AEX-verwachting 12 januari 2021: de stijgende trend wordt vervolgd

AEX 240

De AEX-index zit nog steeds in een stijgende trend en scherpt het hoogste punt van de afgelopen 20 jaar verder aan. De top uit dit voorjaar (632,12 punten) vormde weerstand en zou nu voor steun kunnen zorgen. De stijgende trend zien we bij alle indices terug en de stijging wordt dus breed gedragen.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

Europa en de financiële sector blijven zwak

Alle indices zitten in een stijgende trend, maar nog niet alle indices hebben de top van 2020 gepasseerd. Vooral de Europese indices ogen nog steeds zwak. Ook op sectorniveau zien we zwakte bij bijvoorbeeld de bancaire sector en de verzekeraars. Gezien de zwakte is het nog te vroeg om de vlag uit te hangen.

Bitcoin

Alles stijgt in waarde behalve geld

Door de enorme hoeveelheid geld die wordt bijgedrukt wordt het geld steeds minder waard. Beleggers vluchten in aandelen, vastgoed grondstoffen, alles wat de overheid niet kan bijdrukken. De koers van Bitcoin steeg in twee jaar tijd van circa $ 3000 naar $ 40.000. Geld wordt steeds minder waard dus lijkt een spaarrekening de gevaarlijkste plek.

Het bruto nationaal product in waarde gehalveerd

Onderzoeksbureau McKinsey verwacht dat meer dan de helft van het midden- en kleinbedrijf in 2021 failliet[1] gaat door het gevoerde coronabeleid van de overheid. Met de verlengde lockdown maatregelen, dreigt meer dan twee derde van de beroepsbevolking, dat werkzaam is in het MKB, zonder baan te komen, met verwoestende economische gevolgen.

AEX kwartaal

Het meerjarig record verder aangescherpt

Aan het begin van 2020 is de derde kwartaalcyclus gestart sinds 2009. Aangezien deze cyclus net is gestart, kunnen we nog een verdere stijging verwachten. Niet omdat de economie zo goed draait, maar omdat de valuta steeds minder waard wordt. Er lijkt dus sprake te zijn van een inflatoire druk. Door een groot aantal faillissementen, ontstaat echter het risico op deflatie omdat het geld dan verdwijnt in een groot zwart gat.

AEX maand

De grootste stijging van het afgelopen decennium

De nieuwe maandcyclus, die in maart 2020 is gestart, kreeg een nieuwe impuls in november, de grootste maandelijkse stijging van de afgelopen decennia. De schade aan de economie wordt door de nieuwe overheidsmaatregelen verder vergroot. Na de Horeca, reisbranche, cultuursector etc. moest ook de rest weer dicht. Op naar de Great Reset van het WEF. Hiervoor moet het midden- en kleinbedrijf failliet.

AEX week

De AEX-index nog steeds in een neutrale fase

De eerste twee weekcycli, van deze nieuwe maandcyclus, verlopen zeer positief. Op weekbasis is nog steeds sprake van een stijgende trend. Het beeld is, getuige de RSI, verder verbeterd. De stand boven 70 bevestigt de bull market range. De kracht van deze stijging zal menig belegger verbazen.

AEX dag

De AEX loopt op zijn laatste benen

Eind oktober is er bij de AEX een dagcyclusbodem gevormd, die de start van de tweede helft van de weekcyclus heeft ingeluid. Gezien de lengte van de cyclus lijken we op 20 november begonnen te zijn met de tweede dagcyclus binnen de tweede weekcyclus. Op 21 december lijkt de derde dagcyclus van deze weekcyclus te zijn gestart. Het einde van de cyclus verloopt doorgaans minder krachtig.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.30aandelen.nl/optin-goud1597654353177

Meer dan de helft van de aandelen zit in een stijgende trend

Door het vervolg van de stijging zitten er van de 30 aandelen 28 aandelen in een stijgende trend. 2 aandelen zitten dus in een dalende trend. Bij de 30 indices zien we dat alle 30 indices in een stijgende trend zitten en geen indices dus nog in een dalende trend zitten op basis van de Trading Navigator. Veel indices zitten echter wel in een zijwaarts patroon, waardoor dit weer heel snel kan omslaan, bijvoorbeeld wanneer de economische realiteit door dringt.

