Bitcoin in 2022 boven 100.000?

Bitcoin in 2022 boven 100.000 Stock to flow model

Bitcoin in 2022 boven 100.000? Diverse analisten voorspellen het. De agressieve wending in de monetaire politiek van de Federal Reserve speelt een sleutelrol in het debat over de vooruitzichten voor 2022.

Aan het einde van vorig jaar bliezen de cryptocurrencies stoom af. Andere risicovolle activa werden opvallend genoeg grotendeels gespaard. In hoeverre zal het Fed-beleid van Jerome Powell om de inflatie in te dammen verder aangescherpt worden?

Het antwoord op die vraag zal helpen bepalen of Bitcoin zijn 60% winst in 2021 kan uitbreiden. Een andere denkpiste is dat als bedrijven van Meta Platforms Inc. (voorheen Facebook) tot Apple Inc. dieper in de metaverse doordringen. Dit zal de koersen van de crypto’s hoger duwen, ongeacht de macro-economische krachten die in het spel zijn. Hieronder bespreken vier experts hun vooruitzichten voor het bredere crypto-universum in 2022.

Bullish voor Bitcoin op lange termijn

We zijn bullish Bitcoin op lange termijn, gebaseerd op onze trendvolgende indicatoren voor de lange termijn”, zei Katie Stockton, oprichter en managing partner van Fairlead Strategies LLC, in een e-mail.

“We gaan ervan uit dat de opwaartse trend op de lange termijn zich zal handhaven en een meer beslissende doorbraak naar nieuwe hoogtepunten zou een indrukwekkende gemeten stijging richting ongeveer $ 90.000 mogelijk maken.

Voorlopig houdt de corrigerende fase nog even aan, hoewel er op korte termijn mogelijke tekenen zijn van wat we neerwaartse uitputting noemen. De correctie zou dus voor het grootste deel achter de rug kunnen zijn.”

Bitcoin en de Fed en de Metaverse

“De nummer 1 beïnvloedende factor voor Bitcoin en cryptocurrencies in 2022 is het beleid van de centrale banken”, zei Antoni Trenchev, managing partner van cryptogeldschieter Nexo, in een e-mail.

Goedkoop geld is hier om nog geruime tijd te blijven, wat enorme implicaties heeft voor crypto”, aangezien de Fed niet het lef of de ruggengraat heeft om een ​​ineenstorting met 10%-20% op de beurs te weerstaan, samen met een negatieve reactie op de obligatiemarkten.”

Trenchev ziet een 2022 met relatief grote schokken, maar voorspelt dat Bitcoin eind juni $ 100.000 zal bereiken. Hij verwacht ook niet dat tokens zoals Solana en Avalanche dezelfde exponentiële winst zullen bieden als in 2021, maar ze zullen dezelfde schaaluitdagingen tegenkomen als Ethereum en andere crypto’s. Groter is niet altijd beter in het crypto-universum”.

“Waar ik echt enthousiast over ben in 2022 is de metaverse”, schreef Trenchev. “De ‘geboorte’ en het gebruik van de term ‘metaverse’ is een geweldige innovatie en het heeft veel potentieel. Het wordt een van de overkoepelende thema’s van volgend jaar: de metaverse, het infrastructuurgebouw en dan de NFT’s die daar deel gaan uitmaken van de economie.”

De scepticus Jeffrey Halley houdt de Fed in de gaten: waarom?

“Hoewel ik verwacht dat de speculatieve ijver in de crypto-ruimte zal voortduren, staat het wereldje van de crypto’s, net als dat van de opgeblazen technologiewaarderingen op de beurs, in 2022 voor een veel uitdagendere omgeving”, zei Jeffrey Halley, senior marktanalist bij Oanda Asia Pacific.

“De belangrijkste reden is het begin van de normalisering van de rentetarieven door de Federal Reserve, maar waarschijnlijk zullen ook andere grote centrale banken volgen. Dat zal een grote uitdaging worden om te bewijzen dat crypto een wel degelijk alternatief is voor fiat geld.”

“De belangrijkste uitdagingen voor de crypto-ruimte is de dreiging van meer regulering en eerlijk gezegd, met een nieuwe munt die elke week uitkomt en die ’the next big thing’ wordt en die wordt aangedreven door speculatie en niet door blockchain, valt het moeilijk om te geloven in een dergelijk scenario.”

