Beleggen in de top 30 Amerikaanse dividend aristocraten voor 2024

Amerikaanse dividend aristocraten

Beleggen in Amerikaanse dividend aristocraten is het kiezen voor aandelen die hun dividend jaarlijks hebben verhoogd. Met de toegenomen angst voor een recessie en de stijgende inflatie nemen beleggers hun toevlucht tot dividendbetalende aandelen, gezien hun historische prestatie ten opzichte van de inflatie. Volgens een rapport van Wisdom Tree Investments zijn de dividenden tussen 1957 en 2021 met gemiddeld 5,7% gestegen, meer dus dan de officiële  inflatie.

Inhoudsopgave

Amerikaanse dividend aristocraten zijn solide

Bovendien zijn de dividendniveaus de afgelopen 65 jaar slechts zes keer gedaald, terwijl de aandelenkoersen in deze periode in 18 jaar zijn gedaald. Dividendaandelen zijn lonend voor beleggers omdat ze jaar na jaar een stabiel inkomen kunnen genereren. Bedrijven met een solide trackrecord van dividendgroei en die de volatiele marktomgeving hebben doorstaan, genieten de voorkeur van beleggers vanwege hun toewijding aan aandeelhouders.

 

In een van zijn recente interviews zei Todd Rosenbluth, hoofd onderzoek bij VettaFi, dat adviseurs in deze huidige omgeving steeds vaker naar dividendstrategieën kijken als een vorm van inkomen. Hij zei verder dat dividendspelers de populairste beleggingen waren onder adviseurs in termen van hogere inkomsten dan staatsobligaties en bedrijfsobligaties, volgens de recente enquête van zijn bedrijf.

 

Vanwege deze consistente prestaties beschouwen veel beleggers ze als de beste beleggingen in aandelen. Ze zijn dan ook uitermate populair. We bespreken 10 minder bekende (maar zeer interessante) dividend aristocraten die op Wall Street noteren.

 

Wat zijn dividend aristocraten?

Dividend aristocraten zijn beursgenoteerde bedrijven die jaar in jaar uit consequent de dividenden hebben verhoogd. Er zijn verschillende lijsten van dividend aristocraten, maar de bekendste is de S&P 500 Dividend Aristocrats Index. Bedrijven op deze lijst met dividend aristocraten:

  • hebben hun dividenduitkeringen elk jaar gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren verhoogd.
  • Beschikken over een marktkapitalisatie van ten minste $ 3 miljard.
  • Hadden een gemiddelde dagelijkse handelswaarde van ten minste $ 5 miljoen in de laatste drie maanden vóór de laatste herbalancering van de S&P 500 Dividend Aristocrats Index.
  • Zijn opgenomen in de S&P 500-aandelenindex.

 

S&P Dow Jones Indices stelt de jaarlijkse lijst samen van in aanmerking komende dividend aristocraten bedrijven op basis van informatie over het voorgaande jaar en herbalanceert het percentage dat elk bedrijf op de lijst per kwartaal inneemt.

 

Om de status als lid van de dividend aristocraten te behouden, moet een bedrijf zijn dividenduitkering minstens één keer per jaar verhogen. Nieuwe bedrijven worden aan de lijst toegevoegd als ze de drempel van 25 jaar bereiken. Zodra een bedrijf echter van de lijst valt door een dividendverhoging over te slaan, moet het weer 25 jaar wachten om weer op de lijst te komen.

 

Op 31 maart 2023 waren er 48 dividend aristocraten. Hier is de volledige lijst met naam van het bedrijf en de sector waarin het actief is, met vervolgens het aantal opeenvolgende jaren dat het zijn dividend heeft verhoogd:

 

American States Water (NYSE:AWR) Utilities 68
Dover Corporation (NYSE:DOV) Industrials 67
Northwest Natural Holding (NYSE:NWN) Utilities 67
Genuine Parts (NYSE:GPC) Consumer Goods 67
Procter & Gamble (NYSE:PG) Consumer Goods 66
Parker Hannifin (NYSE:PH) Industrials 66
Emerson Electric (NYSE:EMR) Industrials 66
3M (NYSE:MMM) Industrials 65
Cincinnati Financial (NASDAQ:CINF) Financials 62
Coca-Cola (NYSE:KO) Consumer Goods 61
Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) Healthcare 60
Lancaster Colony (NASDAQ:LANC) Consumer Goods 60
Colgate-Palmolive (NYSE:CL) Consumer Goods 60
Nordson (NASDAQ:NDSN) Industrials 59
Farmers & Merchants Bancorp (OTH:FMCB) Financials 57
Hormel Foods (NYSE:HRL) Consumer Goods 57
ABM Industries (NYSE:ABM) Industrials 56
California Water Service Group (NYSE:CWT) Utilities 56
Stanley Black & Decker (NYSE:SWK) Industrials 55
Stepan Company (NYSE:SCL) Industrials 55
Federal Realty Investment Trust (NYSE:FRT) Real Estate 55
Commerce Bancshares (NASDAQ:CBSH) Financials 55
SJW Group (NYSE:SJW) Utilities 55
Sysco (NYSE:SYY) Consumer Goods 55
MSA Safety (NYSE:MSA) Industrials 53
H.B. Fuller (NYSE:FUL) Materials 53
Altria Group (NYSE:MO) Consumer Goods 53
National Fuel Gas (NYSE:NFG) Energy 52
Universal Corporation (NYSE:UVV) Consumer Goods 52
Black Hills Corp. (NYSE:BKH) Utilities 52
Illinois Tool Works (NYSE:ITW) Industrials 52
W.W. Grainger (NYSE:GWW) Industrials 51
Target (NYSE:TGT) Consumer Goods 51
Leggett & Platt (NYSE:LEG) Industrials 51
PPG Industries (NYSE:PPG) Industrials 51
Computer Services, Inc. (OTV:CSVI) Technology 51
Becton, Dickinson & Co. (NYSE:BDX) Healthcare 51
AbbVie (NYSE:ABBV) Healthcare 51
Abbott Labs (NYSE:ABT) Healthcare 51
Tennant (NYSE:TNC) Industrials 51
Kimberly Clark (NYSE:KMB) Consumer Goods 51
Canadian Utilities (OTV:CDUAF)* Utilities 51
PepsiCo (NASDAQ:PEP) Consumer Goods 50
Nucor (NYSE:NUE) Industrials 50
S&P Global (NYSE:SPGI) Financials 50
Tootsie Roll Industries (NYSE:TR)** Consumer Goods 50+
WalMart Inc (NYSE:WMT) Consumer Goods 50
The Gorman-Rupp Company (NYSE:GRC) Industrials 50
Middlesex Water Utilities 50
ADM (NYSE:ADM) Industrials 50

 

 

1.   Johnson & Johnson (JNJ)

Dividendaandelen zijn geweldig omdat ze u een inkomen bieden. Dus zelfs in moeilijke markttijden kunt u erop vertrouwen dat deze aandelen uw portefeuille rendement doen opleveren.

 

En in eender welke tijd is het altijd leuk om de extra inkomsten te innen, of zelfs de betaling opnieuw te investeren om uw bezit in een bepaald aandeel te vergroten. Ook al stijgt de koers van dat aandeel niet meteen, de inkomsten lopen door.

 

Maar hoe weet je zeker dat een bedrijf vasthoudt aan dividenduitkeringen? Lopen die uitkeringen geen gevaar? Natuurlijk is het niet mogelijk om 100% zeker te zijn, maar sommige elementen zouden ons behoorlijk zelfverzekerd kunnen maken.

 

Eén daarvan is de financiële situatie van het bedrijf. Hoge niveaus van vrije kasstroom, gecombineerd met een redelijke uitbetalingsratio in contanten, suggereren dat het bedrijf het zich kan veroorloven deze uitbetalingen te doen en zelfs het dividend te verhogen.

 

Ten tweede is er het dividendtrackrecord. Als het bedrijf zijn dividend een aantal jaren non-stop verhoogt, is het belonen van aandeelhouders duidelijk een prioriteit. Dit soort spelers kunnen je een leven lang passief inkomen betalen – en hier zijn er twee die je nu kunt kopen en voor altijd kunt vasthouden.

 

Johnson & Johnson heeft een indrukwekkend trackrecord op het gebied van dividenden en haalt gemakkelijk de lijst van Dividend Kings. Het heeft de betaling van een dividend al meer dan 60 jaar volgehouden en biedt u vandaag (november 2023) $ 4,76 per aandeel per jaar, een dividendrendement van 3,17%. Volgens gegevens van de NYU Stern Business School is het rendement hoger dan het sectorgemiddelde van 2,15%.

 

Gezien de $15 miljard aan vrije cashflow van Johnson & Johnson, is er reden om optimistisch te zijn dat het de betalingen zal blijven optrekken.

 

Johnson & Johnson gaat mogelijk een nieuwe groeifase in. De gezondheidszorggigant heeft onlangs zijn afdeling consumentengezondheid afgesplitst om zich te concentreren op zijn snelgroeiende activiteiten op het gebied van farmaceutische producten en medische technologie. In het meest recente kwartaal rapporteerde het bedrijf een operationele groei van 9% (exclusief het ‘coronavirusvaccin’).

 

De spin-off van de dochter gespecialiseerd op het gebied van de consumentengezondheidszorg leverde Johnson & Johnson ruim 13 miljard dollar aan opbrengst op, die gebruikt zou kunnen worden om een ​​bedrijf of platform te kopen of om de interne groei verder te stimuleren.

 

Johnson & Johnson heeft er ook vertrouwen in dat het zijn doel van 57 miljard dollar aan farmaceutische inkomsten in 2025 zal halen, aangevoerd door verschillende blockbuster geneesmiddelen, waaronder het immunologische medicijn Tremfya en het oncologische medicijn Darzalex.

 

En hoewel het topmedicijn op het gebied van de immunologie, Stelara, concurrentie zal gaan ondervinden, zal dat in de VS pas in 2025 gebeuren – waardoor dat product de tijd krijgt om Johnson & Johnson naar zijn doel te helpen.

 

Ten slotte heeft Johnson & Johnson ruim 90 kandidaten in de pijplijn, dus er is volop groeipotentieel vanaf 2025. Dit alles betekent dat de aandeelhouders van Johnson & Johnson de komende jaren niet alleen zullen moeten profiteren van de groei van het passieve inkomen via de uitkering van het dividend, maar mogelijk ook van de koersontwikkelingen nu Johnson & Johnson zich richt op zijn meest veelbelovende activiteiten in het buitenland.

 

Misschien nog iets over de spin-off. Johnson & Johnson heeft in de loop der jaren zijn inkomsten zien stijgen en u kent het bedrijf waarschijnlijk goed dankzij producten als Tylenol en vele anderen. Maar dit soort producten hebben de afgelopen tijd eigenlijk niet voor de groei gezorgd.

 

Dit jaar heeft Johnson & Johnson zijn activiteiten op het gebied van de consumentengezondheid afgesplitst om zich te concentreren op zijn snelgroeiende activiteiten op het gebied van medische technologie en farmaceutische producten.

 

De spin-off bood Johnson & Johnson drie grote voordelen. Ten eerste genereerde het ruim 13 miljard dollar aan opbrengsten die het bedrijf nu voor andere prioriteiten kan gebruiken, zoals de overname van een bedrijf of programma. Eerder dit jaar sprak Johnson & Johnson over een ‘vraatzuchtige’ honger naar zakelijke deals. Het bedrijf was met andere woorden hongerig om te groeien.

 

Ten tweede stelt het Johnson & Johnson in staat al zijn financiële en onderzoeksbronnen te besteden aan programma’s die de winst waarschijnlijk zullen verhogen. Ten slotte zullen de langzamere groeicijfers van de consumentengezondheidssector niet langer wegen op de algehele omzetgroei van Johnson & Johnson.

 

Tenslote zou Johnson & Johnson van deze stap moeten kunnen profiteren door de resultaten in de komende kwartalen op te krikken. Johnson & Johnson wil de farmaceutische omzet verhogen van 52 miljard dollar vorig jaar naar 57 miljard dollar in 2025. Dus, handelend tegen 14 keer de verwachte winstverwachtingen, ziet deze farmaceutische gigant er goedkoop uit.

 

 

2.   The Procter & Gamble Company (PG)

Procter & Gamble Company is een van de grootste bedrijven die consumentengoederen aanbieden en enkele van de bekendste merken waaronder het zijn producten verkoopt zijn Old Spice, Safeguard en Tide, samen met verschillende andere. Eigenlijk moeten we zeggen ‘tal’ van anderen, want het aanbod van PG is enorm uitgebreid.

