Aandeel Basic-Fit: een aandeel dat de belegger fit houdt

Op de Amsterdamse beurs is het aandeel Basic-Fit inmiddels een vertrouwde naam, zowel voor beleggers als voor mensen die graag fit willen blijven. Maar is dit aandeel ook een interessante investering en wat zijn de voor- en nadelen verbonden aan het aandeel Basic-Fit?

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Meer dan 2,2 miljoen leden en 895 clubs

Met meer dan 2,2 miljoen leden en 895 clubs is Basic-Fit de Europese marktleider wat betreft de the “value-for-money” fitness markt.[1] Het bedrijf is actief op enkele van de interessantste en meest lucratieve Europese markten, stelt meer dan 5.000 mensen tewerk en werkt via een lidmaatschap model. Uitgangspunt is dat fitness voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het lidmaatschap is bewust goedkoop geworden, zodat een zo breed mogelijke groep kan profiteren van de ‘high-quality fitness equipment and technology, virtual and live group lessons and free usage of the Basic-Fit app’, zoals de website het omschrijft. Of letterlijk vertaald: ‘hoogwaardige fitnessapparatuur en -technologie, virtuele en live groepslessen en gratis gebruik van de Basic-Fit app’. We vermoeden dat diverse leden het aandeel Basic-Fit in hun portefeuille hebben.

Het aandeel Basic-Fit profiteert van de snelle groei

Basic-Fit is de snelst groeiende leider op de Europese fitnessmarkt. Het in Nederland gevestigde bedrijf draait een omzet van honderden miljoenen euro’s en biedt werk aan meer dan 5.000 mensen. Het bedrijf is een succesverhaal in alle mogelijke opzichten, een succesverhaal zoals wij er graag meer zouden zijn op de Amsterdamse beurs. Bovendien is de top nog niet bereikt, de formule die het bedrijf hanteert laat nog ruimte voor veel verdere groei.

De geschiedenis van het aandeel Basic-Fit kort samengevat

Waar liggen de roots van het aandeel Basic-Fit? Basic-Fit werd opgericht in 1984 door René Moos, nog steeds de CEO van het bedrijf. Vanaf het begin specialiseerde het zich in budget-vriendelijke fitnesscentra. Waar de groei eerst nog aarzelend verliep, met slechts zes clubs na twintig jaar tijd, explodeerde deze vanaf 2010. Het aantal clubs groeide als kool, het aantal gebruikers eveneens. Vandaag is Basic-Fit de grootste in Europa met 831 clubs in vijf kernlanden: Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. Dit zijn tevens de landen met veel groeipotentieel, aangezien in deze landen het percentage van mensen dat fitnest onder het Europese gemiddelde ligt.

Doelstelling: 1250 clubs in 2022

En groeien doet Basic-Fit met maar liefst 150 clubs per jaar en zo gaat het natuurlijk hard. Het doel is om het objectief van 1250 clubs in 2022 te bereiken. Maar daar stopt het niet. Het management ziet potentieel om uiteindelijk met 2.000 clubs door het leven te gaan. De snelle expansie, mede mogelijk gemaakt door het vertrouwen van de bankiers-kredietverschaffers, zal hun leiderspositie alleen maar versterken. De top vijf van de belangrijkste concurrenten volgt volgens Lynx nu al op lange afstand, met het Duitse McFit als enige concurrent binnen de budget-fitness. Het aandeel Basic-Fit geniet dus van een comfortabele voorsprong op de concurrentie.

Actief op een enorm gefragmenteerde markt

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van Basic-Fit? De andere spelers zijn premium of mid-market spelers. Weet dat de Europese markt overigens enorm gefragmenteerd is met in totaal naar schatting 63.644 clubs en 64,8 miljoen leden. Tienduizenden van deze clubs maken deel uit van een keten. Basic-Fit heeft hier een duidelijk voordeel aangezien het bedrijf kan genieten van nationale- en internationale herkenning. Daarnaast kunnen leden door middel van één lidkaart gemakkelijk terecht in elke Basic-Fit sportschool eender was die gelegen ligt. Bovendien zijn de helft van de Basic-Fit clubs 24/7 geopend. Kan iemand het beter? De kopers van het aandeel Basic-Fit zullen ongetwijfeld negatief antwoorden op die vraag.

Koers aandeel Basic-Fit vs. concurrenten

In feite heeft Basic-Fit een foutloos parcours doorlopen. Het bedrijf groeit dus als kool en maakt daarbij weinig fouten. Zeer tot tevredenheid van de bezitters van het aandeel Basic-Fit .Het duurt gemiddeld 23 maanden voordat een nieuwe club ‘volwassen’ is – dat wil zeggen 3.200 leden heeft bereikt.  Het is ook de enige keten in Europa die ‘woman-only’ clubs heeft geopend in Gent en Amsterdam. Momenteel zijn er zo’n 450 clubs ‘volwassen’. Deze zijn zeer rendabel met een EBITDA marge van maar liefst 50%. In mensentaal: voor elke euro omzet die er binnenkomt, blijft er een halve euro cash over na aftrek van alle kosten behalve de huur. Het aandeel Basic-Fit kan er alleen wel bij varen.