AEX 240

De AEX zit nog steeds in een stijgende trend

Op de 240 minuten grafiek is te zien dat de AEX-index nog steeds binnen de stijgende trend zit. De Duitse DAX staat op het hoogste niveau ooit. De Franse CAC40 en de Euronext 100 staan ruim onder de top van 2020. In de Verenigde Staten blijft het enthousiasme onverminderd groot. De Dow Jones index scherpte opnieuw het all time high niveau aan. Waarom ook niet?

Er is geen alternatief voor beleggers

De kans op een nieuwe daling blijft aanwezig, wanneer beleggers oog krijgen voor de economische situatie. We volgen echter gewoon de trend. Het sentiment kan echter snel omslaan, de vraag is echter alleen waar beleggers dan met hun geld naartoe moeten?

Corona doden

Strengere maatregelen wanneer de ernst afneemt

We zien steeds minder mensen in het ziekenhuis, minder doden (zie grafiek) …alleen meer vals positieve uitslagen van een volstrekt onzinnige test[2] Eerst was het doel: flatten de curve….dan kunnen we weer terug naar normaal. Toen R-waarde onder 1….dan weer terug naar normaal, dan vaccin ….dan weer terug naar normaal, dan 2 vaccins ….dan weer terug naar normaal, dan zelfs met vaccin ….niet meer terug naar normaal. Trap jij er nog in?

Buitenproportionele maatregelen

Door een groot aantal wetenschappers is inmiddels een review geschreven op basis waarvan de PCR test zou moeten worden teruggetrokken. Wanneer we kijken naar het aantal mensen dat opgenomen werd in het ziekenhuis of het aantal mensen dat is overleden, dan rechtvaardigt dit niet het overheidsbeleid waarmee het midden- en kleinbedrijf ten gronde wordt gericht.

Overlijden conform de levensverwachting

Zeker niet wanneer we kijken naar de gemiddelde leeftijd waarop mensen overlijden:

De gemiddelde leeftijd van overleden mannen bij wie COVID-19 was vastgesteld was 79,7 jaar, bij vrouwen 83,8 jaar. Bij vermoedelijke COVID-19-slachtoffers lag de gemiddelde leeftijd van de overledenen iets hoger: 81,8 jaar bij mannen en 84,4 jaar bij vrouwen[3].

Hoe en wanneer eindigt dit systeem?

Dit is conform de levensverwachting van 80,5 jaar voor mannen, en 83,6 jaar voor vrouwen[4]. Natuurlijk is iedere persoon die overlijdt er een te veel. De vraag is echter wat we hebben gewonnen en tegen welke prijs. Het financiële systeem lijkt door de overheidsmaatregelen op zijn laatste benen te lopen. Het is moeilijk om te voorspellen hoe en wanneer dit systeem eindigt.

Het systeem heeft zijn langste tijd gehad

Wanneer we kijken naar de balans van de Fed, dan zien we dat deze steeds verder groeit. De tijd voor een volledige reset van het systeem lijkt steeds dichterbij te komen. De balans van de Fed groeide van 1 miljoen miljoen in 2007 naar 2 miljoen miljoen in 2009. Op dit moment is het balanstotaal opgelopen tot boven de 7 miljoen miljoen. De overheid lijkt de crisis te willen gebruiken als zondebok voor het opblazen van dit systeem.

Tref de nodige voorbereidingen

Wat gebeurt er wanneer er geen euro’s of dollars meer uit de geldautomaat rollen? Wat gebeurt er wanneer overal de stroom uitvalt? Wat gebeurt er met de voorraden in de supermarkten wanneer dit gebeurt? We hebben in het voorjaar al een voorproefje gezien en nu slaan mensen ook weer aan het hamsteren. In het kader van beter mee verlegen dan om verlegen, is het te overwegen om een reserve aan te leggen voor u en uw dierbaren. Het is beter om hier na een jaar lachend op terug te moeten kijken dan spijt hebben voor het niet tijdig treffen van maatregelen.

Ik wens u en uw dierbaren veel succes in de komende periode.

GRATIS HANDLEIDING Valkuilen goud en zilver VAN DRS. HARM VAN WIJK

Wat zijn de valkuilen bij het investeren in gouden en zilveren munten? Ontvang gratis de handleiding direct via de mail. Meld je aan op https://www.tienstappen.nl/valkuilen-goud-zilver/

Harm van Wijk

[1] https://www.faillissementsdossier.nl/nieuws/20796/mckinsey-helft-mkb-failliet-in-2021.aspx

[2] https://cormandrostenreview.com/report/

[3] https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/40/10-duizend-coronadoden-tijdens-eerste-golf-van-de-pandemie

[4] https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/39/levensverwachting-in-2019-toegenomen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.