 

Hoewel het grootste deel van de beleggers op Wall Street zich hoofdzakelijk richt op de komende kwartalen, is uw belangrijkste voordeel als belegger het vermogen om voorbij die volatiliteit op korte termijn te kijken en zich op het grotere geheel te concentreren. De lange termijn dus. Pensioenportefeuilles worden immers in de loop van tientallen jaren opgebouwd, en er is dus geen druk op u om binnen een bepaalde periode van enkele maanden positieve resultaten te laten zien.

 

Dividendaandelen helpen een belegger deze lange termijn focus te behouden. Deze bedrijven zijn doorgaans gevestigde bedrijven met voorspelbare inkomstenstromen. En het herinvesteren van hun regelmatig groeiende uitbetalingen kan het rendement over de afgelopen decennia vergroten. Procter & Gamble kan tegen die achtergrond de komende jaren de moeite waard zijn om aan te houden in eender welke aandelenportefeuille.

 

Om het laatste jaar te vinden waarin Procter & Gamble er niet in slaagde een dividend uit te keren, moet je helemaal teruggaan naar de jaren tachtig: de jaren tachtig van de negentiende eeuw nota bene. Het bedrijf voor consumentengoederen verstuurt al sinds de oprichting in 1890 dividendcheques en heeft die uitbetaling al 67 jaar op rij verhoogd.

 

Er is in die periode veel veranderd in het landschap van de consumentenbestedingen, maar de kernsterkten van P&G blijven stabiel. Deze omvatten zijn dominante marktaandeelpositie in tientallen grote niches zoals papieren handdoeken, wasverzorging en luiers. P&G heeft zijn voorsprong op deze terreinen al tientallen jaren vergroot, vooral dankzij concurrerende troeven als merken, prijszettingsvermogen en innovatie.

 

Het is niet waarschijnlijk dat u een enorme inkomensgroei zult zien in dit bedrijf. De laatste dividendverhoging van P&G bedroeg in feite slechts 3%. Maar het tientallen jaren aanhouden van de aandelen zal waarschijnlijk in de loop van de tijd nog steeds indrukwekkende rendementen opleveren. Het huidige dividendrendement bedraagt ongeveer 2,50%.

 

P&G genereert een ruime cashflow die het management deels verdeelt over de aandeelhouders via dividenden en uitgaven voor het terugkopen van aandelen. Voeg deze winsten toe aan de voorspelbaar groeiende winsten van de gigant van consumentengoederen, en je hebt de belangrijkste ingrediënten die je nodig hebt voor een marktgroei die de markt overtreft.

 

De Procter & Gamble Company werd door ClearBridge Investments genoemd in haar investeerdersbrief voor het tweede kwartaal van 2023. Hier is wat er stond:

 

“Om de defensieve blootstelling te versterken en onze positionering in basisconsumptiegoederen te verschuiven van onderwogen naar overwogen in de benchmark, hebben we The Procter & Gamble Company toegevoegd, een toonaangevend bedrijf in consumentenproducten met toonaangevende franchises in een verscheidenheid aan stabiele categorieën, waaronder textielverzorging, babyproducten, schoonheid en gezondheid.

 

Het is een kwalitatief hoogstaand bedrijf met een track record van superieure groei, marktaandeelwinst en een aantrekkelijk rendement op kapitaal. Het heeft ook defensieve eigenschappen wanneer de economische omstandigheden verslechteren.

 

Procter & Gamble is een leider op het gebied van duurzaamheid met een bewezen toewijding aan het aanpakken van milieu- en sociale doelstellingen in de manier waarop het bedrijf wordt beheerd, en heeft bovengemiddelde praktijken op het gebied van ondernemingsbestuur. Veel producten van Procter & Gamble hebben een positieve impact doordat ze hygiëne, zelfzorg of gezondheid bevorderen.”

 

Procter & Gamble Co. PG heeft geprofiteerd van hogere prijzen en een gunstige mix, samen met onderliggende kracht in alle segmenten van het bedrijf. PG heeft zich gefocust op productiviteits- en kostenbesparingsplannen om de marges te vergroten. Dit leidde ertoe dat de top- en bottom-lines in het vierde kwartaal van boekjaar 2022-2023 voor het vierde achtereenvolgende kwartaal de consensusgrens overschreden.

 

Bijgevolg heeft PG een optimistische guidance gegeven voor het boekjaar 2023-2024. PG verwacht voor dat boekjaar een all-in omzetgroei van 3-4% op jaarbasis, in lijn met de consensusschatting bij de analisten van een groei van 3,6%. De voortdurende investeringen van PG in het bedrijf, naast zijn inspanningen om de tegenwind op macro-economisch gebied te compenseren en de top- en bottom-line groei in evenwicht te brengen, onderstrepen zijn productiviteitsinspanningen. Het aandeel is in alle grote beleggingsportefeuilles opgenomen.

 

3.   Automatic Data Processing, Inc. (ADP)

Automatic Data Processing, beter bekend als ADP, is een grote naam op het gebied van personeelszaken en loonbeheer. Veel bedrijven vertrouwen op de salarisadministratie, en dat maakt de activiteiten van ADP redelijk stabiel, met veel terugkerende inkomsten. Inkomensbeleggers zijn er ook op gaan vertrouwen vanwege het dividend, dat bij de huidige aandelenkoers 2,3% opbrengt.

 

Afgelopen november kondigde ADP een verhoging van het kwartaaldividend met 20% aan. Het was niet alleen een grote stijging van de uitbetaling, maar het markeerde ook het 48e jaar op rij dat het bedrijf zijn dividend verhoogde. Met zo’n track record zou het bedrijf in ernstige problemen moeten komen als het er niet in zou slagen zijn uitbetaling in een bepaald jaar te verhogen.

 

En er is werkelijk geen enkele reden die laat vermoeden dat er problemen zijn. In het meest recent gerapporteerde kwartaal, dat eindigde op 30 september 2023, rapporteerde het bedrijf een omzet van $4,5 miljard, een stijging van 7% op jaarbasis. De nettowinst steeg ook met ruim 10% naar $859,4 miljoen.

 

De activiteiten van ADP zien er solide uit. Beleggers betalen 26 keer de winst voor het aandeel, wat niet laag is. Maar voor dividendbeleggers die op zoek zijn naar een uitstekende belegging waarop ze kunnen vertrouwen, zou ADP een solide aandeel kunnen zijn om te volgen.

 

Automatic Data Processing Inc. blijft een dominante positie innemen op de markt voor menselijk kapitaalbeheer via strategische buy-outs zoals Celergo, WorkMarket, Global Cash Card en The Marcus Buckingham Company.

 

ADP heeft een sterk bedrijfsmodel, hoge terugkerende inkomsten, goede marges, een robuust klantenbehoud en lage kapitaaluitgaven. Verder blijft ADP innoveren, haar activiteiten verbeteren en investeren in haar voortdurende transformatie-inspanningen.

 

Automatic Data Processing heeft een verwachte omzet- en winstgroei van respectievelijk 6,3% en 11,1% voor het lopende jaar (eindigend in juni 2024). De Zacks Consensus Estimate voor de inkomsten over het lopende jaar is met 11,1% verbeterd. ADP heeft een bèta van 0,81 en een huidig ​​dividendrendement van 2,11%.

 

4.   Medtronic plc (MDT)

Medtronic is al een krachtpatser in de wereld van medische apparatuur, met businessunits op het gebied van cardiovasculaire aandoeningen, neurowetenschappen, medische chirurgie en diabetes. In de afgelopen twaalf maanden heeft het 125 goedkeuringen behaald in belangrijke markten.

 

Medtronic boekt ook vooruitgang bij de transformatie naar een bedrijf met een hogere groei. Het heeft bepaalde bedrijven afgestoten, belangrijke overnames gedaan, processen gestroomlijnd en gerichte investeringen gedaan in veelbelovende gebieden zoals kunstmatige intelligentie (AI).

 

De inspanningen werpen hun vruchten af. In het meest recente kwartaal boekten alle vier de bedrijfsonderdelen bijvoorbeeld een organische omzetgroei van 6%. En Medtronic heeft de verwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel voor het boekjaar naar boven bijgesteld.

 

In de toekomst zouden beleggers extra winsten kunnen verwachten dankzij de investeringen van het bedrijf in onderzoek en ontwikkeling (R&D); het streeft naar een R&D-groei die gelijk is aan of hoger is dan de omzetgroei.

 

En Medtronic richt zich op acquisities om de groei te versterken. Ten slotte maakt Medtronic al gebruik van AI in bepaalde platforms, zoals wervelkolomchirurgie, waardoor het bedrijf in de loop van de tijd een van de grootste winnaars van de gezondheidszorg in AI zou kunnen worden.

 

Tegenwoordig handelt Medtronic voor slechts 13 keer de winstverwachtingen, waardoor het een koopje lijkt. Medtronic is een puur bedrijf voor medische hulpmiddelen. Er wordt geld verdiend via vier verschillende segmenten: cardiovasculair, neurowetenschappen, medische chirurgie en diabetes. In het eerste fiscale kwartaal van het boekjaar 2024 rapporteerde Medtronic een sterke organische omzetgroei in alle vier de divisies, aangewakkerd door de lancering van nieuwe producten en een robuuste vraag in het gevarieerde portfolio. Toch zijn de aandelen van de medische technologiegigant momenteel al meerdere jaren terrein aan het verliezen, dankzij de weinig inspirerende omzetgroei van het bedrijf over de afgelopen vijf jaar.

 

Medtronic heeft echter een plan om deze situatie te veranderen. Het bedrijf is bezig met het uitbouwen en moderniseren van twee ondermaats presterende onderdelen, en de zeer innovatieve pijplijn zou de komende tien jaar meerdere groeimotoren moeten opleveren.

 

Aan de waardekant van het grootboek noteren de aandelen van Medtronic momenteel op het laagste punt in meerdere jaren, vanuit een geprojecteerd winstperspectief.

 

De aandelen betalen ook een bovengemiddeld dividendrendement van 3,80% op jaarbasis, en het bedrijf heeft een trackrecord van 46 jaar op het gebied van dividendverhogingen. Nu de kostenbesparingen en de stijgende inkomsten naar verwachting de vrije kasstroom in 2024 en daarna zullen verhogen, lijkt het dividend van Medtronic veilig.

 

Het komt erop neer dat Medtronic op weg is naar een comeback, waardoor het een aantrekkelijk spel is voor zowel inkomens- als waardebeleggers.

 

Medtronic is geen aandeel dat op groei gerichte beleggers zal aanspreken. Wie op zoek is naar stabiliteit, voorspelbaarheid en regelmatige dividenden hoeft echter niet verder te zoeken. Duizenden artsen vertrouwen routinematig op de medische apparaten en apparatuur van Medtronic.

 

Mensen geven prioriteit aan hun gezondheid, zodat Medtronic relatief goed kan presteren gedurende mindere economische tijden. De omzetgroei van het bedrijf is niet geweldig geweest, maar nu Medtronic midden in de afsplitsing van een van zijn laag groeiende onderdelen zit, zouden de zaken op dat vlak moeten verbeteren.

 

De aangepaste winst per aandeel van $1,20 was 6% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Medtronic beschikt over tal van lucratieve mogelijkheden, van de drang van het bedrijf om kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken om zijn producten en algemene activiteiten te verbeteren tot zijn door robots ondersteunde chirurgiesysteem Hugo. En natuurlijk zouden de uitgaven voor gezondheidszorg op de lange termijn kunnen stijgen naarmate de wereldbevolking ouder wordt.

 

In de toekomst zullen we innovatieve zorgbedrijven als Medtronic daarom nog meer nodig hebben. Hoe zit het met het dividend van het bedrijf? Medtronic is bezig met een reeks van 46 opeenvolgende jaren van verhoging van de dividenduitkering. Het is moeilijk om één enkele maatstaf te bedenken die de kracht van de onderliggende activiteiten van Medtronic beter verklaart dan de dividenduitkering.

 

Het bedrijf heeft zijn dividenden verhoogd doorheen recessies, bullruns, pandemieën, enz. Medtronic biedt een dividendrendement van 3,87%, een uitstekend cijfer, vooral omdat het gemiddelde voor de S&P 500 slechts 1,62% bedraagt.

