37% rendement met Anheuser-Busch InBev

dividend_inbev

Anheuser-Busch InBev

Wist u dat met Anheuser-Busch InBev 37% rendement kan worden behaald? Dat kan door aandelen Anheuser-Busch InBev te kopen en daarop opties te schrijven. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe en wat de gevolgen zijn van een daling, het gelijk blijven van het aandeel of een stijging van Anheuser-Busch InBev.

Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerijketen ter wereld (tweemaal zo groot als Heineken) gemeten in biervolume (in miljoen hectoliter)

Anheuser-Busch InBev: 411,5 (2014)

SABMiller: 245,9 (2014)

Heineken: 198,8 (2014)

Carlsberg: 134,5 (2014)

Anheuser-Busch InBev heeft meer dan 200 merken en zo’n 116.000 medewerkers in meer dan 23 landen. In Nederland is de brouwerij bekend van bijvoorbeeld Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe en Hoegaarden.

Anheuser-Busch InBev

64 keer de winst voor Anheuser-Busch InBev

Op Bloomberg zien we dat Anheuser-Busch InBev momenteel een P/E Ratio (ttm) (koers-winstverhouding) heeft van 63,8. Beleggers betalen dus niet minder dan 64 keer de winst voor het aandeel. Het dividendrendement (Dividend Yield Annualized (EUR)) is op dit moment 3,37%. Op basis hiervan kunnen we stellen dat Anheuser-Busch InBev tot de aandelen van de Euronext 100 en de Next 150 behoort met een gemiddeld dividendrendement, maar wel een forse koerswinst verhouding en een fors opgelopen dividendrendement.

Anheuser-Busch InBev afgelopen 2 jaar weinig gestegen

Anheuser-Busch InBev kwartaal

De afgelopen 2 jaar is de koers weinig is gestegen. Het lijkt op een adempauze binnen de stijgende trend van de afgelopen decennia. Het rendement, mede door het dividend over de afgelopen 15 jaar, uit op circa 15,72% per jaar, terwijl een investering in de BEL20 over deze periode uit kwam op 5,23% per jaar. Dat kan echter beter…

Anheuser-Busch InBev 15 jaar

Premies voor opties

Door de daling in 2017 kan meer uit dit aandeel worden gehaald. Het dividendrendement is opgelopen en de premies voor opties zijn iets gestegen. Zo ontvangt u op het moment van schrijven voor de call juni 110 een premie van € 4,40 en voor de put juni 110 een premie van € 11,10. Totaal ontvangen we dus € 15,50 voor deze ‘straddle’.

Wat als het aandeel daalt?

Wat nu als het aandeel Anheuser-Busch InBev (op het moment van schrijven € 106,92) tot aan de derde vrijdag van juni daalt? Omdat we zowel de optiepremie voor de call als de put ontvangen, hebben we een buffer. Zolang Anheuser-Busch InBev niet onder € 100,71 daalt, is er niets aan de hand. Bovendien ontvangen we waarschijnlijk in november en mei nog tweemaal dividend. Totaal kunnen we dus nog circa € 3,60 aan dividend verwachten. Het risico wordt daardoor beperkt.

Waarschuwing

Als u denkt dat de brouwerijsector de komende tijd weer wat kan opkrabbelen, dan is het mogelijk om met dit aandeel 37% rendement te maken. Dit is dan natuurlijk niet zonder risico, dat mag duidelijk zijn! Maar voor de zekerheid een waarschuwing: weet wat je doet en overzie de consequenties (overigens geldt dit voor bijna alle dingen in het leven…)

Wat als het aandeel gelijk blijft?

En wat nu als het aandeel Anheuser-Busch InBev tot aan de derde vrijdag van juni min of meer gelijk blijft? De premie die we ontvangen voor de opties, is dan volledig verdiend en het dividend kunnen we ook opstrijken. We kunnen dan € 3,60 aan dividend optellen bij de reeds ontvangen € 15,50 aan premie. Totaal is dat dus € 19,10 per aandeel Anheuser-Busch InBev. De investering is € 106,92 minus de ontvangen € 15,50 aan premie is € 91,42. Het rendement komt daardoor uit op 37% voor de komende ruim 7 maanden.

Wat als hetAnheuser-Busch InBev stijgt?

En wat nu als het aandeel Anheuser-Busch InBev tot aan de derde vrijdag van juni stijgt? De Trading Navigator staat immers weer op kopen. Omdat we de aandelen in bezit hebben, maken we ons daar geen zorgen over. De call zal evenveel in waarde stijgen als het aandeel. Deze kunnen we dan tegen elkaar wegstrepen. De put zal volledig teruglopen naar nul, dus de premie van beide opties is dan verdiend.

AB Inbev week

Conclusie

Samengevat kunnen we dus handig gebruik maken van de daling. Als we uitgaan van de aanschaf van bijvoorbeeld 100 aandelen Anheuser-Busch InBev en het schrijven van 1 call en 1 put op juni met als uitoefenprijs 110, rond het huidige niveau) dan is het verwachte netto rendement op jaarbasis 37%. We investeren dan € 9165,54 en na 0,64 jaar is de opbrengst € 13.307,95 als het aandeel Anheuser-Busch InBev gelijk blijft of stijgt.

Inbev_covered_straddle_jun_2018

Handleiding Geld verdienen met opties

Meer strategieën zoals deze vindt u in de handleiding Geld verdienen met opties. Download op www.beleggen.com/geld-verdienen-met-opties de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties. U ontvangt tevens als bonus Excel spreadsheets, waarmee u eenvoudig de beste opties kunt selecteren. Met mijn ‘30 dagen niet goed, geld terug garantie’ loopt u geen enkel risico.

Webinar

Woensdagavond om 19 uur zal ik opnieuw het webinar geven.

“Hoe je een maandelijks inkomen opbouwt zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen.”

Zeer waardevol voor beginnende en meer ervaren beleggers. Ik onthul hierin 3 belangrijke geheimen. Meld je aan op https://beleggen.com/webinar

Spreekt deze strategie u aan? Wat zou u nog willen toevoegen? Ik kijk uit naar uw ideeën, tips en gedachten. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column.

Weten welke aandelen in een stijgende of een dalende trend zitten? Zie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator

Drs. Harm van Wijk

www.beursbulletin.nl

3 antwoorden
 1. Harm van Wijk
  Harm van Wijk zegt:

  Beste heer Van der Velde,
  Ik kies altijd aandelen die in een stijgende trend zitten. Dat is de kans groot dat de koers verder stijgt en ik de aandelen niet geleverd krijg, maar ze moet leveren tegen de uitoefenprijs van de call en zo de maximale winst realiseer. Mijn advies is dus kijk naar de trend. In mijn gratis online training ga ik hier uitgebreid op in. Meld u aan op https://beleggen.com/inkomen

  Beantwoorden
 2. Wim
  Wim zegt:

  Beste Harm van Wijk,
  Heeft u inmiddels al actie genomen met dit aandeel?
  Op het moment is het aandeel 97,39 en ik vroeg mij af hoe u zich eventueel heeft afgedekt
  Met vriendelijke groet,
  Wim

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.