Volwassen clubs garanderen de cash generatie

Het zijn dus de volwassen clubs die volgens Lynx voor de cash zorgen, terwijl de nieuwe clubs de eerste 23 maanden vooral geld kosten. Dit heeft te maken met de kosten voor het inrichten van een nieuw fitnesscentrum en daarbij te moeten wachten op nieuwe leden. Een nieuw centrum ombouwen en inrichten kost gemiddeld 1,25 miljoen euro, terwijl een reeds volwassen club slechts 55.000 euro per jaar aan onderhoud kost. De rekening is dan snel gemaakt. Op deze manier kunnen wij berekenen hoe snel en hoeveel cash er verdiend zal worden in de toekomst, rekening houdend met een groei van 150 clubs per jaar. Cijfers die tot een verbeelding spreken van wie aandelen Basic-Fit bezit.

Aandeel Basic-Fit

Nadeel aandelen Basic-Fit

Wel kreeg het aandeel Basic-Fit dit voorjaar een forse klap ter verwerken door de maatregel van de overheid dat sportclubs de deuren moesten sluiten. In korte tijd verloor het aandeel Basic-Fit 2/3 van de beurswaarde. Deze forse klap heeft de stijgende trend van het aandeel helaas gebroken. Beleggers die de waarde van Basic-Fit zagen, waren er als de kippen bij om gebruik te maken van deze forse korting om de aandelen Basic-Fit in bezit te krijgen.

Wie wint de The Big Race?

GRATIS HANDLEIDING VAN DRS. HARM VAN WIJK

Big Pharma en de strijd tegen het coronavirus https://www.30aandelen.nl/big42183810

Weinig concurrentie voor aandeel Basic-Fit

Hoe presteert dit bedrijf ten opzichte van de belangrijkste branchegenoten? Kort door de bocht doet Basic-Fit het op bijna alle vlakken beter dan de concurrenten. De marketing van Basic-Fit is subliem en efficiënt. Zo hebben ze bijvoorbeeld één miljoen volgers op Facebook. Het aanbod van producten is eveneens goed bedacht. Helemaal in lijn met wat Gen-Z en de millennials vandaag wensen van een fitnessketen. Het management doet alles om hen te plezieren en daarmee dus ook voor het aandeel Basic-Fit.

Veel aandacht voor nieuwe producten

Stilstand is achteruitgang, ook in de wereld van de fitness. Daarom creëert het bedrijf vraag naar nieuwe producten (waar ze zelf over beschikken). Fitness van een afstand via de app of sportwater a volonté. Allemaal voor een additionele fee boven op het basis abonnement uiteraard. En het werkt. Zo is het aantal leden dat inmiddels een premium abonnement heeft, gestegen naar 22%. Dat biedt perspectieven voor de toekomst en voor het aandeel Basic-Fit. Basic-Fit loopt dankzij zijn ondernemerszin en geniale CEO steeds een stapje voor op de concurrenten, die met lede ogen aanzien hoe Basic-Fit ook leden van hen aan het afsnoepen is. Zelfs vanuit het mid-markt segment. Het bedrijf voelt dus de wind volop in de zeilen blazen en dat voorspelt een gouden toekomst voor het aandeel Basic-Fit op de beurs van Amsterdam.

Met Basic-Fit sport je waar en wanneer je wilt: thuis of buiten!

Wat moeten bezitters van het aandeel Basic-Fit nog meer weten? Het management van het bedrijf gelooft dat trainen leuker wordt wanneer je het flexibel in kan passen in je leven.[2] Soms heb je geen zin om naar de gym te gaan. Het is slecht weer of je hebt maar weinig tijd, terwijl je wel even een lekkere workout zou willen doen voordat je gaat relaxen of verder gaat met je dag. Ook tijdens je vakantie wil je misschien wel blijven trainen, waar je dan ook bent. Basic-Fit heeft veel opties om thuis te sporten, op kantoor, op vakantie of lekker buiten. Eigenlijk is er iets voor iedereens keuze. Het aanbod is werkelijk enorm uitgebreid, zodat iedereen er zijn gading vindt.

Body weight trainingsschema’s zijn ook beschikbaar

De Basic-Fit app biedt veel trainingsprogramma’s en oefeningen die je buiten de sportschool kunt volgen. Je hebt zelfs niet altijd fitnessapparatuur nodig om het maximale uit je training te halen. Verhoog het aantal reps of voeg een serie toe om je training intensiever te maken. Ga in je Basic-Fit app naar “Workout” en check het onderdeel “thuis trainen”. Als Basic-Fit lid kun je je favoriete virtuele GXR groepslessen waar en wanneer je maar wil volgen. Het aandeel Basic-Fit is dus een aandeel van een bedrijf dat van alle markten thuis is.