 

De contante uitbetalingsratio van het bedrijf bedraagt ​​82%. Het ziet er een beetje hoog uit, maar Medtronic zal de kans niet voorbij laten gaan om zich binnen een paar jaar aan te sluiten bij de exclusieve groep Dividend Kings (bedrijven die hun uitbetalingen in ten minste 50 opeenvolgende jaren hebben verhoogd).

 

5.   General Dynamics Corporation (GD)

Het recente conflict tussen Israël en Hamas doet opnieuw zorgen ontstaan ​​over geopolitieke risico’s voor investeerders, die nu al te kampen hebben met de gevolgen van hogere rentetarieven, het conflict tussen Rusland en Oekraïne en opkomende uitdagingen in de Chinese economie.

 

In het vierde kwartaal toonden investeerders een toegenomen interesse in op de beurs verhandelde aandelen van defensiebedrijven in de Verenigde Staten en Europa, anticiperend op mogelijke overloopeffecten van het Israëlisch-Hamas-conflict.

 

De defensieaandelen staan dus ​​weer in de schijnwerpers te midden van de toenemende mondiale geopolitieke spanningen. De oorlog in Rusland en Oekraïne was een bewijs van de zich snel ontwikkelende economische en politieke instabiliteit. Zelfs nu de economie met veel uitdagingen wordt geconfronteerd, zullen de mondiale uitgaven voor lucht- en ruimtevaart en defensie jaar op jaar blijven stijgen. Beleggers zijn ook bezorgd over een mogelijke Chinese invasie van Taiwan, wat zou kunnen leiden tot een institutionele vraag naar defensieaandelen.

 

De mondiale lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie werd gewaardeerd op $795 miljard en zal naar verwachting in 2027 circa $1 biljoen bereiken. De groei van de industrie zal robuust blijven naarmate de uitgaven voor vliegtuigen, raketafweersystemen en wapens toenemen. Bovendien verwacht PwC een hoge groei met dubbele cijfers voor de defensie-industrie in 2024, omdat de beperkingen op het gebied van de toeleveringsketen blijven afnemen.

 

General Dynamics is een Amerikaans lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf en de zesde grootste defensie-aannemer ter wereld. Het bedrijf produceert Gulfstream-zakenvliegtuigen, Abram-tanks, Stryker-straaljagers, onderzeeërs en lichte tactische voertuigen. Ze bieden ook een breed scala aan defensie gerelateerde IT-diensten en beveiligingssystemen.

 

De omzet voor het boekjaar 2022 steeg met een bescheiden 2,4% naar $39,40 miljard. De vrije kasstroom en de operationele kasstroom groeiden ook in 2022, respectievelijk met 2,4% en 7,2%. Het meest recente kwartaal bewees de veerkracht van het bedrijf, ondanks tegenwind in de toeleveringsketen. In het tweede kwartaal van 2023 groeide de omzet van General Dynamics tot $10,2 miljard, een stijging van 10,5% op jaarbasis. Terwijl de omzet in het kwartaal steeg, was de winst per aandeel (EPS) iets lager.

 

General Dynamics krijgt steeds meer steun van het Amerikaanse ministerie van Defensie, zoals recent nog bleek uit het binnenhalen van een groot contract. Dit omvatte eigenlijk twee contracten van de Amerikaanse marine voor een totaalbedrag van $1,72 miljard voor onderzeeërs van de Virginia-klasse en scheepsreparatie en -onderhoud in oktober.

 

De balans van het bedrijf blijft sterk, klaar om te profiteren van de kansen die de toekomst biedt. General Dynamics moet op de radar worden gehouden als u op zoek bent naar een eersteklas dividendgroeiaandeel.

 

De mondiale lucht- en ruimtevaart- en defensiesector kende een groei van 795,92 miljard dollar in 2022 naar 855,62 miljard dollar in 2023, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,5% weerspiegelt. Projecties suggereren dat de lucht- en ruimtevaart- en defensiemarkt verder zal groeien en tegen 2027 circa $1076,56 miljard zal bereiken, wat een CAGR van 5,9% betekent.

 

Bovendien heeft een indrukwekkende 88% van de ondervraagde senior executives, zoals blijkt uit het vooruitzichtenonderzoek van Deloitte, een optimistische kijk op de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie voor het komende jaar, variërend van enigszins positief tot zeer positief.

 

Dit optimisme wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de vooruitgang in opkomende technologieën en sectoren zoals geavanceerde luchtmobiliteit, evoluerende bedrijfsmodellen op gebieden als ruimteverkenning, en de wijdverbreide adoptie van digitale draad en slimme fabriekspraktijken (dankzij uiteraard AI).

 

6.   PepsiCo, Inc. (PEP)

De frisdrankindustrie is getuige geweest van aanhoudende druk door kosteninflatie, waaronder transport- en grondstoffenkosten, met name staal en aluminium. De acties van de spelers in de sector, waaronder prijsverhogingen, het verminderen van de afhankelijkheid van geïmporteerde blikjes en het dichter bij de markt brengen van de productie, zijn klaar om deze tegenwind te bestrijden. Hogere bedrijfskosten als gevolg van hogere uitgaven aan marketing en reclame om marktaandeel te veroveren, zullen op korte termijn waarschijnlijk de marges onder druk zetten.

 

De deelnemers uit de sector zijn echter klaar om te profiteren van het winnen van marktaandeel en voortdurende innovatie op de lange termijn. Het versnellen van digitale investeringen belooft veel goeds. Van bedrijven wordt verwacht dat zij zullen profiteren van de uitbreiding naar nieuwere categorieën en aangrenzende categorieën, waaronder het veroveren van marktaandeel in de categorie Ready-to-Drink (“RTD”) alcoholische dranken door middel van samenwerkingen.

 

PepsiCo, Inc. is een van de toonaangevende mondiale voedingsmiddelen- en drankenbedrijven. De complementaire merken/activiteiten van PEP omvatten Frito-Lay-snacks, Pepsi-Cola-dranken, Gatorade-sportdranken, Tropicana-sappen en Quaker-voedsel. PepsiCo bedient klanten in meer dan 200 landen en gebieden.

 

PepsiCo heeft een verwachte winstgroei van 11,1% voor het lopende jaar. PepsiCo heeft een bèta van 0,55 en een huidig ​​dividendrendement van bijna 3%.

 

In de drankensector verwacht PepsiCo een sterke groei en marktaandeelwinst in de categorie vloeibare verfrissingsdranken, met marktaandeelwinsten in de categorieën koolzuurhoudende frisdranken, RTD-thee en water. De consensus voor de omzet en winst van PEP in 2023 suggereert een groei van respectievelijk 6,3% en 11,1%. Niet spectaculair misschien, maar het bewijst wel dat dit aandeel een degelijke groeier is. En dus een betrouwbare Dividend Aristocrat.

 

7.   Colgate-Palmolive Company (CL)

Colgate-Palmolive is een wereldleider op de markt voor mondverzorgingshygiëne en levert producten voor huishoudelijk gebruik, gezondheidszorg en persoonlijke verzorging.

 

De winst groeide jaar-op-jaar met 16%, terwijl de omzet met 10% steeg. De omzet van het bedrijf in 2023 heeft een solide groei laten zien. Bovendien verbeterde de brutowinstmarge van het bedrijf met 130 basispunten tot 58,5%, en groeide de operationele cashflow met 39% op jaarbasis tot $2,6 miljard.

 

Beide maatstaven weerspiegelen een verbeterde winstgevendheid en vertegenwoordigen tegelijkertijd het derde achtereenvolgende kwartaal van marge-uitbreiding, wat ongetwijfeld is wat de aandeelhouders wilden horen.

 

Gezien de sterke resultaten en de aanhoudende margeomslag heeft Colgate-Palmolive zijn verwachtingen voor het boekjaar verhoogd. Colgate-Palmolive verwacht nu een omzetgroei van 6% – 8% (voorheen 5% – 8%). Het bedrijf verwacht ook een aanhoudende marge-uitbreiding en een dubbelcijferige winst per aandeel voor het boekjaar 2023.

Volgens een rapport van T. Rowe Price hebben dividendaandelen met een grote kapitalisatie historisch gezien veerkracht getoond tijdens marktdalingen, kleinere verliezen geleden en goed gepresteerd toen de markt stabiel bleef.

 

Bovendien zijn ze erin geslaagd een aanzienlijk deel van de opleving van de markt op te vangen tijdens gunstiger economische omstandigheden. Het rapport vermeldde ook dat bedrijven die hun dividenden binnen de Russell 1000 Index verhoogden in de periode van 1985 tot 2022 beter presteerden dan de algemene marktindex, en dat met minder volatiliteit.

 

Een lagere volatiliteit is een van de factoren die beleggers naar dividendaandelen trekt. De verminderde prijsschommelingen van dividendaandelen kunnen een gevoel van stabiliteit en voorspelbaarheid in de portefeuille van een belegger geven, wat vooral aantrekkelijk is voor degenen die prioriteit geven aan het genereren van inkomsten en aanzienlijke marktschommelingen willen vermijden.

 

Colgate-Palmolive is een begrip op het gebied van mondhygiëne. Het is vooral bekend om zijn mondverzorgingsproducten, waaronder het vlaggenschipproduct Colgate-tandpasta. In de loop der jaren heeft het bedrijf zijn productlijn uitgebreid met producten voor thuisverzorging, persoonlijke verzorging en huisdiervoeding.

 

Dit maakt Colgate-Palmolive tot een aandeel dat zelfs in moeilijke economische omstandigheden gedijt. Het bedrijf biedt momenteel een dividendrendement van 2,57% en heeft zijn dividenden de afgelopen 61 jaar achtereenvolgens verhoogd, waarmee het zijn plaats op de lijst van Dividend Kings om te bezitten verstevigt.

 

8.   Walmart Inc. (WMT)

Walmart Inc. profiteert van zijn robuuste omnichannel activiteiten dankzij zijn inspanningen om de winkel- en online-ervaring te verbeteren. WMT heeft vooral geprofiteerd van haar inspanningen om de bezorgdiensten te stimuleren.

 

Walmart is een van de grootste retailers ter wereld die een breed scala aan producten verkoopt, waaronder kostuums. De verwachte winstgroei van Walmart voor het huidige en volgende jaar bedraagt ​​respectievelijk 2,4% en 8,9%. Het dividendrendement bedraagt minder dan 1,50%, maar er is voldoende ruimte om het te verhogen.

 

9.   Ecolab Inc. (ECL)

In de loop van 2023 verlegden de beleggers geleidelijk aan hun focus naar aandelen die inkomsten genereren. Bij het vergelijken zijn dividendaandelen in de loop van de tijd consistent betrouwbaar gebleven, zelfs als de economie ups en downs doormaakt.

 

Niet alleen dit, maar de dividendgroei is door de jaren heen ook sneller gegaan dan de inflatie. We verwijzen naar een studie van BlackRock waaruit blijkt dat Amerikaanse bedrijven hun dividenden tussen 1971 en 2022 jaarlijks met 3,7% verhoogden, terwijl de inflatie elk jaar gemiddeld slechts met 2% groeide.

 

We vermeldden ook dat de dividenden uit de S&P 500 tussen 1957 en 2022 met 5,73% zijn gestegen, terwijl de inflatie in die periode slechts met 3,68% is gestegen. Dit geeft aan dat de dividenden consequent de inflatie hebben verslagen.

 

Ecolab Inc. is een Amerikaanse multinational die gespecialiseerd is in het leveren van water-, hygiëne- en energietechnologieën en -diensten. De dividendgroei van het bedrijf beslaat nu een periode van​​ 31 jaar, wat het tot een van de beste dividendaandelen in de van Amerikaanse Dividend Aristocrats maakt. In november 2023 bedroeg het dividendrendement zowat 1,20%. Het aandeel is één van de favorieten van Morningstar.

 

“Als wereldleider in de schoonmaak- en sanitaire sector levert Ecolab producten die zijn klanten in de horeca, foodservice en gezondheidszorg helpen bij het doen van de was, het afwassen en het naleven van de regelgeving op het vlak van duurzaamheid en milieu”, schreef Morningstar-analist Seth Goldstein.

 

“Met een ongeëvenaarde schaalgrootte en een solide bedrijfsmodel voor scheermesjes zijn de concurrentievoordelen van Ecolab stevig aanwezig. Ecolab genereert ruim het dubbele van de omzet van zijn grootste rivaal.”

