ETF-portefeuille met goudgerande resultaten: gouden tientje actie

ETF-PortefeuilleHet bewogen beleggingsjaar 2014 is bijna ten einde, waarbij de AEX op het moment van schrijven per saldo vrijwel geen terreinwinst heeft geboekt. De ETF-portefeuille staat voor dit jaar daarentegen op een rendement van 5,9% waarmee het totaalrendement uitkomt op 19,4%.
Wij willen dit succes met u vieren en u de gelegenheid bieden om ook met de ETF-portefeuille goede resultaten te behalen door middel van onze gouden tientjes actie. Bij een jaarabonnement van € 595 ontvangt u tijdelijk een gouden tientje ter waarde van ruim € 200. De actie geldt voor de eerste 33 deelnemers.

Gouden Tientje

Hoe werkt de ETF-portefeuille?

BeursBulletin heeft de afgelopen jaren succesvol de beleggingsstrategieën aangepast. Daarbij heeft systematisch, automatisch en emotieloos beleggen een prominente plaats gekregen. De ETF-portefeuille is in juli 2013 geïntroduceerd, waarbij in ETF’s wordt belegd, gebaseerd op een bewezen strategie.

Dalingen vermijden

Beleggen in ETF’s behelst meer dan het kopen van verschillende ETF’s om deze nooit meer te verkopen. Doordat bij de ETF-portefeuille (tijdig) wordt uitgestapt, worden ‘bear markets’ vermeden, waardoor het rendement aanzienlijk verbetert.

Spreiding

Daarnaast draagt spreiding over verschillende ETF’s bij aan het verlagen van het risico en het verhogen van het rendement. Om u een idee te geven: we zitten nu in Azië, wereldwijd vastgoed, maar ook bijvoorbeeld de AEX-index en de 500 grootste aandelen van Amerika.

Momentumeffect

Bovendien maken we bij deze strategie ook nog eens gebruik van het momentumeffect: wat stijgt, blijft vaak stijgen en wat daalt, blijft vaak dalen. Denk maar aan de koers van Apple (het moet toch een keer gaan dalen?) of Fortis of Imtech (maar het staat al zo laag…).

Beleggen volgens de slimste beleggers

Middels de ETF-portefeuille belegt u op de wijze waarop de slimste beleggers ter wereld hun geld beleggen. De universiteiten Harvard en Yale behalen spectaculaire resultaten met hun beleggingen en zijn hierdoor in staat geweest uit te groeien tot de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Als particuliere belegger kunt u hier nu ook van profiteren.

Met deze strategie is het mogelijk om het rendement te verhogen en het risico te verlagen. Dit gebeurt onder andere door tijdens (forse) dalingen uit de markt te stappen. De zeer brede spreiding middels ETF’s (beleggingsfondsen die de index volgen en zeer lage kosten rekenen) draagt tevens bij aan het spreiden van het risico en het verhogen van het rendement (door de lage kosten).

Forse outperformance Harvard en Yale

Harvard behaalde over de afgelopen 20 jaar op jaarbasis gemiddeld 12,29% waar een portefeuille met 60% aandelen en 40% obligaties 7,94% behaalde.

Harvard-2012

Een brede spreiding over aandelen, obligaties, emerging markets, grondstoffen en vastgoed zorgt verder voor een verlaging van het risico.

Als bovendien nog gebruik wordt gemaakt van het momentumeffect, kan het rendement nog verder worden verhoogd (er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het fenomeen momentum: op korte termijn blijven de winnaars winnen en de verliezers verliezen).

Uit een onderzoek naar spreiding over verschillende ‘asset classes’ (beleggingscategorieën), waarbij alleen de best presterende worden geselecteerd over de periode van 1973 tot en met 2008, bleek dat het gemiddelde rendement in de periode 13,94% was. Het risico, gemeten als de standaard afwijking van het gemiddelde (dus naar boven en beneden) lag in deze periode op 10,84%.

Yale-2012

Dit zijn vergelijkbare resultaten die Harvard (15,23% rendement met een standaard afwijking van 9,55%) en Yale (16,62% met een standaard afwijking van 10,4%) hebben behaald in de periode van 1985 tot en met 30 juni 2008.

Vermogensontwikkeling ETFportefeuille

Onderstaand ziet u grafiekmatig de vermogensontwikkeling van de ETF-portefeuille op basis van de ETF-strategie.

ETF Vermogensbeheer

Succesvol 2014 ETF-portefeuille

Dit jaar stond in het teken van de Oekraine-crisis, het afbouwen van het ‘quantitative easing’-programma van de Amerikaanse Fed, de acties van de centrale banken van Japan en Europa. De AEX tikte in oktober een dieptepunt aan van 366,84 punten, terwijl het meerjarig jaarrecord van 432,22 punten in december opgetekend.

Momenteel noteert de AEX rond 406 punten, waarbij er per saldo vrijwel geen terreinwinst werd geboekt. Beleggers die de ETF-portefeuille hebben gevolgd, kunnen terugblikken op een succesvol 2014 met een rendement van 5,9%. Het totaalrendement sinds de start in juli 2013 bedraagt inmiddels 19,4%.

Voordelen ETF-portefeuille

De voordelen voor u van de ETF-portefeuille:

  • Beleggen volgens bewezen systeem
  • Brede spreiding middels ETF’s
  • Weinig transacties, dus lagere transactiekosten
  • Gouden tientje ter waarde van ruim € 200 cadeau
  • Transactiesignalen via SMS en e-mail
  • Posities worden bewaakt
  • Brede spreiding en lagere kosten door gebruik van ETF’s op indices
  • Vermijden van bear markets
  • In- en uitstappen in de best presterende ETF’s (momentum)

Gouden tientje actie

Wilt u komend jaar ook via de ETFportefeuille goede resultaten behalen?  Wij hebben nog 33 gouden tientjes op de kop kunnen tikken. Bij een jaarabonnement ontvangt u tijdelijk een gouden tientje ter waarde van € 200. De actie is geldig tot en met 31 december 2014.

Wilt u ook een hoger rendement met een lager risico maar dan zonder extra inspanning? Meldt u dan aan via http://www.beursbulletin.nl/acties/ef/

ETF-vermogensbeheer mogelijk

Als u de ETFportefeuille liever automatisch wilt volgen, waarbij de transacties gedisciplineerd en emotieloos worden uitgevoerd, is er de mogelijkheid tot ETF-vermogensbeheer via Today’s. Op deze wijze kunt u vanaf €25.000 al meedoen voor de geringe vermogensbeheerkosten.

Of neem contact op met de klantenservice via [email protected] of telefonisch op 0294-769007.

E-mail  : [email protected]
Telefoon vast: (+31) (0) 294 76 9 007

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl

drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Onze missie
“Het helpen van zo veel mogelijk mensen om succesvol te worden met beleggen, door het verhogen van het Financieel IQ en het bieden van een bewezen succesvol beleggingssysteem, waardoor zo veel mogelijk mensen financieel vrij worden”

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.