Geschreven call en put: +43% rendement met een short strangle op de AEX

43 procent rendement met een short strangle op de AEXGeschreven call en put

Geschreven call en put op de AEX: +43% rendement met een short strangle op de AEX is mogelijk. De AEX-index vormt nog steeds hogere toppen en hogere bodems en scherpte vrijdag zelfs het meerjarig recordniveau aan. De steunlijn onder de meest recente bodems wordt steeds iets steiler. Beleggers kopen dus al voordat de steunlijn wordt bereikt.

In Amsterdam lijkt geen vuiltje aan de lucht, al weten we natuurlijk dat een correctie op termijn onvermijdelijk is. De steunlijnen kunnen niet steeds steiler worden en vroeg of laat zal de steun worden doorbroken. De grote vraag is natuurlijk altijd wanneer. Het feit dat vorige week een nieuwe hogere cyclusbodem is gevormd, is bemoedigend.

AEX uit consolidatie

De eerste maanden van 2014 heeft de AEX niets laten zien, maar de afgelopen maanden lijkt het vertrouwen weer terug te keren. De stijgende trend sinds 2009 is nog steeds intact. Nadat de AEX uit de consolidatie was gebroken, heeft deze stijgende trend een nieuwe impuls gekregen.

Geschreven call en put: het schrijven van opties

Met het schrijven van opties kunnen we geld verdienen of de markt nu stijgt, daalt of gelijk blijft. We maken gebruik van het feit dat de tijds- en verwachtingswaarde langzaam verdampt. De premie die we ontvangen, is een vergoeding voor het risico dat we lopen. Want zonder risico is deze strategie natuurlijk niet.

Steunniveaus

We houden de steunniveaus scherp in de gaten want het risico van een snelle daling is groter dan een snelle stijging. De eerste steun vinden we bij de stijgende steunlijn van de afgelopen weken en vervolgens bij de recente bodem rond 412 punten. Bij de dubbele top rond 409 punten mag ook steun worden verwacht, aangezien overwonnen weerstanden vaak steun bieden.

Nog meer steunniveaus

De tweede stijgende steunlijn is inmiddels tot ruim 405 punten opgelopen. Ook de 400-puntengrens is van belang bij een eventuele correctie omdat ronde getallen vaak een psychologische rol spelen. De stijgende steunlijn uit december rond 390 punten zou ook voor steun kunnen zorgen. Rond 380 punten vinden we tot slot een dubbele bodem.

Short strangle

Met een short strangle kan zowel met callopties en putopties geld worden verdiend. Een mooie combinatie is nu (openingsverkoop) 1 put AEX sep 380 en 1 call 440 (short strangle). Finodex rekende de positie voor ons als volgt door voor de volgende geschreven call en put.

geschreven call en put

Nettorendement van 43%

Uitgaande van € 3157 aan margin (bij Binck, Alex en SNS) en een premieontvangst van € 296 is er een netto investering van €2861. Dit levert dan een nettorendement op van 10% in 88 dagen. Dit komt dan neer op 43% op jaarbasis, veel meer dus dan op een spaarrekening en voldoende om de 1,2% vermogensrendementsheffing en de inflatie te kunnen trotseren.

Iedere maand € 102 tijdswaarde

Per dag ontvangen we gemiddeld € 3,64 voor het risico dat we lopen. Per maand is dat gemiddeld € 102 waar we verder niets meer voor hoeven te doen. Maand in, maand uit en dat dus bijna 3 maanden achter elkaar, dus door ‘eenvoudigweg’ met een geschreven call en put.

Scenario: AEX mag circa 9% dalen

De AEX zou circa 9% mogen dalen voordat de AEX op 380 punten staat. Vanaf het huidige niveau kan tot expiratie de koers nog circa 5% stijgen, zonder dat we in de problemen komen. 5% in 3 maanden is natuurlijk niet heel veel ruimte. Daarom moeten we deze positie wel scherp in de gaten houden.

Bijsturen

Als de AEX uit het trendkanaal breekt, zouden we kunnen bijsturen met futures of Sprinters of door opties door te rollen of natuurlijk de positie te sluiten. Het feit dat de cyclus op kwartaalbasis, die in 2009 een cyclusbodem vormde, op zijn laatste benen lijkt te lopen, zou een forse stijging in de weg kunnen staan.

TradersWinkel

Voorzichtigheid is natuurlijk geboden, maar het spreekt voor zich als je ruim 40% rendement op jaarbasis kunt behalen dat dit niet zonder risico’s gaat. De portefeuille OptionAlert indices die wij sinds februari bijhouden op TradersWinkel laat zien dat het een verdienstelijke strategie is:

optionalert_traderswinkel

HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET OPTIES

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

Ik kijk uit naar ideeën, tips en gedachten over deze bijdrage. Type ze s.v.p. in het commentaarveld onderaan de column op www.beleggen.com

Met vriendelijke groet,
BeursBulletin.nl
Drs. Harm van Wijk
www.beursbulletin.nl

www.beleggen.com

Harm van Wijk is directeur van BeursBulletin.nl. De auteur heeft diverse posities. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit bericht is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten geven zijn persoonlijke mening weer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.