 

Bovendien zijn de markten van Ecolab gefragmenteerd. Het controleert slechts 9% van de wereldmarkt ter waarde van 152 miljard dollar. “Met zijn ongeëvenaarde schaalgrootte en productportfolio is het bedrijf een aantrekkelijke partner voor wereldwijde horeca-, foodservice- en productiebedrijven”, aldus Goldstein.

 

10.                 Air Products and Chemicals, Inc. (APD)

Het lijdt geen twijfel dat de waterstof als brandstof een belangrijke rol gaat spelen in de mondiale drang naar schone energie. De waterstofaandelen presteerden de afgelopen kwartalen echter niet zo goed en dat is misschien nog zacht uitgedrukt. Dat is echter begrijpelijk omdat de sector een neerwaartse cyclus doormaakte. Sommige analisten denken dat de correctie van de waterstofaandelen een goede kans is om de komende jaren te accumuleren.

 

Enkele van de beste waterstofaandelen staan ​​klaar om hun rendement op te krikken dankzij een geweldige omzetgroei. Om de zaken in perspectief te plaatsen: de mondiale uitgaven aan de productie van waterstof voor energiedoeleinden zullen vanaf nu tot 2050 circa 6,8 biljoen dollar bedragen, met nog eens 180 miljard dollar die zullen worden geïnvesteerd in waterstofpijpleidingen. Het groeiverhaal zal zich over meerdere decennia uitstrekken.

 

Air Products and Chemicals is een belangrijke speler in de waterstofeconomie en heeft agressief geïnvesteerd in groene waterstoffaciliteiten. Het bedrijf is van plan enkele van de grootste groene waterstoffaciliteiten ter wereld te bouwen.

 

APD heeft sterke winsten in het derde kwartaal van 2023 laten zien, gezien een stijging van 16% in de gecorrigeerde winst per aandeel vergeleken met het voorgaande jaar. Het bedrijf profiteert van een aanhoudende volumeverbetering en een toegenomen vraag naar waterstof, vooral in Amerika. De vooruitzichten voor de toekomst zien er goed uit, maar dat zit ook al gedeeltelijk verrekend in de beurskoers.

 

APD-aandelen worden verhandeld tegen zowat 30 keer de winst. Dit maakt het relatief ondergewaardeerd in vergelijking met voorgaande jaren, en de fundamentele factoren zijn sindsdien verbeterd, waardoor het een aandeel is om in de gaten te houden.

 

De koers van Air Products and Chemicals heeft in 2023 grotendeels zijwaarts bewogen. De historische piekkoersen liggen niettemin niet zo ver af. Het aandeel met een dividendrendement van 2,47% ziet er aantrekkelijk uit bij een koers-winstverhouding van 30.

 

Air Products en AES zijn overeengekomen om de grootste groene waterstoffabriek in Noord-Texas te bouwen. Met een investering van $4 miljard zal de faciliteit een capaciteit hebben van 200 miljoen ton/dag. Het bedrijf zal ook een groene waterstoffabriek van 1,2 miljoen ton per jaar bouwen in Saoedi-Arabië, de grootste ter wereld. Daarnaast investeert het bedrijf in een blauwe waterstofhub in West-Canada.

 

Het belangrijkste punt om op te merken (en dat voor dit aandeel pleit) is dat Air Products over een grote financiële flexibiliteit beschikt en de analisten verwachten dat de investeringen nog zullen worden opgetrokken. Dit vormt de basis voor een gezonde omzetgroei en een opwaartse cashflow in de komende vijf jaar.

 

11.                 Illinois Tool Works Inc. (ITW)

Onder de 66 aandelen die de status van dividendaristocraat hebben, zijn er nogal wat namen die, hoewel ze voldoende gevestigd zijn om hun uitbetalingen gedurende minstens een kwart eeuw te hebben blijven verhogen, verslechterende fundamentele factoren en/of sombere/onzekere vooruitzichten hebben.

 

Interessant genoeg hebben veel van deze minder aantrekkelijke aristocraten enkele van de hoogste rendementen van de groep. Bijvoorbeeld 3M (MMM), dat een dividendrendement heeft van 6,67%.

 

Hoewel 3M inderdaad een hoog dividendrendement biedt, wordt dit voordeel ruimschoots afgezwakt door het risico van een aanhoudende koersdaling op de lange termijn, als gevolg van factoren als zwakke groei in combinatie met een aantal externe factoren. Meer hierover leest u als we dit aandeel zelf bespreken.

 

Daarentegen hebben de duurzamere en betrouwbaardere dividendaristocraten relatief lagere rendementen, maar hebben ze tegelijkertijd een grotere kans om niet alleen hun aristocratische status te behouden, maar hebben ze ook een sterker potentieel om te profiteren van prijsstijgingen op de lange termijn.

 

Met 27 jaar opeenvolgende dividendgroei voldoet Illinois Tool Works aan de criteria om een ​​dividendaristocraat te zijn.

 

De aandelen van dit industriële conglomeraat hebben een dividendrendement van 2,4%. Dat lijkt misschien een schamele uitbetaling in een tijd van 5,5% federale rentetarieven, maar hierbij moet de belegger natuurlijk rekening houden met de dividendgroei.

 

Wat de aandelen- en dividendgroei van ITW betreft, heeft het bedrijf deze uitbetaling de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 9,8% per jaar verhoogd.

 

Van de 500 aandelen in de S&P 500-index worden er slechts 51 (of  ongeveer 10%) beschouwd als dividendkoningen en hebben hun dividenduitkering aan aandeelhouders gedurende 50 opeenvolgende jaren of langer verhoogd.

 

Dividendkoningen zijn vaak aandelen van gevestigde bedrijven die prioriteit hebben gegeven aan het teruggeven van kapitaal aan hun aandeelhouders via consistente dividendbetalingen. Deze bedrijven hebben hun dividenduitkeringen verhoogd ondanks beurscrashes, oorlogen en economische recessies.

 

Omdat sommige bedrijven hun dividenden terugschroeven of zelfs helemaal schrappen, zijn dividendkoningen bijzonder zeldzaam. Hier zijn zeven dividendkoningen die u kunt kopen voor koninklijke rendementen.

 

Sinds de oprichting in 1902 heeft Illinois Tool Works essentiële producten gemaakt die helpen bij de bouw en bij de industriële productie. Dit omvat de productie van schiethamers en lastoortsen tot bevestigingsmiddelen zoals schroeven, bouten en moeren, en aandrijflijncomponenten voor auto’s en andere voertuigen. Illinois Tool Works heeft momenteel 45.000 werknemers en genereert een jaarlijkse omzet van bijna $16 miljard.

 

Illinois Tool Works is een dividendkoning, omdat het bedrijf de uitkering aan aandeelhouders al 59 jaar op rij heeft verhoogd. De dividenduitkering bedraagt ​​momenteel $1,40 per aandeel, wat een rendement oplevert van 2,40%.

 

Net als veel andere bedrijven op deze lijst is Illinois Tool Works vastbesloten aandelen terug te kopen, getuige de plannen om in 2023 voor 1,5 miljard dollar aan eigen aandelen terug te kopen.

 

12.                 Coca-Cola Co. (KO)

Coca-Cola is een van ’s werelds meest waardevolle merken en is de grootste en meest bekende fabrikant van frisdranken. En bovendien een groeibedrijf. De analisten verwachten een omzetgroei van 5% in 2023. Coca-Cola heeft een dividend van 3% en heeft zijn uitbetaling voor 61 opeenvolgende jaren verhoogd.

 

Coca-Cola heeft uiteraard een dominante positie als het grootste non-alcoholische drankenbedrijf ter wereld. Het iconische karakter van het merk (werkelijk iedereen kent Coca-Cola) is de belangrijkste reden dat de bekende belegger Buffett meer dan 30 jaar geleden via Berkshire Hathaway voor het eerst in het aandeel investeerde. Op het einde van het eerste kwartaal van 2023 had Berkshire nog steeds 400 miljoen aandelen van de drankengigant in portefeuille.

 

Coke is eigenaar van tal van merken, waaronder Minute Maid, Powerade en Simply. Het ziet een evenwichtige vraag voor zijn frisdrank-, water-, koffie- en sapjesmerken. De enige categorieën die het afgelopen kwartaal een daling van het volume per eenheid zagen, waren sportdranken en thee.

 

De goede resultaten weerspiegelen de marketingexpertise en het wereldwijde distributiesysteem van het bedrijf, wat een belangrijk onderdeel is van het concurrentievoordeel.

 

De strategie van Coke is om te investeren in marketing en innovatie om haar dranken relevant te houden voor de consument. De indrukwekkende gecorrigeerde omzet- en winstgroei van 12% op jaarbasis in het eerste kwartaal toont aan dat het een goed geoliede machine is.

Hoewel het bedrijf de afgelopen jaren met meer concurrentie te maken heeft gehad, is het indrukwekkend dat zijn marktaandeel in het segment van niet-alcoholische dranken steeds verder is gestegen: van 42% in 2004 is het geleidelijk gestegen tot een hoogtepunt van 46,3% in 2021.

 

Houd er niettemin rekening mee dat Coca-Cola de afgelopen vijf en tien jaar slechter heeft gepresteerd dan het totale rendement van de S&P 500-index, inclusief dividenden. Dit is dus geen snelgroeiend bedrijf dat grote opbrengsten gaat opleveren. Maar het bovengemiddelde dividendrendement van 3% van het aandeel kan de inkomsten van uw portefeuille helpen verhogen, als u daar naar op zoek bent.

 

Coke-aandelen waren het afgelopen jaar ook iets minder volatiel in vergelijking met de bredere markt, en daarom beschouwen beleggers het als een defensief topaandeel wanneer de marktonzekerheid toeneemt. Coca-Cola is gewoon een bedrijf van wereldklasse in consumentenproducten dat lange tijd een bevredigend rendement zou moeten opleveren.

 

Frisdrankbedrijven hebben geprofiteerd van verbeterde vraagtrends, wat de volumegroei ten goede kwam. Dankzij het marktherstel heeft de stijging van het marktaandeel in de thuis- en buitenshuisverkoopkanalen (zeg maar: verkoopkanalen buiten de winkels, meestal horeca dus) de verkoop gestimuleerd. Prijsverhogingen om de aanhoudende kostendruk het hoofd te bieden, hebben de omzet de afgelopen kwartalen aanzienlijk doen stijgen.

 

De frisdrankindustrie is getransformeerd nu gezondheidsbewustzijn, persoonlijk welzijn, natuurlijke ingrediënten, gevarieerde smaken en betere smaakervaringen de consumptiepatronen van consumenten veranderen.

 

Van bedrijven in de sector wordt verwacht dat zij zullen profiteren van de uitbreiding naar nieuwere en aangrenzende categorieën, waaronder het veroveren van marktaandeel in de snelgroeiende categorie van RTD-alcoholische dranken door middel van samenwerkingen. RTD is sinds 2018 de snelst groeiende categorie gebleken. De spelers uit de industrie onderzoeken ook CBD-geïnfuseerde dranken, die de laatste tijd aan populariteit winnen.

 

Inflatie van grondstoffenkosten en aanbodbeperkingen zijn uiteraard twee belangrijke factoren in deze sector. De drankenindustrie werd zoals alle sectoren geconfronteerd met hogere kosten, waaronder stijgende grondstoffenkosten en transportkosten.

 

De inflatie van de grondstoffenprijzen, vooral die van staal en aluminium, heeft de verpakkingskosten doen stijgen. De aanhoudende aanbodbeperkingen in de aluminiumindustrie kunnen ook andere tegenwind hebben veroorzaakt. De bedrijven zijn ook getuige van vertragingen bij de aanschaf van bepaalde ingrediënten, zowel nationaal als internationaal, wat leidt tot tekorten aan bepaalde goederen.

 

De spelers in de sector hebben ook te maken gehad met inefficiëntie van het vrachtvervoer en aanzienlijke stijgingen van de binnenlandse en internationale vrachtkosten. Logistieke problemen, hogere inputkosten en inefficiëntie van het vrachtverkeer hebben geleid tot hogere verkoop- en bedrijfskosten, wat een impact heeft op de bruto- en operationele marges. De meeste spelers verwachten dat de inflatie van de grondstoffenprijzen en de hogere transportkosten op de korte termijn zullen aanhouden. Dat heeft ook Coca-Cola parten gespeeld.

