Ware koersexplosie in China

Op 30 november schreef ik de vorige analyse over de Chinese beurs en nu staan we, amper één maand later, 450 punten hoger en kent de Shanghai Index een ware koersexplosie. Nog maar eens het bewijs dat de internationale markten bezig zijn aan de laatste fase omhoog, ofwel de overdrijving. China is hot, maar koersstijgingen van meer dan 22% binnen één maand tijd lijken me toch zeer overdreven. Een analyse van de Shanghai Index.

De set up van de index waar ik al langer over schrijf, is er één uit het boekje. Een soort bowl omhoog, met de bedoeling een ‘blow off’ top te plaatsen, gevolgd door een heftige correctie tot niveaus waar enkele vorige toppen uitkomen. In de grafiek zien we het koersdoel dan rond 1900 à 2000 punten wachten. Pas daar zal de meute klaar staan om weer massaal en gezond in te stappen.

Shanghai Index

China is het land van de draak, ofwel het land waar het meeste vuurwerk vandaan komt. De Shanghai Index neemt deze bekende feiten nu wel erg letterlijk over, gezien de toch onwaarschijnlijke beweging omhoog. Meer dan 450 punten winst binnen een periode van minder dan een maand moet u doen huiveren.

shanghai index

U als individuele belegger kunt er helaas nog enkel naar kijken, want een indextracker of een Turbo op deze index is er nog niet. Ik heb wel aangegeven dat ik die graag erbij zou willen zien, maar tot nu toe is deze er helaas nog niet. Anders had ik er zeker iets mee gedaan eerder dit jaar en dan wel aan de Long kant. Het is een index die we hoe dan ook in de gaten moeten blijven houden en we moeten ervoor zorgen dat er een Turbo op komt. Daarvoor roepen we ook uw steun in: contacteer ABN Amro hierover en meldt uw gretige belangstelling voor deze index. Hoe meer vraag er is, hoe groter de kans dat de Turbo er komt.

Goed, de top is nabij. Er zal begin volgend jaar behoorlijk wat af moeten, zeker als de index onder 2400 punten zakt. Er is nu nog speling genoeg, maar laten we de volatiliteit niet vergeten. Het ging snel omhoog en het gevolg hiervan is dat het nog sneller omlaag kan. We weten maar al te goed dat dalingen altijd sneller en heftiger zijn dan stijgingen, al lijkt het er hier op dat de recente stijging er een is die veel dalingen overtreft. Kortom, een mooi voorbeeld om veel van te leren. Dit soort patronen gaan we in de toekomst vaker zien. Let er maar goed op en sla zoiets in ieder geval op uw computer op. Wordt de top neergezet op 2500, 2600 of 2750 punten? Daar zullen we snel het antwoord op krijgen.

Guy Boscart, US Markets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.