121 procent rendement met Royal Dutch Shell

123 procent rendement met Royal Dutch ShellRoyal Dutch Shell wil maar niet van zijn plaats komen. Maar je hoeft niet wachten op een stijging van de aandelenkoers om geld te verdienen. Beleggers die opties schrijven, weten dat Royal Dutch Shell een dankbaar aandeel is om de tijd- en verwachtingswaarde op te strijken.

Het schrijven van opties is zeer interessant bij een aandeel dat zijwaarts beweegt, zoals Royal Dutch Shell. Bij aandelen die zijwaarts bewegen kun je namelijk zowel callopties als putopties schrijven. En daarmee kun je indrukwekkende rendementen behalen.

Royal Dutch Shell blijft gelijk

Royal Dutch Shell is natuurlijk niet uit de gevarenzone, getuige de lagere toppen en lagere bodems van de afgelopen maanden. De dalende olieprijs sinds september helpt natuurlijk niet. En ooit is de olie natuurlijk op….De druk van de stijgende steunlijn en de dalende weerstandslijn zorgen er voor dat Royal Dutch Shell vroeg of laat richting moet kiezen. Door het schrijven van opties, bijvoorbeeld met een short strangle, kunnen we profiteren van deze zijwaartse beweging.

Royal Dutch Shell mag circa 7% dalen

Ik koos voor een putoptie ruim onder het dieptepunt van dit jaar en voor een call boven de top van deze zomer. Ik koos voor een call 26 en een put 23 met expiratiedatum 19 september 2014. De aandelen Royal Dutch Shell zouden dus circa 7% mogen dalen. Vanaf het huidige niveau kan tot expiratie de koers nog circa 10% stijgen zonder dat we in de problemen komen.

Short strangle RDS

Ik ontving voor de calls RDS SEP14 26 € 0,56 en voor de puts SEP14 23 ontving ik € 0,99. Voor deze short strangle ontving ik als combinatie totaal dus € 1,55. Voor 3 short strangles wordt door Alex, Binck en SNS een margin gevraagd van circa € 934. Omdat we 3 keer € 155 ontvingen, werd er direct € 465 op de rekening bijgeschreven. Na aftrek van transactiekosten is dat € 453,30.

Nettorendement van 121%

Uitgaande van € 934 aan margin en een premieontvangst van € 453 is er dus een netto investering van € 481. Dit levert dan een nettorendement op van 94% in 284 dagen. Dit komt dan neer op 121% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de 3% inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 48 tijdswaarde

Iedere dag ontvangen we gemiddeld € 1,60 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 48 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit en dat dus 9 maanden achter elkaar. Als u niet de stukken in portefeuille heeft, is het handig om € 6900 achter de hand houden voor het geval dat de stukken worden geleverd (of er voor zorgen dat dan dat geld vrijgemaakt kan worden).

Bijsturen

We kunnen, zeker met langere opties, natuurlijk altijd bijsturen door aandelen te kopen en er een opties/covered-optie-2/” title=”covered”>covered strangle van te maken of opties door te rollen of er een driepoot van te maken of de positie te sluiten.

Gratis webinar

Ik kom met een aantal nieuwe online seminars, die u gratis live kunt volgen. Ze leveren u veel financiële kennis op – een voorwaarde om uw verliezen op de beurs te beperken. De webinars zijn al door duizenden beleggers gevolgd.

Woensdag 11 december om 20.00 uur is de eerste uitzending. Volg mijn belangrijkste inzichten, met het accent op Technische Analyse.

Meld u aan voor deze live uitzending en ontdek:

– hoe u op basis van Technische Analyse risico’s kunt beperken
– hoe u trends leert herkennen en daarop kunt inspelen
– hoe u door een systeem te hanteren zekerheid creëert in uw beleggingen
– die ene methode waardoor u altijd geld in overvloed kunt hebben (het 8ste wereldwonder)
– wat de beste tijd is om te gaan beleggen

Aan het eind kunt u vragen stellen, zodat het echt superwaardevol voor u wordt.
Omdat u een volgende stap wilt maken met uw beleggingen en verliezen wilt stoppen, meldt u zich vandaag nog aan.

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

5 antwoorden
 1. alex
  alex zegt:

  geachte heer,
  mbt opties RD:
  stel ik verkoop dan 3 calls RD voor bv 27 Euro, en de koers gaat naar 28,50: moet ik dan 300 aandelen RD voor 28,50 kopen en leveren??? Mijn breng-plicht dus???
  Mijn margin zou dan wel +/- 9000 Euro moeten zijn.
  Of werk het anders.

  Bij voorbaat mijn dank voor uw uitleg.

  met vr.gr.
  Alex ([email protected])

  Beantwoorden
 2. Frans
  Frans zegt:

  Ik lees met belangstelling de optie-artikelen en kwam zodoende op uw aanpak voor RD Shell van 9 december 2013 met optie die in september 2014 aflopen. U speculeerde er daarbij op, dat de koers binnen de bandbreedte tussen 23 en 26 Euro zou blijven.
  Aan het einde van het artikel geeft u heel kort aan, dat er bijsturingsmogelijkheden zijn wanneer de koers buiten de bandbreedte gaat. Met de kennis van nu en een koers van 29 Euro voor RD Shell
  is mijn vraag wat ik nu zou moeten doen wanneer ik uw suggestie gevolgd had om er toch nog goed uit te springen. En zou het dan alleen nog verlies beperking zijn of valt er toch nog iets te verdienen?

  Beantwoorden
  • Harm van Wijk
   Harm van Wijk zegt:

   Hallo Frans,

   Wat iemand doet, hangt van heel veel factoren af.

   Ik kan alleen zeggen dat ik wel in actie ben gekomen en de positie heb gesloten en een nieuwe positie heb geopend. Ik zal hier een bericht over posten.

   Ik wens je veel succes met je beleggingen!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.