 

Deze legendarische frisdrankinnovator heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarbij zijn aandelen tot nu toe (november 2023) met zowat 10% zijn gedaald. De slechte aandelenprestaties van het bedrijf zouden lange termijn beleggers echter een geweldige kans kunnen bieden om goedkoop aandelen van dit Amerikaanse bedrijfsicoon te vergaren.

 

De fundamenten van Coca-Cola blijven sterk. Sterker nog, het rapporteerde onlangs een recordkwartaal met een aantal opmerkelijke hoogtepunten:

 

*Verhoogde verkoopvolumes in elk van de drankendivisies van het bedrijf.

*Bovendien heeft het bedrijf de verwachtingen voor het hele jaar voor de omzet en de winst per aandeel verhoogd.

 

Kortom, het bedrijf navigeert met gemak door een uitdagend economisch klimaat. Gedeeltelijk is dat te danken aan het verhogen van de prijzen om gelijke tred te houden met de inflatie, de stijgingen van de grondstoffenprijzen en de stijgende arbeidskosten.

 

Vanuit financieel perspectief maakt dat Coca-Cola-aandelen een aantrekkelijke optie biedt voor beleggers. De aandelen worden verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 23, wat een koopje is als je kijkt naar het driejaarlijkse gemiddelde van het bedrijf van 28.

 

Ten slotte moeten waarde gerichte beleggers ook opmerken dat het bedrijf een dividendrendement van 3,2% heeft. Bovendien heeft het bedrijf zijn dividend al 61 jaar op rij verhoogd, waardoor het een topdividendaandeel is geworden. Kortom, Coca-Cola lijkt op dit moment het overwegen waard.

 

13.                 Emerson Electric (EMR)

Emerson, met hoofdkantoor St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri, is een gediversifieerd wereldwijd engineering- en technologiebedrijf. Het bedrijf is klaar voor groei dankzij de sterke vraag in de proces- en hybride markten.

 

Verbetering van toeleveringsketens ondersteunt bovendien de onderliggende omzetgroei. De kaarten voor dit bedrijf liggen goed geschud, zo bleek uit de recent gepubliceerde cijfers.

 

Het Amerikaanse ingenieurs- en industriële softwarebedrijf Emerson Electric Co verhoogde bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2023. De kwartaalcijfers waren bovendien beter dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar zijn automatiseringssystemen op een krappe arbeidsmarkt.

 

Emerson verwacht nu voor fiscaal 2023 een groei van de netto-omzet tussen 9% en 10,5%, een stijging ten opzichte van de eerdere verwachting van tussen de 8% en 10%. Emerson verwacht ook dat de aangepaste winst per aandeel tussen $ 4,15 en $ 4,25 zal liggen, een stijging ten opzichte van de eerdere prognose van $ 4,00 tot $ 4,15.

 

Het in St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri gevestigde bedrijf heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten gestroomlijnd, waaronder door het uitvoeren van een reeks deals en overnames, dit om te profiteren van de levendige vraag naar industriële automatisering.

EMR richt zich kort samengevat op de transformatie tot een wereldwijd automatiseringsbedrijf om groei en winstgevendheid te stimuleren. De stap van het bedrijf om National Instruments over te nemen in een deal van $ 8,2 miljard lag in lijn met deze doelstelling.

 

De overname, die naar verwachting in de eerste helft van het boekjaar 2024 zal worden afgerond, zal EMR’s wereldwijde positie op het gebied van automatisering versterken, waardoor het bedrijf kan uitbreiden naar de halfgeleider- en elektronica-, transport-, elektrische voertuigen-, ruimtevaart- en defensie-eindmarkten.

 

EMR keert een driemaandelijks dividend uit van 52 cent per aandeel ($ 2,08 op jaarbasis), wat het een rendement van ongeveer 2,30% oplevert tegen de huidige aandelenkoers. Het bedrijf verhoogde zijn dividend vijf keer in de afgelopen vijf jaar. De uitbetalingsratio van dit bedrijf is 44%, met een vijfjaarlijks dividendgroeipercentage van 1,53%.

 

Emerson Electric is een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten. Het bedrijf biedt beleggers momenteel een dividendrendement van 2,3%. Maar de opmerkelijke staat van dienst op het gebied van het verhogen van dividenden gedurende 66 opeenvolgende jaren spreekt degenen die prioriteit geven aan duurzame dividenden echt aan.

 

Bovendien waren de winsten in het recente verleden solide. In het recente winstrapport presteerde Emerson Electric zelfs beter dan de verwachtingen van analisten.

 

Gezien de cruciale rol van industriële aandelen bij het ondersteunen van essentiële infrastructuur, speelt Emerson Electric een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van industriële processen en technologieën als een prominente speler in de mondiale industriële automatisering.

 

Hoewel het bedrijf op de korte termijn wordt geconfronteerd met uitdagingen in verband met verstoringen van de toeleveringsketen en natuurlijk nog steeds met druk op de prijzen, maken zijn sterke staat van dienst en toewijding aan innovatie het tot een aantrekkelijk dividendaandeel.

14.                 3M Company (MMM)

3M is een groot conglomeraat met aanwezigheid in veel industrietakken en sectoren. Maar ondanks die diversificatie zou dit een riskant dividendaandeel kunnen zijn. Het wordt geconfronteerd met potentieel miljarden aan juridische kosten, en de financiële situatie ziet er niet meer zo sterk uit als vroeger. Het bedrijf heeft echter mogelijk één risico al weten uit te schakelen.

 

3M heeft in de zomer een akkoord bereikt om een bedrag van 11,4 miljard euro te betalen om zijn PFAS-rechtszaken te schikken in de Verenigde Staten. PFAS zijn chemische verbindingen die bij insiders ook wel bekend zijn als de “eeuwige chemicaliën”. Die stoffen zijn op heel wat plaatsen in de Verenigde Staten en elders in de wereld aangetroffen in het drinkwater en kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid.

 

De deal is weliswaar een hele stap vooruit, maar daarmee zijn niet alle problemen van de baan. Niet alle Amerikaanse staten zijn echter akkoord met de deal, wat zou kunnen resulteren in hogere kosten voor 3M. Sommige analisten zijn van mening dat 3M uiteindelijk wellicht 30 miljard dollar aan schulden moet aangaan, alleen maar om alle rechtszaken waarmee het wordt geconfronteerd af te handelen.

 

Het ziet er niet allemaal even geweldig uit voor 3M. Het bedrijf rapporteerde een netto-omzet van $8,3 miljard in het meest recente kwartaal, voor de periode eindigend op 30 september. Dat was een daling van 3,6% op jaarbasis. 3M is van plan om later dit jaar zijn gezondheidszorgactiviteiten (die goed zijn voor een kwart van de omzet) af te splitsen, en dat zal ook gevolgen hebben voor de financiële situatie van het bedrijf.

 

3M gaat een onzekere toekomst tegemoet. Hoewel het zijn dividend al 64 jaar op rij heeft verhoogd, mogen beleggers er niet van uitgaan dat dit ook in de onmiddellijke toekomst zal gebeuren. Het dividendrendement van 6,4% ziet er aantrekkelijk uit, maar beleggers moeten zich bewust zijn van de risico’s die aan het aandeel verbonden zijn. 3M is niet meer de veilige belegging die het een paar jaar geleden was, en wellicht niet geschikt voor risicomijdende beleggers. Maar gelukkig is niet alles kommer en kwel.

 

3M rapporteerde over het derde kwartaal van 2023 beter dan verwachte winsten doordat de marges verbeterden en het bedrijf de uitgaven in veel delen van het bedrijf verlaagde. Waar beleggers zich zorgen over moeten maken, is dat deze margeverbeteringen ten koste zijn gegaan van de omzetgroei.

 

De omzet daalt in bijna elk segment omdat klanten elders op zoek gaan naar waarde, een trend die ertoe heeft geleid dat 3M-aandelen al meer dan tien jaar ondermaats presteren.

Maar het is dus nog veel te vroeg om 3M Company zomaar af te schrijven. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatie en de ontwikkeling van een breed scala aan producten en oplossingen. Het betaalt momenteel een kwartaaldividend van $1,50 per aandeel en heeft een dividendrendement van 6,40% per 6 november. Het is een van de beste inkomstenaandelen in onze lijst, aangezien het bedrijf zijn dividenden al 65 opeenvolgende jaren laat groeien.

 

15.                 Raytheon Technologies Corporation (RTX)

Het aandeel RTX steeg in oktober met 14% en was daarmee toonaangevend voor een sterke maand onder defensie- en ruimtevaartaandelen. RTX was voordien op de beurs met bijna 30% gedaald, waarbij verschillende factoren hebben bijgedragen aan de problemen.

 

De grootste belemmering voor het aandeel was een veiligheidsprobleem met de Pratt & Whitney-motoren, dat miljarden zou kosten om aan te pakken. Het bedrijf dat tijdens zijn kwartaalcijfers over juli informatie naar buiten bracht en zijn verwachtingen voor het gehele jaar verlaagde.

 

De defensiesector bleef in de eerste drie kwartalen van 2023 duidelijk achter op de S&P 500, maar het uitbreken van een nieuw conflict in het Midden-Oosten bracht daar verandering in.

 

De grootste namen uit de sector vertoonden een gemeenschappelijk thema bij de publicatie van de kwartaalcijfers daarbij verwijzend naar de sterke vraag die werd gecompenseerd door problemen met de toeleveringsketen die de leveringsvolumes schaden en de winstmarges verkleinen.

 

De achtergebleven defensiesector vertoonde in oktober op de beurs duidelijke tekenen van een opkomend herstel. Beleggers waren tevreden met het winstrapport over het derde kwartaal van RTX, ook al daalde de omzet van het bedrijf en rapporteerde het een nettoverlies in verband met de Pratt & Whitney-uitgifte.

 

In plaats daarvan concentreerden beleggers zich op commentaar dat RTX waarschijnlijk zou profiteren van de uitbreiding van de defensiebudgetten in verband met conflicten en toenemende spanningen in het Midden-Oosten.

 

Nu de verliezen van Pratt & Whitney volledig zijn verwerkt, werd de koers van het aandeel gedreven door nieuwe katalysatoren die werden gedeeld met sectorgenoten als General Dynamics, Northrop Grumman en Lockheed Martin.

 

Op het gebied van passieve inkomsten heeft RTX een termijnrendement van 2,85%. Ook heeft het bedrijf 30 jaar van opeenvolgende dividendverhogingen achter de rug. Wat toch een troef is die kan tellen!

 

16.                 W.W. Grainger (GWW)

WW Grainger is een aandeel van een bedrijf wiens groeiverhaal geen enkel gevaar loopt. Het betreft een business-to-business distributeur van producten en diensten voor onderhoud, reparatie en bediening (MRO). De activiteiten situeren zich voornamelijk in Noord-Amerika, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

 

De klanten vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren, waaronder de overheid, productie, transport, handel en aannemers. De producten omvatten materiaalbehandelingsapparatuur, veiligheids- en beveiligingsbenodigdheden, verlichting en elektrische producten, elektrische en handgereedschappen, pompen en loodgietersbenodigdheden, schoonmaak- en onderhoudsbenodigdheden en metaalbewerkingsgereedschappen.

 

In het kader van de campagne voor het terugkopen van de eigen aandelen heeft WW Grainger in een periode van 20 jaar zijn uitstaande aandelen met 45% verminderd. In die periode zijn de inkomsten verdrievoudigd van $ 5 miljard naar $ 15 miljard en de winst per aandeel is vertienvoudigd van $ 3,02 naar $ 32,21 per aandeel.

 

GWW verzorgt zijn aandeelhouders goed, aangezien de dividenden de afgelopen 51 jaar zijn gestegen. Het dividend per aandeel is gestegen van $ 0,79 in 2004 naar $ 7,44 per aandeel vandaag. Het huidige dividendrendement bedraagt 1% bij een koers-winstverhouding van iets meer dan 21.

 

Over het geheel genomen kende de S&P 500 een trage groei van de dividenduitkeringen tijdens het tweede kwartaal van 2023. Volgens een rapport van S&P Global verhoogden 460 bedrijven hun dividenden in het tweede kwartaal van 2023, een daling van 17,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Het rapport vermeldde ook dat de totale dividendstijgingen in deze periode $9,80 miljard bedroegen, vergeleken met $19,3 miljard in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat dividendaandelen hun aantrekkingskracht hebben verloren.