“Ik blijf geloven dat cryptocurrencies het grootste voorbeeld zijn van waanzin in het denken van financiële markten in de geschiedenis. De muziek blijft misschien een deel van 2022 spelen, maar de keizer draagt ​​nog steeds geen kleren.”

In afwachting van een App Store

“De race is aan de gang om de app store voor crypto te worden”, zegt Philip Gradwell, hoofdeconoom bij Chainalysis. “Een belangrijke les van Web 2.0 was dat consumenten dol zijn op platforms en ik denk niet dat dat voor Web 3.0 zal veranderen.

Voorlopig is er echter geen enkel platform dat echt toonaangevend is. Ik voorspel dat in 2022 veel bedrijven zullen knokken om dit platform te bouwen, met Coinbase aan de leiding omdat het DeFi en NFT’s integreert. De uitslag van het gevecht is echter nog steeds hoogst onzeker.”

Beleggers in Africrypt willen gerechtelijke actie ondanks mysterieuze uitbetalingen

Een groep Bitcoin investeerders dringt aan op strafrechtelijke vervolging van personen die een cryptocurrency platform in Zuid-Afrika runnen waarvan wordt vermoed dat het frauduleus is geweest.

De investeerders eisen de arrestatie van de broers Raees en Ameer Cajee, 21 en 18 jaar oud, die het bedrijf runden, maar dit duo is niet meer in het openbaar gezien sinds het schandaal uitbrak. Dat is zelfs niet het geval geweest nadat een mysterieuze weldoener opdook om een ​​deel van het verloren geld terug te betalen.

Een definitieve beslissing om door te gaan met eventuele vervolging is (nog) niet genomen. Als de autoriteiten besluiten door te gaan met vervolgingsplannen, kan een aanhoudingsbevel tegen het duo worden uitgevaardigd.

Volgens Sean Peirce van het in Durban gevestigde Coast to Coast Special Investigations, dat een aantal van degenen vertegenwoordigt die geld hebben verloren in deze zaak, is het belangrijk dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost. “We dringen erop aan dat de broers worden aangeklaagd voor fraude, diefstal en mogelijk witwassen”, zei Peirce in een interview. “Ze kunnen 10 tot 15 jaar krijgen voor een eerste overtreding.”

Er zit echter een addertje onder het gras verscholen

De advocaat van Africrypt zei echter dat vervolging op tegenwind kan stuiten omdat verschillende investeerders overeenkomsten hebben ondertekend om hun vorderingen over te dragen aan een in Dubai gevestigd bedrijf dat werd geïdentificeerd als Pennython Project Management LLC.

Ze hebben daarom geen recht meer op uitbetaling en kunnen daarom niet aandringen op civiele of strafrechtelijke procedures, zei Sean Peirce. De broers Cajee verdwenen in april net nadat $3,6 miljard aan Bitcoin van het Africrypt-platform was verdwenen, hoewel de advocaat die hen destijds vertegenwoordigde al vrij snel het opgegeven bedrag betwistte.

De broers hadden klanten eerder laten weten dat het bedrijf het slachtoffer was van een hack en drongen er bij hen op aan het incident niet aan de autoriteiten te melden. “Ze verklaarden dat ze waren gehackt maar we hebben bewijzen in handen dat dit niet het geval was”, zegt Peirce, die ongeveer 35 beleggers vertegenwoordigt.

“Hun bedoeling was om te bedriegen en te stelen.” Om de gerechtelijke stappen verder te zetten, moeten de benadeelden die beweren verlies te hebben geleden zich melden. Maar die claims zijn grotendeels overgedragen aan Pennython en dat staat het afwerken van de zaak in de weg.

The Hawks, een speciale onderzoekseenheid van de Zuid-Afrikaanse politie die de zaak onderzoekt volgt de zaak in ieder geval op de voet. Terwijl de verblijfplaats van de Cajees nog onbekend is, kwam Pennython opgedoken om ongeveer 70% van het geïnvesteerde geld aan de investeerders terug te betalen.

Een aantal “investeerders die ik vertegenwoordig kregen wat geld uitbetaald”, zei Peirce. “We gaan echter nog steeds door met de strafzaak omdat er nog steeds (veel) geld verloren is.”

