de top 10 bedrijven die in crypto’s beleggen in 2022

de top 10 bedrijven die in crypto's beleggen in 2022

Bedrijven die in crypto’s beleggen, komen we steeds vaker tegen. Soms gebeurt het stiekem en die gaan we hier onthullen. Wat is cryptogeld of wat zijn crypto’s?

 

Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die wordt beveiligd door cryptografie, waardoor het bijna onmogelijk is om ze te vervalsen of dubbel te besteden. Veel cryptocurrencies zijn gedecentraliseerde netwerken op basis van blockchain-technologie – een gedistribueerd grootboek dat wordt afgedwongen door een netwerk van computers.

 

Een bepalend kenmerk van cryptocurrencies is dat ze over het algemeen niet worden uitgegeven door een centrale autoriteit, waardoor ze theoretisch immuun zijn voor inmenging of manipulatie door de overheid. De gedecentraliseerde structuur stelt hen in staat om buiten de controle van regeringen en centrale autoriteiten te bestaan.

 

Bedrijven die in crypto’s beleggen zijn inmiddels geen uitzondering meer. Het gebeurt steeds vaker dat bedrijven melden dat ze in cryptocurrencies geïnvesteerd hebben. Om welke reden dan ook. Toch gebeurt het soms ook nog steeds stiekem.

 

Experts zijn van mening dat blockchain en aanverwante technologie veel industrieën zullen ontwrichten, waaronder financiën en wetgeving. De voordelen van cryptocurrencies zijn onder meer goedkopere en snellere geldoverdrachten en gedecentraliseerde systemen die niet op 1 punt instorten. Als nadelen van cryptocurrencies worden genoemd de prijsvolatiliteit, hoog energieverbruik en gebruik bij criminele activiteiten.

 

Over bedrijven die in crypto’s beleggen kwam onlangs een interessante studie van Deloitte op de markt, die we graag wat beter willen bekijken.

 

De opkomst van het gebruik van cryptocurrency in het bedrijfsleven

 

Een toenemend aantal bedrijven wereldwijd gebruikt bitcoin en andere digitale activa. Zoals bij elke grens zijn er onbekende gevaren, maar ook sterke prikkels die bedrijven aanmoedigen om in crypto’s te beleggen. Waarmee moeten bedrijven rekening houden bij het bepalen of en hoe ze digitale activa moeten gebruiken.

 

Waarom overwegen om crypto’s te gebruiken? Duizenden Amerikaanse bedrijven accepteren inmiddels bitcoin en dat is exclusief bitcoin geldautomaten. Een toenemend aantal bedrijven wereldwijd gebruikt bitcoin en andere digitale activa voor tal van investerings-, operationele en transactiedoeleinden. Bedrijven die in crypto’s beleggen zijn dus niet zo uitzonderlijk meer.

 

Het gebruik van crypto’s voor het zakendoen biedt tal van kansen en uitdagingen. Zoals bij elke nieuwe ontwikkelingen, zijn er zowel onbekende gevaren als sterke prikkels. Dat is de reden waarom bedrijven die het wagen om crypto in hun bedrijf te gebruiken, twee dingen in overweging moeten nemen: een duidelijk begrip van waarom ze die actie ondernemen en een lijst met de vele vragen die ze moeten overwegen.

 

Dus als een bedrijf van plan is deel te nemen aan crypto, is het belangrijk om vooruit te denken, voor te bereiden en op een doordachte manier deel te nemen. Voor overwegingen met betrekking tot beleggen in cryptovaluta’s en digitale activa, raadpleeg het aanvullende rapport van Deloitte, “Corporates investing in crypto.

 

Wat kan crypto voor een bedrijf betekenen? Om het denken van een bedrijf over crypto aan te wakkeren, volgen hier enkele van de redenen waarom sommige bedrijven momenteel crypto gebruiken:

 

 • Crypto kan toegang bieden tot nieuwe demografische groepen. Gebruikers vertegenwoordigen vaak een meer geavanceerde klantenkring die transparantie in hun transacties waardeert. Uit een recent onderzoek bleek dat tot 40% van de klanten die met crypto betalen nieuwe klanten van het bedrijf zijn en dat hun aankoopbedrag twee keer zo hoog is als dat van creditcardgebruikers.
 • Door nu crypto te introduceren, kan het interne bewustzijn in een bedrijf over deze nieuwe technologie worden gestimuleerd. Het kan ook helpen het bedrijf te positioneren in deze belangrijke opkomende ruimte voor een toekomst die digitale valuta’s van de centrale bank zou kunnen omvatten.
 • Crypto zou toegang kunnen bieden tot nieuwe kapitaal- en liquiditeitspools via traditionele investeringen die zijn getokeniseerd, evenals tot nieuwe activaklassen.
 • Crypto biedt bepaalde opties die gewoon niet beschikbaar zijn met fiat valuta. Programmeerbaar geld kan bijvoorbeeld realtime en nauwkeurige inkomstendeling mogelijk maken en tegelijkertijd de transparantie vergroten om backoffice-reconciliatie te vergemakkelijken.
 • Meer bedrijven ontdekken dat belangrijke klanten en leveranciers zich willen engageren door crypto te gebruiken. Daarom moet het bedrijf mogelijk worden gepositioneerd om crypto te ontvangen en uit te betalen om een soepele uitwisseling met belangrijke belanghebbenden te garanderen.
 • Crypto biedt een nieuwe weg voor het verbeteren van een groot aantal meer traditionele boekhoudkundige activiteiten, zoals:
  • Eenvoudige, realtime en veilige geldoverdrachten mogelijk maken.
  • De controle over het kapitaal van de onderneming helpen versterken.