 

Volgens een rapport van iShares presteerden dividendgroeiers beter dan dividend cutters en eliminators tijdens zowel bull- als bearmarkten van 1978 tot 2021. En dus houden we ook Grainger goed in de gaten.

 

Grainger is is een Dividend King met 53 jaar opeenvolgende dividendgroei op zijn naam. Het betaalt momenteel een kwartaaldividend van $1,86 per aandeel.

 

W.W. Grainger genereerde dit kwartaal ruim $450 miljoen aan operationele cashflow en keerde $265 miljoen uit aan de aandeelhouders via dividenden en terugkoop van eigen aandelen.

 

17.                 Chubb Limited (CB)

Tegen een achtergrond van wereldwijde economische onzekerheid heeft de gezondheidszorgsector een indrukwekkende veerkracht getoond. In de loop van de tijd is de vraag naar gezondheidszorggoederen en -diensten relatief stabiel gebleken. Deze veerkracht van de gezondheidszorgsector kwam vooral tot uiting tijdens de aandelendaling van 2022, waar bijvoorbeeld het Health Care Select Sector SPDR Fund aanzienlijk beter presteerde dan de Nasdaq, S&P 500 en Dow Jones.

 

Uit de gegevens van BlackRock, Inc. (NYSE:BLK) blijkt dat aandelen in de gezondheidszorg het afgelopen jaar 23% minder volatiliteit vertoonden vergeleken met de markt als geheel. Bovendien presteerde de gezondheidszorgsector tijdens de laatste zeven recessies consequent beter dan de bredere markt, met een gemiddelde marge van 10%. Bovendien kende de sector tijdens de afgelopen zes recessies een gemiddelde winstgroei van 21%.

 

De gezondheidszorgsector fungeert als een robuust toevluchtsoord tijdens economische recessies, aangezien persoonlijk welzijn voor de meeste individuen een niet-onderhandelbare prioriteit is, ongeacht financiële beperkingen. De vraag naar gezondheidszorg blijft standvastig, wat blijkt uit het feit dat vanaf 2023 één op de drie volwassenen wereldwijd worstelt met chronische aandoeningen zoals hartziekten, kanker en diabetes.

 

Tegelijkertijd zal naar verwachting ongeveer één op de vier mensen tijdens hun leven te maken krijgen met een vorm van psychische stoornis. Deloitte schat in dit verband een economisch verlies van 16,3 biljoen dollar over een periode van twintig jaar als gevolg van geestelijke gezondheidsproblemen, wat de aanzienlijke impact op de wereldeconomie onderstreept.

 

De stijgende zorgkosten in de VS hebben het bijna onmogelijk gemaakt om de kosten zelfstandig te dragen, wat de cruciale rol van de ziektekostenverzekering onderstreept. In 2021 was de particuliere ziektekostenverzekering verantwoordelijk voor een substantieel deel van de 4,26 biljoen dollar die aan gezondheidszorg werd uitgegeven en overtrof daarmee Medicare en Medicaid, met een dekking ter waarde van 1,21 biljoen dollar.

 

De eigen betalingen voor de gezondheidszorg bedroegen slechts 433 miljard dollar. Over de hele linie hadden in 2022 meer dan 300 miljoen Amerikanen een zekere mate van ziektekostenverzekeringsdekking, wat een stijging van 40% betekent sinds 1990. In 2023 vierden de Amerikaanse zorgverzekeraars, opgericht onder de Affordable Care Act in 2014, hun tiende jaar van werking.

 

De mondiale zorgverzekeringssector zal in de toekomst een substantiële groei doormaken. Projecties geven aan dat de mondiale zorgverzekeringsmarkt naar verwachting tussen 2022 en 2030 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,9% zal bereiken, zoals geschetst door Straits Research. Verwacht wordt dat deze groei in 2030 de markt naar een waarde van 5,28 biljoen dollar zal stuwen. En daar moet een bedrijf als Chubb van kunnen profiteren.

 

Chubb Limited is een multinationale verzekeringsmaatschappij die een breed scala aan verzekerings- en herverzekeringsaanbiedingen biedt aan particulieren, bedrijven en verschillende entiteiten over de hele wereld. Het bedrijf heeft zijn dividenden de afgelopen dertig jaar gestaag verhoogd. In november 2023 bood het aandeel een dividendrendement van 1,61%.

 

Chubb: Chubb, gevestigd in Zürich, Zwitserland, is een van ‘s werelds grootste aanbieders van schadeverzekeringen en herverzekeringen. Het heeft zich door overnames gediversifieerd in vele gespecialiseerde lijnen en biedt ook gespecialiseerde verzekeringsproducten aan.

 

Deze verzekeraar is klaar om te profiteren van zijn focus op het kapitaliseren van het potentieel van middelgrote bedrijven en strategische initiatieven, die de weg vrijmaken voor groei op de lange termijn. De verwachte winstgroei op lange termijn bedraagt ​​10%.

 

18.                 Hormel Foods (HRL)

Hormel Foods is logische keuze bij de dividendaristocraten omdat het huidige dividendrendement op absolute basis relatief gezien erg genereus is, namelijk ongeveer 3,3%. Dat rendement bevindt zich in de buurt van de hoogste niveaus in de geschiedenis van het bedrijf, dus het is historisch gezien wel hoog. Bovendien is het vergelijkbaar met het dividendrendement van heel wat andere bedrijven in de selectie met dividendaristocraten.

 

Hormel Foods Corporation ontwikkelt, verwerkt en distribueert verschillende vlees-, noten- en voedingsproducten en verkoopt die aan retail-, foodservice-, delicatessen- en commerciële klanten in de Verenigde Staten en internationaal.

 

In 2021 tekende Hormel een deal om Planters van Kraft Heinz te kopen voor een nettoprijs van ongeveer $ 2,8 miljard. De deal omvatte de notenactiviteiten van Planters, evenals Planters Cheez Balls en Corn Nuts. Dit was de grootste overname in de geschiedenis van Hormel.

 

Binnen Kraft Heinz werd dit bedrijf grotendeels verwaarloosd, dus het managementteam van Hormel wist dat er werk aan de winkel was. Ze zijn dan ook meteen aan de slag gegaan. De producten van Hormel omvatten oude (in de VS) bekende merken zoals SPAM, Planters en Skippy, maar ook nieuwere merken zoals Wholly Guacamole.

 

Hormel verhoogt zijn dividend al meer dan 50 jaar, waardoor het een dividend king is. Het heeft eerder met succes moeilijke tijden doorworstelt en het is waarschijnlijk dat het ook de huidige periode van hoge inflatie, hogere grondstoffenprijzen, hogere rentevoeten en vogelgriep zal overleven.

 

In geval van Hormel is nog een klein kenmerk dat het vermelden waard is: een snelle groei van het dividend. Ondanks tegenslagen was de meest recente dividendverhoging een toch wel indrukwekkende 6%. Over het afgelopen decennium was dat 13%. Wat Hormel aan prestaties op de beurs mist, maakt het goed met dividendgroei. Dus de toekomst ziet er bemoedigend uit.

 

Dividendaandelen hebben in 2023 niet zo goed gepresteerd als vorig jaar, deels als gevolg van de door AI geleide technologierally die de risicobereidheid van beleggers deed toenemen.

 

Maar volgens veel analisten biedt dit een koopmogelijkheid voor lange termijn inkomensbeleggers. Julie Fox van UBS sprak over dividendaandelen in de huidige omgeving in haar interview met CNBC. Hier zijn enkele opmerkingen van de analist:

 

“Beleggers die hun geld echt in aandelen willen inzetten, moeten zich concentreren op de delen van de markt die dit jaar niet aan de rally hebben deelgenomen. Gebieden zoals consumentengoederen en industrie. En we denken ook dat het genereren van inkomsten een heel belangrijk onderdeel van een portefeuille is, dus we houden ook van dividend uitkerende aandelen en sectoren.”

 

Mike Wilson, Chief Investment Officer van Morgan Stanley, presenteerde dit jaar ook positieve vooruitzichten voor dividendaandelen. Wilson is ook van mening dat de betrouwbaarheid van gegarandeerde dividendbetalingen beleggers aanmoedigt om in dividendaandelen te beleggen, vooral wanneer de rest van hun beleggingsportefeuille ondermaats presteert.

 

Hij suggereert ook dat bedrijven die dividenden uitkeren de neiging hebben hun aandelenkoersen op de lange termijn te zien stijgen, waardoor ze veerkrachtiger worden tijdens marktdalingen en minder gevoelig zijn voor marktschommelingen.

 

Volgens een rapport van Wisdom Tree vormden dividenden bijna 30% van het jaarlijkse totale rendement van de S&P 500, dat over een lange periode gemiddeld 10,4% bedroeg. Tijdens de jaren zeventig, een decennium gekenmerkt door hoge inflatie en trage economische groei, waren dividenden goed voor een aanzienlijke 70% van het totale rendement.

 

Hormel Foods Corporation is een Dividend King met 57 jaar opeenvolgende dividendgroei.

 

19.                 Brown-Forman Corporation (BF.B)

De alcoholindustrie is in 2023 getuige geweest van hogere grondstoffen– en logistieke kosten als gevolg van de gestegen input- en verpakkingskosten. Bovendien moesten de bedrijven uit de sector meer investeren in reclame en marketing, wat heeft geresulteerd in hogere operationele kosten. Deze hoge kosten zullen waarschijnlijk aanhouden en kunnen de marges van alcoholproducenten schaden.

 

Bedrijven in de alcoholsector zijn echter in de positie om te profiteren van het aanhoudende herstel in alle markten en kanalen en van de robuuste vraag naar hoogwaardige en hoogwaardige producten en innovatieve sterke dranken. De diversificatie van de productportfolio’s van alcoholbedrijven heeft hun omzet helpen vergroten. Er wordt verwacht dat bedrijven zullen profiteren van het momentum op het gebied van sterke dranken en kant-en-klare cocktails (RTD).

 

Brown-Forman Corporation profiteert van de toegenomen vraag naar zijn merken, vooral Jack Daniel’s Tennessee Whiskey en van groei in alle regio’s en het Travel Retail-kanaal.

 

Brown-Forman Corporation zich op het investeren in de diversificatie van zijn merkenportfolio om de groei te stimuleren. Al meer dan tien jaar levert Jack Daniel’s Tennessee Whiskey de belangrijkste bijdrage aan de groei van het bedrijf in de Verenigde Staten.

 

Brown-Forman Corporation investeert in de organisch versnellende groei van twee snelgroeiende categorieën sterke dranken: bourbon en tequila. De evenwichtige portefeuillebeleggingen zullen waarschijnlijk het record van consistente groei ondersteunen.

 

20.                 Roper Technologies, Inc. (ROP)

Met indrukwekkende resultaten over het derde kwartaal is Roper Technologies een gediversifieerd softwarebedrijf dat actief is in verschillende nichemarkten. ROP biedt gespecialiseerde oplossingen op het gebied van applicatiesoftware, netwerksoftware en technologie. Hun producten zijn vaak bedrijfskritisch, wat resulteert in een loyale klantenbasis en terugkerende inkomstenstromen.

 

Door de jaren heen is Roper een kas genererende machine geworden door niche software-overnames met hoge marges en desinvesteringen van zijn minder winstgevende industriële activiteiten.

 

Roper heeft met name een toonaangevende aangepaste EBITDA-marge van meer dan 40% weten te behouden. Deze kasstroomgeneratie biedt de middelen om strategische overnames na te streven en te investeren in groei-initiatieven.

 

Roper Technologies rapporteerde een uitstekend derde kwartaal van 2023, met een totale omzetstijging van 16% op jaarbasis en een organische omzetstijging van 6%. Het management zette zijn record op het gebied van acquisities voort.

 

“We hebben in het derde kwartaal 2,0 miljard dollar ingezet voor verticale software-acquisities, met als hoogtepunt Syntellis Performance Solutions, dat is gecombineerd met onze Strata Decision Technology-activiteiten”, aldus CEO Neil Hunn.

 

Roper is een softwarebedrijf met hoge marges dat handelt tegen 27x de toekomstige winst. Roper Technologies, Inc. maakte in augustus 2023 bekend dat het de overname van Syntellis Performance Solutions heeft afgerond voor een netto aankoopprijs van $ 1,25 miljard, inclusief een belastingvoordeel van $ 135 miljoen als gevolg van de transactie.