Mijn Basic-Fit of de Basic-Fit App?

Meer dan 150 lessen zijn beschikbaar via het videoplatform in Mijn Basic-Fit of via de Basic-Fit App. Zie hieronder de Top 10 GXR groepslessen in jouw land. Bezitters van het aandeel Basic-Fit die zichzelf niet voor 100% fit voelen, kunnen deze mogelijkheden ook misschien even in overweging nemen.

 1. Booty release 07
 2. Aerobics release 07
 3. Yoga release 07
 4. Box release 08
 5. Abs&Core release 09
 6. Xcore release 04
 7. Shape release 08
 8. Latin Dance release 07
 9. Bootcamp release 07
 10. Dance Party release 06

De Audio Training van Basic-Fit

Uiteraard mogen we niet vergeten om nog een andere faciliteit te vermelden. Met de Audio Training van Basic-Fit vertelt de Audio Trainer je precies wat je moet doen tijdens jouw training. Omdat ontspannen net zo belangrijk is als trainen, heeft het bedrijf nu ook zen-sessies beschikbaar als Audio Training. Ook de Outdoor Audio Training is een belangrijk hulpmiddel. Je workouts worden leuker en zullen veel sneller gaan. Ze zullen zelfs tot betere resultaten leiden, want de Audio Trainer zal je motiveren om net dat beetje meer te geven!

Voeding mag ook niet verwaarloosd worden

Mens sana in corpore sano, zo wisten de Romeinen al. Een gezonde levensstijl gaat natuurlijk over bewegen, maar het gaat ook over voeding. Daarom ondersteunt Basic-Fit je ook met maaltijden. Het bedrijf deelt graag lekkere recepten op social media, in de app maar ook per e-mail. Op het YouTube kanaal van Basic-Fit kun je bijvoorbeeld veel gezonde recepten vinden.

Voor wie nog een stapje verder wil gaan

Basic-Fit is er voor iedereen, ook voor beginnelingen. De meeste trainingen en groepslessen kunnen zonder specifiek materiaal worden gevolgd. Maar als body weight oefeningen niet meer voldoende voor jou zijn, kun je allerlei trainingsmateriaal kopen in de Basic-Fit webshop of in de club. Een andere optie is om creatief te zijn, een creativiteit die ook de bezitters van het aandeel Basic-Fit op prijs stellen. En dat kan op verschillende manieren, die vaak erg eenvoudig zijn:

 • Vul flessen water – gebruik ze voor biceps curlsof zijplanken
 • Doe wat boeken in een rugzak – te gebruiken als kettelbell voor alle soorten squats of lunges
 • Gebruik de trap thuis of buiten als box voor boxsprongen en steps

Het aandeel Basic-Fit: waar beleg je in?

Wat kunnen wij uit bovenstaande onthouden? Basic-Fit is een snelgroeiend fitnessbedrijf met internationale expansiedoelstellingen. Het aandeel Basic-Fit trok in 2016 naar de beurs en geldt als een unicum in Europa. Wat Basic-Fit onder andere uniek maakt? Het bedrijf biedt een lidmaatschap aan dat je kan delen: het Premium lidmaatschap. Voor maar 29,99 euro per 4 weken kan jij je lidkaart delen met iemand die op hetzelfde adres woont als jij. Jullie kunnen los van elkaar komen trainen maar ook samen. Wil één van jullie een andere vriend(in) meenemen dan kan dat ook! Er kan op één Premium lidmaatschap altijd met twee personen tegelijk getraind worden. Dergelijke voorwaarden zijn nergens anders te vinden. Dat maakt Basic-Fit uniek en dat maakt het aandeel Basic-Fit uniek.

Om af te sluiten nog een korte opsomming van waar de leden van Basic-Fit van profiteren:

 • Onbeperkt fitnessen
 • Fitness app
 • Toegang tot meer dan 700 Basic-Fit clubs in Europa
 • Altijd een club in de buurt
 • Nieuwste apparaten
 • Nieuwste apparaten
 • Virtuele GXR groepslessen – ook voor thuis
 • Je lidmaatschap delen met 1 persoon (bij Premium)
 • Altijd iemand meenemen (bij Premium)

Bij Basic-Fit staat zelfstandig sporten centraal. Dit betekent natuurlijk niet dat je er alleen voor staat. De specialisten van het bedrijf hebben verschillende trainingsschema’s gemaakt die jou helpen je doel te bereiken. De schema’s zijn gebaseerd op verschillende doelen, focuspunten en niveaus. Je kunt de trainingsschema’s vinden op de Virtual Coach in de club en in de Basic-Fit App (alleen voor leden). Hebben wij met deze column veel mensen overtuigt om het aandeel Basic-Fit te kopen? Wij hopen dat dit inderdaad het geval is.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

Harm van Wijk

[1] http://corporate.basic-fit.com/

[2] https://www.basic-fit.com/nl-be/thuis-buiten-trainen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.