38 procent rendement met Unibail Rodamco

38 procent rendement met Unibail RodamcoUnibail Rodamco zit al een jaar in een zijwaarts patroon, maar met een positieve ondertoon. Met het schrijven van opties kunnen we gebruik maken van het feit dat je dan tijds- en verwachtingswaarde kunt opstrijken. De optiecode van Unibail Rodamco is overigens bij Interactive Brokers (o.a. Todays, Lynx) ULA en bij Binck, Alex en SNS is de code UBL.Het schrijven van opties is interessant bij een aandeel dat zijwaarts beweegt, zoals Unibail Rodamco. Bij aandelen die zijwaarts bewegen, kun je namelijk zowel callopties als putopties schrijven. En daarmee kun je aan twee kanten verdienen en dus mooie rendementen behalen.

Scenario: Unibail Rodamco blijft gelijk

Unibail Rodamco vormde de afgelopen maanden hogere toppen en hogere bodems. De druk van de stijgende steunlijn zorgt voor een vangnet onder de koers van Unibail Rodamco. Door het schrijven van opties, bijvoorbeeld met een short strangle, kunnen we profiteren van deze zijwaartse beweging.

Scenario: Unibail Rodamco mag circa 16% dalen

Ik koos voor een putoptie ruim onder de stijgende steunlijn uit 2009 en voor een call boven de top van 2013. Ik koos voor een call 220 en een put 160 met expiratiedatum 19 september 2014. De aandelen Unibail Rodamco zouden dus circa 16% mogen dalen.

Scenario: Unibail Rodamco mag circa 17% dalen

Vanaf het huidige niveau kan tot expiratie de koers nog circa 17% stijgen, (uitgaande van dividend) zonder dat we in de problemen komen. Begin mei wordt een dividend verwacht van € 3,13 per aandeel.

Short strangle UBL

Ik ontving € 0,72 voor de calls SEP 220 en voor de puts 160 ontving ik € 3,19. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 3,91. Voor 1 short strangle wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 2490. Omdat we € 391 ontvingen, werd er direct € 387 op de rekening bijgeschreven, vanwege de transactiekosten.

Nettorendement van 38%

Uitgaande van € 2490 aan margin en een premieontvangst van € 387 is er dus een netto investering van €2103. Dit levert dan een nettorendement op van 18% in 176 dagen. Dit komt dan neer op 38% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 67 tijdswaarde

Per dag ontvangen we gemiddeld € 2,20 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 67 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit en dat dus 6 maanden achter elkaar.

Bijsturen

We kunnen natuurlijk altijd bijsturen door aandelen te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken of de positie te sluiten.

Covered call

Een andere mogelijkheid is om te werken met een covered call. Je schrijft dan de calls op de aandelen die je in bezit hebt. Of als je een lagere investering wilt, koop je Sprinters long in plaats van de aandelen.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

1 antwoord
 1. FransA
  FransA zegt:

  31 maart 2014

  Ik zie dat Unibail-Rodamco
  1) een terugtest heft gedaan op de SMA(50) en SMA(200)
  2) Een hogere bodem heeft gemaakt
  3) SMA(50) kruist SMA(200) opwaarts.

  Dus zijwaartse trend lijkt over.
  Maar omdat het niet erg vlot gaat misschien toch puts schrijven

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.