 

De netto aankoopprijs vertegenwoordigt ongeveer 15 maal de verwachte EBITDA van Syntellis voor 2024. Syntellis is een toonaangevende leverancier van cloud gebaseerde prestatiebeheer- en dataoplossingen voor de gezondheidszorg, financiële instellingen en het hoger onderwijs, en zal worden gecombineerd met Roper’s Strata Decision Technology-bedrijf, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor financiële planning, beslissingsondersteuning en prestatiebeheer in de gezondheidszorg. .

 

“De Syntellis-transactie is opnieuw een geweldig voorbeeld van Roper’s gedisciplineerde en procesgestuurde acquisitieaanpak”, aldus Neil Hunn, president en CEO van Roper Technologies.

 

“Syntellis is een fantastisch bedrijf dat aan al onze acquisitiecriteria voldoet, waaronder nichemarktleiderschap, missie kritische oplossingen, een hoge terugkerende omzetmix, sterke klantenbinding, negatief werkkapitaal en uitstekende cashconversie.”

 

“Het samenbrengen van Strata en Syntellis zal de innovatie en waarde vergroten die aan hun gecombineerde klantenbestand kan worden geleverd”, aldus Hunn. “We zijn verheugd om Syntellis te verwelkomen in de Roper-familie en kijken ernaar uit om met het nieuwe gecombineerde bedrijf samen te werken aan de talrijke groeimogelijkheden op de lange termijn.” Het huidige dividendrendement bedraagt slechts 0,50%, maar er is voldoende ruimte om het op te trekken.

21.                 Atmos Energy Corporation (ATO)

Analisten bevelen bedrijven steeds vaker aan om hun contanten aan te houden in de huidige omgeving van hoge rentetarieven. Emile El Nems, vice-president van Moody’s Investors Service, sprak hierover in de ‘Before the Bell’-nieuwsbrief van CNN Business. Dit is wat hij zei:

 

“Je zou kunnen zeggen dat het in een omgeving met hogere rentetarieven voordeliger is om contant geld op de balans te houden … omdat je een behoorlijk rendement op je geld kunt genereren in plaats van het uit te geven waardoor je geld moet gaan lenen tegen hogere rentetarieven.” Eén van die bedrijven met veel geld achter de hand is Atmos.

 

Atmos Energy Corporation houdt zich bezig met de gereguleerde distributie en opslag van aardgas. ATO bedient bijna 3,4 miljoen klanten in meer dan 1.400 gemeenschappen in acht staten, van de Blue Ridge Mountains in het oosten tot de Rocky Mountains in het westen. Atmos Energy beheert meer dan 120.000 kilometer aan transmissie- en distributielijnen en 9.000 kilometer aan interstatelijke pijpleidingen.

 

Atmos Energy heeft een verwachte winstgroei van 8,2% voor het lopende jaar. Het in Texas gevestigd bedrijf is voornamelijk actief in de nutssector, met name dus in de distributie van aardgas. De afgelopen 38 jaar heeft Atmos zijn dividenden consequent laten groeien. Het dividendrendement van het aandeel op 6 november bedroeg 2,65%.

 

22.                 T. Rowe Price Group, Inc. (TROW)

De stijging van de rentevoeten zijn een factor waar de vermogensbeheerders en andere spelers in de financiële sector rekening mee moeten houden. BlackRock, T. Rowe Price Group en Invesco Ltd. kunnen profiteren van stijgende rentetarieven.

 

  1. Rowe Price Group is een wereldwijde beleggingsbeheerorganisatie die een breed scala aan beleggingsfondsen, subadviesdiensten en afzonderlijk accountbeheer biedt voor individuele en institutionele beleggers, pensioenregelingen en financiële tussenpersonen.

 

  1. Rowe Price Group, met een marktkapitalisatie van bijna $20 miljard, had op 30 september 2023 een totaal beheerd vermogen van $1,36 biljoen. Ondersteund door een divers bedrijfsmodel was het beheerd vermogen van het bedrijf de afgelopen vijf jaar (2017-2022) getuige van een CAGR van 5,2%), waarbij het opwaartse momentum zich voortzet in de eerste negen maanden van 2023.

 

Het sterke merk, het consistente investeringsrecord en de behoorlijke bedrijfsvolumes zullen naar verwachting de groei van het beheerd vermogen blijven ondersteunen.

 

De anorganische groei-inspanningen van T. Rowe Price zijn ook indrukwekkend. In april 2023 nam het Retiree over, een fintech-bedrijf dat innovatieve software voor de planning van pensioeninkomen levert. Verwacht wordt dat de overname de bestaande pensioenmogelijkheden van TROW zal uitbreiden. Verder breidde T. Rowe Price zijn voetafdruk en mogelijkheden uit door de overname van OHA in 2021. Met deze overname breidde het zijn aanbod op de alternatieve investeringsmarkt uit.

 

Het huidige dividendrendement bedraagt iets meer dan 5%. Bovendien is T. Rowe Price Group aan een koers-winstverhouding van minder dan 15 niet bepaald duur.

 

23.                 Caterpillar Inc. (CAT)

Caterpillar (CAT) is zo’n aandeel dat de nodige volatiliteit met zich meebrengt. Uit onderzoek is gebleken dat aandelen met de beste groeikenmerken consistent beter presteren dan de markt. Hoewel er talloze redenen zijn waarom de aandelen van dit bouwmaterieelbedrijf op dit moment een geweldige groeikeuze zijn, hebben we hieronder drie van de belangrijkste factoren benadrukt.

 

Hoewel het historische groeipercentage van de winst per aandeel voor Caterpillar 7,5% bedraagt, zouden beleggers zich eigenlijk in eerste instantie moeten concentreren op de verwachte groei. De winst per aandeel van het bedrijf zal dit jaar naar verwachting met 45,3% groeien, wat veel beter is dan het sectorgemiddelde verplettert dat een groei van de winst per aandeel van 39,8% toont.

 

Cash is de levensader van elk bedrijf, maar een hoger dan gemiddelde cashflowgroei is gunstiger en belangrijker voor op groei gerichte bedrijven dan voor volwassen bedrijven. Dat komt omdat de hoge cashaccumulatie deze bedrijven in staat stelt nieuwe projecten te ondernemen zonder dure externe middelen aan te trekken.

 

Op dit moment bedraagt ​​de jaar-op-jaar cashflowgroei voor Caterpillar 26,5%, wat hoger is dan die van veel vergelijkbare bedrijven. Het sectorgemiddelde bedraagt slechts 18%.

 

De activiteiten van Caterpillar hebben de neiging mee te bewegen met de bredere economie en de grondstoffenprijzen, omdat er veel vraag is naar de producten van het bedrijf wanneer de grondstoffenprijzen stijgen en de vraag naar de machines van het bedrijf groot is.

 

Caterpillar is marktleider op het gebied van machines en heeft een solide groei gerealiseerd in een uitdagende omgeving. Bij een toekomstige koers-winstverhouding van slechts 17 zouden beleggers kunnen overwegen om van de dip te profiteren en aandelen Caterpillar te kopen. Het huidige dividendrendement bedraagt 2%.

 

24.                 Becton, Dickinson and Company (BDX)

Volgens de Amerikaanse National Kidney Foundation sterven jaarlijks miljoenen mensen als gevolg van nierfalen omdat ze geen betaalbare behandeling krijgen. De Global Burden of Disease, die uitgebreide details geeft over sterfte en invaliditeit in alle landen, stelt dat in 2017 ongeveer 1,2 miljoen mensen in de VS stierven als gevolg van chronisch nierfalen. Het onderzoek beschreef ook dat het percentage mensen dat dialyse nodig heeft sinds 1990 is gestegen naar 40% in 2020.

 

De stichting analyseerde ook dat China de komende tien jaar ongeveer 558 miljard dollar zal verliezen als gevolg van de gevolgen voor overlijden en invaliditeit als gevolg van hartfalen en hartfalen. nierziekte. Alleen al in de VS zal de behoefte aan nier orgaandonoren vanaf 2018 naar schatting jaarlijks met 8% stijgen. En tegen het jaar 2040 zal chronische nierziekte de vijfde mondiale doodsoorzaak zijn.

 

De International Society of Nephrology, een internationale organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de mondiale niergezondheid, zei dat in 2023 ongeveer 850 miljoen mensen over de hele wereld lijden aan chronische nierziekten. In veel landen worden behandelingen voor nierfalen of dialyse niet door de overheid gefinancierd. Dialyse kent gewoonlijk twee soorten: hemodialyse en peritoneale dialyse. Volgens de International Society of Nephrology kost dialyse meer dan $ 25.000 per jaar.

 

“Chronische nierziekte is uitgegroeid tot een van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd, en het is een van de weinige niet-overdraagbare ziekten die de afgelopen twintig jaar een toename van het aantal daarmee samenhangende sterfgevallen hebben laten zien”, aldus het Amerikaanse National Institute. van de National Library of Medicine van Health.

 

Becton, Dickinson and Company is een Dividend King. Het bereiken van de status van Dividend King is een belangrijke prestatie en toont de financiële stabiliteit van het bedrijf aan en het vermogen om een ​​consistente cashflow te genereren.

 

Becton, Dickinson and Company is een wereldwijd medisch technologiebedrijf dat voornamelijk actief is in de gezondheidszorg. In het meest recente kwartaal genereerde het bedrijf ruim $4,8 miljard aan inkomsten, een groei van 5,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Becton, Dickinson and Company heeft al 51 jaar een consistent dividend groei.

 

Vorige maand kregen Becton, Dickinson and Company een impuls van de FDA die hun nieuwe BD Alaris Infusion-set met verbeterde cyberbeveiliging goedkeurde. Het is een belangrijke mijlpaal, aangezien de vorige versie verschillende terugroepacties kende.

 

Als we naar de meest recente gegevens kijken, kunnen we zien dat de grootste aandeelhouder The Vanguard Group, Inc. is, met 8,8% van de uitstaande aandelen. BlackRock, Inc. is de op een na grootste aandeelhouder en bezit 7,8% van de gewone aandelen, en T. Rowe Price Group, Inc. bezit ongeveer 7,1% van de aandelen van het bedrijf.

 

25.                 Kimberly-Clark Corporation (KMB)

Kimberly-Clark Corporation is een multinationaal bedrijf in consumptiegoederen dat gespecialiseerd is in de productie van een breed scala aan producten op het gebied van persoonlijke verzorging, hygiëne en welzijn. In de eerste zes maanden van 2023 genereerde het bedrijf $1,4 miljard aan operationele cashflow, vergeleken met $944 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het sloot het kwartaal af met meer dan $580 miljoen beschikbaar in contanten en kasequivalenten.

 

Kimberly-Clark is als bedrijf actief in de sector consumentenproducten, gespecialiseerd in natuurlijke en synthetische vezels. Het staat bekend om zijn producten als Kotex, Kleenex en Huggies. Het bedrijf verkoopt producten voor persoonlijke verzorging, waaronder luiers, babydoekjes, vrouwelijke verzorgingsproducten, Kleenex en Cottonelle. Het bedrijf heeft zijn dividenden al 51 jaar op rij verhoogd en biedt zijn investeerders momenteel een dividendrendement van 3,97%. Dit stabiele inkomen helpt beleggers hun portefeuille en langetermijnrendementen te beschermen.

 

Kimberly-Clark kreeg ook lof op het gebied van duurzaamheid met zijn plaats in Barron’s ‘100 Most Sustainable Companies’ en Ethisphere’s ‘2023 World’s Most Ethical Companies’. Deze bieden een langetermijnargument voor de toekomst van Kimberly-Clark.

 

26.                 McDonald’s Corporation (MCD)

McDonald’s Corporation is een in de VS gevestigde multinationale fastfoodketen. Het werd oorspronkelijk opgericht als restaurant door Richard en Maurice McDonald in 1940. In 2022 kende het bedrijf een stijging van 5% van zijn omzet vergeleken met het voorgaande jaar, en zijn wereldwijde vergelijkbare omzet groeide met maar liefst 10,9% op jaarbasis.

 

Opvallend is dat de fastfoodgigant een indrukwekkend record van 47 opeenvolgende jaren van stijgende dividenden heeft behouden. Momenteel bedraagt ​​het dividendrendement van het aandeel ongeveer 2,50%. Er hoeven ook geen zorgen gemaakt te worden over de duurzaamheid van het dividend, gezien de uitbetalingsratio van 55% – die de afgelopen jaren aardig is gedaald.

