zijn voorganger bij de ECB, zijn wij  allemaal "Europese vrienden" die elkaar helpen. Het zal mij benieuwen, maar als ik enkele vooraanstaande economen mag geloven dan zal de Europese variant van de QE de economische groei niet bevorderen.

Lees verder »

Trading dag update 8 januari 2015

AEX weekchart

AEX weekchart

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de beurzen hebben alweer de eerste correctie achter de rug. Ik verwacht voor 2015 aardig wat vuurwerk, omhoog en omlaag, en dat is goed nieuws voor traders. Traders leven van volatiliteit en of de beurs stijgt of daalt, dat maakt niet veel uit. Laten we dus hopen dat dit net zo'n jaar wordt als 2014, waar traders ook hele mooie kansen kregen.

Lees verder »

Pagina 1 van 6312345...102030...Minst recente »