headershadow

AEX-verwachting

AEX-verwachting op basis va technische analyse aangevuld met het laatste nieuws. Gekeken wordt naar het beeld in de weekgrafiek, daggrafiek en de uurgrafiek.

Trading dag update 3 september 2015

Dax future weekchart

Dax future weekchart

De spreekwoordelijke inkt van het vorige commentaar was nog niet droog of de minimale koersdoelen werden al gehaald en zelfs ruim overschreden. Dat had ik niet verwacht en ik geloof dat er vrijwel niemand was die het voor mogelijk hield dat we binnen zo korte tijd zo hard konden wegzakken. Maar het geeft aan dat de markten altijd tot alles in staat zijn en dat je als trader of belegger echt niet in slaap mag vallen. Het geeft overigens ook nog iets anders aan: tot vlak voor de minicrash waren er veel 'guru's' die een hele duidelijke mening hadden over de markt. De meesten hielden vol dat u vol in aandelen belegd moest blijven en gaven koersdoelen van 560 en hoger voor het einde van het jaar. Nadat ze door de markt nogal verrast werden, kregen we in mooie bewoordingen te horen dat dit dan wel weer koopkansen waren en de een of andere guru was dan zogenaamd vlak ervoor naar een meer neutrale visie veranderd. Weer andere guru's zijn al jaren 'crash-experts' maar weten het te presteren deze crash dan volledig te missen. Wat ik hiermee duidelijk wil maken: lees gerust mijn blog en die van anderen, maar vorm uw eigen mening over de markt en doe uw eigen huiswerk. Er is niemand die u te hulp schiet als het fout gaat en de meeste guru's hebben maar een enkel doel en dat is zoveel mogelijk abonnementen of belminuten te verkopen. Deze waarschuwing is dus niet bedoeld om hun ongelijk over de markt te onderstrepen, maar om aan te geven dat elke trader en belegger verantwoordelijk is voor zijn eigen doen en handelen en dat meningen van derden exact dat zijn: meningen van derden.

Lees verder »

AEX verwachting 25 augustus 2015


De AEX daalde de afgelopen weken van boven de 500-puntengrens naar 401,87 punten, circa 20 procent in een maand. De AEX lijkt een bodem te vormen, na de paniekprikker van maandag. Tijd voor een uitgebreide analyse van de AEX voor de korte en langere termijn

Trading dag update 30 juli 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Griekenland lijkt nu voorlopig weer een non-event te zijn geweest, dus kunnen we weer naar het volgende werk in uitvoering kijken: China. De beurskrach die zich daar afspeelt lijkt vooralsnog geen grote sporen hier achter te laten, maar a) wat niet is kan nog komen en b) de krach lijkt nog niet voorbij als we kijken naar de grootte van de margins waarmee aandelen gekocht zijn.

Lees verder »

Pagina 1 van 6612345...102030...Minst recente »