 

Er zijn niet veel landen ter wereld waar je de iconische gouden McDonald’s-boog niet tegenkomt. McDonald’s bestaat al tientallen jaren en is een uithangbord voor de fastfoodindustrie zoals we die nu kennen. Met ruim 40.000 winkels draait de keten nog steeds sterk.

In het tweede kwartaal van dit jaar verhoogde McDonald’s zijn wereldwijde omzet met 11,7% tot iets minder dan $6,5 miljard, waarbij elk van de drie belangrijkste segmenten met dubbele cijfers steeg:

 

Amerikaanse markt: 10,3%

Internationaal geëxploiteerde markten: 11,9%

Internationale markten met ontwikkelingslicentie: 14%

 

McDonald’s heeft een sterke positie in de VS, maar de aanhoudende groei op de lange termijn zal afhankelijk zijn van de mondiale expansie. Er zijn momenteel restaurants van McDonald’s in meer dan 100 landen wereldwijd, maar dat laat nog steeds voldoende ruimte voor groei. Zelfs binnen de landen waar het momenteel actief is, zijn er groeimogelijkheden omdat veel van deze plaatsen een relatief klein aantal winkels hebben.

 

Hoewel de gouden bogen populair blijven in de VS, zijn het de wereldwijde expansie en voortdurende digitalisering om de klantervaring te verbeteren die de langetermijnvooruitzichten moeten versterken. CEO Chris Kempczinski merkte op dat een recente reis naar China “de kracht van een sterk gedigitaliseerde economie en ons potentieel voor toekomstige mondiale groei echt tot leven heeft gebracht.”

 

27.                 Abbott Laboratories (ABT)

Abbott Laboratories is een gediversifieerd wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg dat generieke merkgeneesmiddelen, medische hulpmiddelen en andere voedings- en diagnostische producten produceert.

 

De combinatie van zeer innovatieve producten, een sterke balans en een groeiend dividend moet het bedrijf in staat stellen om op de lange termijn beter te presteren dan zijn branchegenoten. Het aandeel Abbott biedt een dividendrendement van ruim 2% en heeft zijn uitbetaling voor 51 opeenvolgende jaren verhoogd. Ook dit aandeel is dus een Dividend King.

 

Volgens Allied Market Research zal de wereldwijde gepersonaliseerde geneeskunde-industrie groeien van $ 300 miljard in 2021 tot $ 869,5 miljard in 2031, wat een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 11,2% weerspiegelt.

 

Gepersonaliseerde geneeskunde, of precisiegeneeskunde, houdt rekening met de unieke kenmerken van elke patiënt door te focussen op hun genetische kenmerken. Door gebruik te maken van genetica, heeft gepersonaliseerde geneeskunde tot doel patiënten te identificeren en te behandelen op een manier die specifieker is voor hun behoeften.

 

De industrie zal naar verwachting groeien als gevolg van de wereldwijde vergrijzing en een toenemend aantal patiënten wereldwijd met chronische ziekten zoals kanker en diabetes. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is kanker wereldwijd een van de belangrijkste doodsoorzaken. De ziekte was verantwoordelijk voor het veroorzaken van bijna een op de zes sterfgevallen, of ongeveer 10 miljoen sterfgevallen, in 2020.

 

Naast de toenemende incidentie van chronische ziekten, fungeren ook technologische vooruitgang en het gebruik van genetische databases als belangrijke drijfveren voor de gepersonaliseerde geneeskundemarkt en de genomics-markt.

 

Experts denken dat de toepassing van precisiegeneeskunde zich uitbreidt naar meerdere medische specialismen, zoals neurologie, antivirale middelen en longziekten. Deze gebruiksdiversificatie, samen met meer economieën die gepersonaliseerde medicijnen omarmen, biedt nieuwe kansen voor marktgroei en speelt in het voordeel van de beste gepersonaliseerde medicijnen zoals Abbott Labs die in portefeuille heeft.

 

28.                 Cintas Corporation (CTAS)

Cintas Corporation is een Amerikaans bedrijf in de zakelijke dienstverlening dat een breed scala aan producten en diensten levert op het gebied van bedrijfsuniformen, veiligheid op de werkplek en facilitaire diensten.

 

In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf zijn dividenden gemiddeld met 24,2% verhoogd en handhaaft het al veertig jaar een consistente dividendgroei. Het huidige kwartaaldividend van het bedrijf bedraagt ​​$1,35 per aandeel, wat een dividendrendement van iets meer dan 1% oplevert.

 

Cintas zal zijn winst naar verwachting met 10% zien stijgen in het huidige boekjaar 2023-2024 en met nog eens 10% in het boekjaar 2024-2025.

 

Cintas Corporation, opgericht in 1968 en met hoofdkantoor in Cincinnati, Ohio, levert dus gespecialiseerde diensten aan alle soorten bedrijven in Noord-Amerika. Het is ook actief in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het bedrijf ontwerpt, produceert, implementeert uniformprogramma’s voor bedrijfsidentiteiten en levert entreematten, toiletbenodigdheden, promotionele producten en EHBO- en veiligheidsproducten voor gediversifieerde bedrijven.

 

Cintas is een goed voorbeeld van een bedrijf dat zich inzet om zijn aandeelhouders steeds meer te belonen, en heeft eind juli 2023 zijn kwartaaluitbetaling met 17% verhoogd. In feite is het bedrijf lid van de elite Dividend Aristocrat-groep, wat het aandeelhoudersvriendelijke karakter van dit bedrijf duidelijk weerspiegelt.

 

Bovendien is het bedrijf consistent geweest in de publicatie van zijn kwartaalresultaten, waarbij het de consensus  wat betreft de winst per aandeel in elk kwartaal dat teruggaat tot 2017 overtrof. Het is vermeldenswaard dat Cintas een recordhoge operationele marge van 21,4% boekte vergeleken met een jaar geleden een cijfer van maar 20,3%.

 

Met 1 miljoen van de 16 miljoen Noord-Amerikaanse bedrijven als klanten is het bedrijf marktleider met ruim 11.000 distributieroutes in een sterk gefragmenteerde sector. Cintas profiteerde van zijn grotere omvang in deze gefragmenteerde markt en is een meesterlijke koper gebleken van kleinere bedrijven. Deze overnames hebben een bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf.

 

Gedurende deze periode heeft het bedrijf een gemiddelde ROIC van 14% behaald, wat de afgelopen jaren voortdurend is gestegen tot 21%. Deze hoge en stijgende ROIC benadrukt het vermogen van Cintas om met succes overnames te integreren en op de langere termijn buitensporige winsten te genereren.

 

Het trackrecord van het bedrijf op het gebied van groei in een sector die minder gevoelig is voor reuzen als Amazon, samen met zijn leiderschapspositie, maken het tot een briljante holding voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit. Het aandeel wordt echter verhandeld tegen een premiewaardering van 39 keer de winst, waardoor dit aandeel toch redelijk hoog geprijsd staat.

 

29.                 PPG Industries, Inc. (PPG)

PPG Industries boekte een recordomzet in het derde kwartaal en een hogere winst per aandeel. De kwartaalomzet bedroeg $4,6 miljard en lag fractioneel boven de verwachtingen, terwijl de gecorrigeerde winst per aandeel van $2,07 de consensusverwachting met 6% overtrof.

 

Bedrijven in de chemische specialiteitsector worden geconfronteerd met tegenwind als gevolg van voorraadafbouw bij klanten en zwakte in de bouw- en industriële eindmarkten, vooral in Europa en China, als gevolg van de economische vertraging. Nieuwe lockdowns na een heropleving van het aantal coronavirusinfecties hebben een aanzienlijke tol geëist van de Chinese economie.

 

Een langzamer herstel van de economische activiteiten in China in 2023 na het opheffen van de beperkingen schaadt de vraag in dat land. Bovendien hebben de aanhoudende geopolitieke spanning, de hoge inflatie en de stijgende rente geresulteerd in een daling van de vraag in Europa. Een zwakke automarkt in China is ook een punt van zorg. De verwachting is dat de vertraging van de vraag op de korte termijn zal wegen op de volumes van chemische gespecialiseerde bedrijven.

 

De druk op de kosten blijft bovendien een belangrijke zorg. Fabrikanten van speciale chemicaliën worden geconfronteerd met tegenwind als gevolg van de inflatie van de grondstoffenprijzen en verstoringen van de toeleveringsketen en het vrachtvervoer. De sluiting van een groot aantal fabrieken om de verspreiding van een virus tegen te gaan, heeft de mondiale toeleveringsketen verstoord.

 

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne en in het Midden-Oosten en de lockdowns in China zetten de mondiale toeleveringsketen nog meer onder druk. Deze hadden gevolgen voor de beschikbaarheid van belangrijke grondstoffen voor de chemische specialty sector. Sommige bedrijven worden ook geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van hogere logistieke en arbeidskosten. Hoewel de grondstofkosten de laatste tijd enigszins zijn gedaald, als gevolg van het afnemen van de verstoringen in de toeleveringsketen, blijven ze hoger dan het niveau van vóór de plandemie.

 

De verwachting is dat de aanhoudende gevolgen van de inflatiedruk op de korte termijn zullen aanhouden en zullen wegen op de marges van gespecialiseerde chemische bedrijven.

 

PPG Industries, heeft als wereldwijde leverancier van verven, coatings en speciale materialen niet zo veel te vrezen. Het bedrijf profiteert van kostenbesparingen als gevolg van herstructureringsactiviteiten, prijsacties en synergieën van strategische overnames. Het huidige dividendrendement bedraagt iets meer dan 2%.

 

30.                 Lowe’s Companies, Inc. (LOW)

Lowe’s Companies, Inc. is actief als detailhandelaar in woningverbetering. Het bedrijf biedt producten voor constructie, onderhoud, reparatie, verbouwing en decoratie. Het biedt ook producten voor woningverbetering, zoals apparaten, seizoensproducten en producten voor buitenleven, en gazon- en tuinproducten.

 

Begin september voorspelden Bernstein-analisten onder leiding van Dean Rosenblum dat het bedrijf de komende 24 maanden een bescheiden uitbreiding van de marge zou realiseren, dit in combinatie met stabiele tot bescheiden verbeterende verkopen. Het beleggingsadvies zei ook dat de lange termijn vooruitzichten voor het bedrijf (en dus ook voor het aandeel) opwaarts gericht waren.

 

Met de stijgende inflatie zou het voor de meeste mensen geen verrassing moeten zijn dat de gemiddelde consument niet zoveel heeft kunnen uitgeven als hij zou willen. In een dergelijk economisch klimaat zouden veel consumenten en investeerders verwachten dat de detailhandel eronder zou lijden. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar kan zijn, zou het voor beleggers een geruststelling moeten zijn dat de detailhandelssector een goed gevecht blijft leveren, zoals blijkt uit de prestaties in de maand oktober.

 

De aandelen van Lowe’s Companies hebben het moeilijk gehad in 2023. Eén reden daarvoor zou kunnen zijn dat de omzetgroei en winstgevendheid van de woningverbeteringsretailer dit jaar daalden, deels als gevolg van moeilijke vergelijkingen met het relatief sterke 2022, dat profiteerde van lagere rentetarieven en een nog steeds gezonde huizenmarkt.

 

Tijdens de eerste helft van 2023 behaalde Lowe’s een netto-omzet van $ 47 miljard en een netto-inkomen van $ 4,9 miljard; dit was een daling van de netto-omzet met 7,5% en een daling van de nettowinst met 7,4% ten opzichte van de eerste helft van 2022.

 

Het management heeft een enigszins ontmoedigende omzetvoorspelling gedaan voor het volledige jaar 2023, variërend van $87 miljard tot $89 miljard, wat wijst op een verwachte daling van 2% tot 4% ten opzichte van 2022. Deze verwachting vertegenwoordigt een neerwaartse bijstelling ten opzichte van de initiële schatting van het bedrijf voor 2023 van $88 miljard tot $90 miljard.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen. Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator

 

Of volg de online training https://beleggen.com/training

 

Harm van Wijk

www.beleggen.com

 

Url: https://mijn.beleggen.com

KvK nr: 34 24 32 58

Volg ons ook op Twitter: http://www.twitter.com/beleggen_com

Link op Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/harm-van-wijk

Like op Facebook https://www.facebook.com/harmvanwijk

Google: https://www.youtube.com/c/HarmvanWijk

Instagram https://www.instagram.com/beleggencom

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsAXo3dvcBJnuI-fBSHY8HA

 

 

Onze missie

Het helpen van mensen om succesvol te beleggen zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.