Het probleem is en blijft een gebrek aan toezicht op Bitcoin

De gevolgen van Africrypt hebben een licht geworpen op het gebrek aan toezicht op de ontluikende crypto-industrie van het land, die enorm populair is geworden sinds de stijging van de Bitcoin prijs een jaar geleden.

Een ander Zuid-Afrikaans cryptobedrijf, Mirror Trading International, stortte in 2020 in, met verliezen van in totaal ongeveer $ 1,2 miljard tot gevolg. De financiële toezichthouder van het land is van plan om begin dit jaar een raamwerk voor cryptocurrencies te onthullen om kwetsbare leden van de samenleving te helpen beschermen, zo werd vorige maand in een persmededeling gesteld.

Peirce werd binnengehaald door een van zijn zakenvrienden die ook geld in de onderneming stopte om de zaak Africrypt te helpen onderzoeken en een strafzaak op te bouwen. Andere investeerders in de omgeving van Durban sloten zich aan bij het plan om te proberen de broers in de gevangenis te krijgen. Of dat zal lukken, is natuurlijk een ander verhaal.

Wat gebeurt er tijdens de volgende Bitcoin halvering?

Elke Bitcoin bezitterer en miner is zich terdege bewust van de term Bitcoin-halvering en wat het betekent voor Bitcoin. Of zou dat toch alleszins moeten zijn. De halvering is de benaming voor een van de meest langverwachte gebeurtenissen in de geschiedenis van Bitcoin, iets waar dus naar uitgekeken wordt.

Deze gebeurtenis heeft invloed op hoeveel Bitcoin in omloop is. Laten we eens kijken waarom er zoveel ophef is over de Bitcoin halvering, hoe het werkt en wat er zal gebeuren tijdens de volgende halving ergens in het niet zo verre 2024.

Bitcoin in 2022 boven 100.000 Stock to flow model

Wat is de Bitcoin halvering eigenlijk?

Simpel gezegd, een Bitcoin halvering is het proces waarbij de ‘’beloning’ (als we dat woord mogen gebruiken) voor het minen van Bitcoin worden gehalveerd nadat elke set van 210.000 blokken is gedolven.

Door de beloning voor het minen van Bitcoin te verminderen naarmate er meer blokken worden gedolven, beperkt een Bitcoin halvering het aanbod van nieuwe munten, zodat de prijzen kunnen stijgen als de vraag sterk blijft.

Met andere woorden, dit is de manier waarop Bitcoin een synthetische vorm van deflatie gebruikt, de munt wordt elke vier jaar gehalveerd totdat alle Bitcoin is vrijgegeven en in omloop is en bij een toename van de vraag zal de prijs toenemen wanneer het aanbod afneemt.

Beloningssysteem Bitcoin loopt tot 2140

Dit beloningssysteem loopt door tot rond het jaar 2140, wanneer de voorgestelde limiet van 21 miljoen wordt bereikt. Op dat moment worden miners beloond met vergoedingen, die netwerkgebruikers moeten betalen voor het verwerken van transacties.

Deze vergoedingen zorgen ervoor dat miners nog steeds de prikkel hebben om te minen en het netwerk in stand te houden. De halvering is belangrijk omdat het een nieuwe daling markeert in het aantal nieuwe Bitcoins dat wordt geproduceerd naarmate het zijn eindige voorraad nadert: het totale maximale aanbod van bitcoins is 21 miljoen.

Vanaf oktober 2021 zijn er al ongeveer 18,85 miljoen bitcoins in omloop, waardoor er nog maar ongeveer 2,15 miljoen over is om te worden vrijgegeven via mijnbeloningen. In 2009 was de beloning voor elk blok in de gedolven ketting 50 bitcoins. Na de eerste halvering was het 25, en toen 12,5, en toen werd het 6,25 bitcoins per blok vanaf 11 mei 2020.

Om dit in een andere context te plaatsen, stel je voor dat de hoeveelheid goud die uit de aarde wordt gedolven, elke vier jaar gehalveerd wordt. Als de waarde van goud gebaseerd is op zijn schaarste, dan zou een halvering van de goudproductie om de vier jaar theoretisch de goudprijs opdrijven.

Bitcoin in 2022 boven 100.000 Stock to flow model 2

bron https://planbtc.com/

Hoe werkt een Bitcoin-halvering?

