ETF-portefeuille stijgt maar door

ETF-grootDe ETF-portefeuille vervolgt de stijging opnieuw. Record na record wordt aangescherpt en laat spaarrekeningen steeds verder verbleken. En nu de ECB de geldkraan verder opendraait om meer inflatie te krijgen, worden de druiven voor spaarders steeds zuurder. Inflatie en belasting zorgen ervoor dat de koopkracht van het spaargeld steeds minder wordt.

Betalen voor spaargeld

Bij sommige banken moeten spaarders zelfs betalen voor het stallen van hun spaargeld. Bij de FIH Erhvervsbank in Denemarken betalen spaarders 0,5 procent rente op hun spaargeld. Als je dan vermogensrendementheffing en inflatie meeneemt, dan snap ik niet dat er in Nederland 350 miljard euro op spaarrekeningen staat.

90% verliest structureel geld

Beleggen is niet voor iedereen een alternatief. 90% van de particuliere beleggers verliest structureel geld zo concludeert de Universiteit van Maastricht na onderzoek onder 70.000 beleggers. Maar wat nu als je het niet zelf hoeft te doen? En dat voor 5 euro per maand met een bewezen strategie?

Succes van de ETF-portefeuille

Door het beperkt aantal transacties zijn de transactiekosten laag. En de brede spreiding en lage kosten door gebruik van ETF’s op indices dragen natuurlijk ook bij aan het succes van de ETF-portefeuille. Net als het profiteren van momentum en de trend.

Vermijden van dalingen

Uitstappen tijdens dalingen is cruciaal en gelukkig niet eens zo ingewikkeld. Met objectieve criteria bepaal je of de trend stijgt of daalt. Vervolgens is het zaak om gedisciplineerd te kopen bij een groene pijl en te verkopen bij een rode pijl.

AEX KwartaalHelaas krijg je geen koopsignaal op de bodem of een verkoopsignaal op de top, maar wie de daling van 2000 tot 2003 of de daling van 2007 tot 2009 had vermeden, staat er nu heel anders voor. In 2008 daalde de AEX 50%. Een herstel van 100% is dan nodig om dat verlies goed te maken. Daar staan we nog lang niet. Het vermijden van dalingen is dus zeer belangrijk.

Brede spreiding middels ETF’s

Spreiden is ook zeer belangrijk om risico’s te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van indices in plaats van individuele aandelen. De daling van 1 bedrijf kan dan worden opgevangen door de stijging van een aantal andere bedrijven. Plaats dus niet alle eieren in 1 mandje. Een brede spreiding over aandelen, obligaties, emerging markets, grondstoffen en vastgoed zorgt voor een verlaging van het risico.

In- en uitstappen in de best presterende ETF’s (momentum)

Gecombineerd met het momentumeffect (er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het fenomeen momentum: op korte termijn blijven de winnaars winnen en de verliezers verliezen) levert dan een bewezen systeem op. Het is dan ook geen wonder dat deze strategie succesvol is. Succesvolle beleggers zijn het immers eens over 4 punten:

  1. Spreiding
  2. Lage kosten
  3. Met de trend mee beleggen
  4. Gebruik maken van momentum

U kunt dit systeem sinds kort ook automatisch laten uitvoeren via Traderswinkel vanaf 5 euro per maand. Ga hiervoor naar http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/etf-portefeuille

De ETF-portefeuille is in juli 2013 geïntroduceerd. Het rendement loopt dit jaar weer verder op waarmee het totaalrendement uitkomt op 39,5%.

Lynx

Het enige dat u hoeft te doen, is u aan te melden bij TradersWinkel. U ontvangt dan een pakket van Lynx voor het openen van een effectenrekening. Na het storten (van een veelvoud) van 5000 euro wordt de rekening gekoppeld en loopt u mee met de gekozen portefeuille.

Vermogensontwikkeling ETF-portefeuille

Onderstaand ziet u grafiekmatig de vermogensontwikkeling van de ETF-portefeuille op basis van de ETF-strategie.

ETF Vermogensbeheer

Kijk op http://www.traderswinkel.nl/traders/harm-van-wijk/etf-portefeuille

Of neem contact op met de klantenservice via [email protected] of telefonisch op 0294-769007.

E-mail  : [email protected]
Telefoon vast: (+31) (0) 294 76 9 007

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Onze missie
“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.