Om u te helpen de halvering te begrijpen, laten we uitleggen hoe de munt wordt verkregen. Bitcoin-mijnbouw is het proces waarbij mijnwerkers BTC opgraven door in de digitale grot van Bitcoin te graven met gespecialiseerde mijnbouwapparatuur als hun virtuele houweel.

Bitcoin-mijnwerkers moeten de zeer complexe wiskundige vergelijkingen van het netwerk oplossen om de blokken te voltooien die aan de blockchain van Bitcoin worden toegevoegd.

Een blok verwijst naar een bestand dat één megabyte aan Bitcoin-transacties opslaat of bewaart. Naarmate meer en meer transacties worden geverifieerd, wordt het netwerk van Bitcoin ook groter. Na het succesvol verifiëren van transacties, wat circa 10 minuten duurt, ontvangen miners Bitcoin als beloning.

Een kunstmatige limiet aan het aantal Bitcoins

De maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto (een pseudoniem, niemand kent tot dusver zijn echte naam), heeft een kunstmatige limiet gesteld aan het aantal Bitcoin dat ooit zou kunnen worden geproduceerd.

Bitcoin in 2022 boven 100.000 Stock to flow model

Die grens is dus 21 miljoen Bitcoin en wordt rond het jaar 2140 bereikt. Op dat moment worden miners niet meer in Bitcoin beloond voor het mijnen. In plaats daarvan zullen beloningen waarschijnlijk de vorm aannemen van transactiekosten op vrijwel dezelfde manier als banken en creditcardmaatschappijen momenteel voor transacties in rekening brengen.

Wat moet ik verder nog weten over de Bitcoin halvering?

Er is een aantal dingen rond een Bitcoin-halvering. Twee van de belangrijkste zijn natuurlijk waarom een ​​Bitcoin halvering plaatsvindt en de impact die deze zal hebben op de waarde van BTC.

Om de eerste te beantwoorden, moet Bitcoin halveren om het aantal nieuwe Bitcoins dat door het netwerk wordt geproduceerd, te verminderen. Het snijdt het aanbod af om de schaarste van Bitcoin te verzekeren en tegelijkertijd extreme prijsinflatie te voorkomen.

De impact van de halvering op de blokbeloning heeft daarentegen op de lange termijn positieve effecten op de prijs van Bitcoin. Er zijn veel theorieën over waarom, maar één algemene theorie is vraag en aanbod: als er minder Bitcoins worden geproduceerd, maakt de nieuwe toegenomen schaarste ze automatisch waardevoller. Maar dit kost wat tijd om te materialiseren.

Wat gebeurt er tijdens de volgende Bitcoin halvering?

De meeste beleggers geloven dat de waarde van Bitcoin zal stijgen en dat deze crypto tussen nu en de vierde halvering in 2024 verder in prijs kan stijgen. Deze veronderstelling is gebaseerd op het trackrecord van Bitcoin door de jaren heen en met de resultaten van de eerste en tweede halveringsgebeurtenissen.

Bij beide keren daarvoor waren er enorme stijgingen in de prijs van Bitcoin. Bij de eerste halvering in 2012 steeg de prijs van Bitcoin binnen een jaar van $ 12 naar ongeveer $ 1.150. De tweede halvering in 2016 zag een Bitcoin prijs tot bijna ongeveer $ 20.000, die uiteindelijk daalde tot $ 3.200.

Er is echter geen precieze datum waarop de beloning voor het minen van een blok wordt gehalveerd. Het hangt af van wanneer het 210.000e blok sinds de laatste gebeurtenis wordt gedolven.

Aangezien er ongeveer elke 10 minuten nieuwe Bitcoins worden gedolven, wordt verwacht dat de volgende halving ergens begin 2024 zal plaatsvinden en zal de beloning van een miner dalen tot 3.125 BTC.

Bitcoin-beleggers of -handelaren moeten er rekening mee houden dat een halvering vaak gepaard gaat met een aanzienlijke hoeveelheid instabiliteit en onrust voor cryptocurrency.

De waarheid is echter dat niemand kan zeggen wat er precies zal gebeuren na de halvering en de weken en maanden die nadien volgen, ook al hebben halveringsgebeurtenissen historisch gezien aanzienlijke prijsschommelingen veroorzaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.