 

Crypto kan dienen als een effectief alternatief of als een evenwichtsmiddel voor contant geld, dat in de loop van de tijd in waarde kan dalen als gevolg van inflatie. Crypto is een belegbaar actief en sommige, zoals bitcoin, hebben de afgelopen jaren buitengewoon goed gepresteerd. Er zijn natuurlijk wel volatiliteitsrisico’s die zorgvuldig moeten worden overwogen.

 

Sommige bedrijven gebruiken crypto alleen om betalingen te vergemakkelijken door eenvoudig in en uit crypto te converteren naar fiat-valuta om betalingen te ontvangen of te doen zonder deze daadwerkelijk aan te raken. Met andere woorden, het bedrijf hanteert een “hands-off” -aanpak die crypto uit de boeken houdt.

 

Dit zijn de redenen waarom bedrijven moeten investeren in cryptocurrency

 

 1. In tegenstelling tot de klassieke valuta’s die buigen voor inflatie in een bepaald land, heeft bitcoin of andere digitale activa een wereldwijde waarde. Als u bijvoorbeeld internationaal zakendoet en de Indiase roepie accepteert en als plotseling de waarde van deze valuta daalt als gevolg van inflatie, dan is dat een verlies voor u als ondernemer. Dit kan worden voorkomen als u cryptocurrency-betalingen accepteert. Digitale valuta’s hebben een wereldwijde waarde, waardoor regionale inflatiezorgen worden weggevaagd.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen beschikken ook over het vermogen om op lange termijn waarde vast te houden. De grootste reden voor het succes van de cryptocurrencies is het zelf beschermende karakter ervan tegen overheidsinvloed. Omdat ze niet aan een valuta zijn gekoppeld of niet onder de regelgeving vallen, kunnen digitale valuta’s zichzelf beschermen tegen bankfaillissementen, hyperinflaties en andere economische rampen.

 

 1. Daarom maakt deze toegevoegde aard ze perfect geschikt om als betalingen te worden geaccepteerd. Zelfs wanneer het financiële systeem instort, zal de waarde van cryptocurrency er ongeschonden uitkomen. Bedrijven die in crypto’s beleggen vinden hierin een sterk argument om door te zetten op het ingeslagen pad.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen krijgen ook transparantie in transacties en dat is mooi meegenomen. Betalingen in digitale valuta worden geregistreerd en gecontroleerd in een grootboek, waardoor ze transparant en onveranderlijk zijn. Ze zijn geverifieerd en kunnen niet gemakkelijk worden gehackt of gemanipuleerd. Dit verzekert dat cryptocurrency-betalingen beveiligd zijn tegen risico’s en corruptie.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen hebben ook minder last van transactiekosten. Banken zijn een fysiek financieel medium dat transactiekosten en belastingen oplegt bij elke digitale betaling. Het is heel begrijpelijk omdat ze hun werknemers moeten betalen, huur moeten betalen voor hun gebouwen en rekeningen van nutsbedrijven moeten betalen. Maar cryptocurrency- en blockchain-transacties zijn anders. Omdat ze via online platforms worden gestart, zijn er lagere transactiekosten, waardoor bedrijven er meer voor kiezen.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen trekken meer klanten aan. Cryptocurrencies openen de deur voor een nieuwe reeks klanten die bereid zijn bitcoin-betalingen te doen via geldtransacties. Volgens een rapport is het toestaan van cryptocurrency-betaalmethoden gemiddeld goed voor meer dan 40% van de nieuwe klanten in het bedrijf.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen mogen ook op meer beveiliging rekenen. Het kraken van een gedecentraliseerde uitwisseling en het stelen van het token brengt veel uitdagingen met zich mee waar hackers niet voor zullen gaan. Zelfs als er enkele hacks zijn, zijn de cryptobeurzen bereid om de slachtoffers financieel te vergoeden.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen doen tenslotte ook aan diversificatie. Alle eieren in 1 mand bewaren is nooit een goede optie. Hetzelfde geldt voor bedrijven die 1 betalings- en investeringswijze hanteren. Het brengt potentiële risico’s met zich mee en is misschien ook niet lonend. Maar kiezen voor cryptocurrency kan de portefeuille van uw bedrijf diversifiëren en uw betalingen beschermen tegen geopolitieke, gezondheids- en economische crises.

 

 1. Bedrijven die in crypto’s beleggen voeren uiteindelijk een revolutie door in het hele betalingsconcept. Eigenlijk houdt niemand echt van revoluties. De mensen waren in het verleden erg traag in het omarmen van een nieuw opkomende trend. Gelukkig is de markt voor cryptocurrencies anders. In iets meer dan een decennium sinds bitcoin op de markt kwam, hebben er al duizenden technologische ontwikkelingen, innovaties en veranderingen plaatsgevonden in de dynamische wereld van cryptocurrency-handel.

 

Dit zijn een aantal topbanken die investeren in crypto en Blockchain

 

In augustus 2021 bleek uit een rondvraag dat 55% van de top 100 banken (op basis van activa onder beheer (AUM)) investeerde in bedrijven die actief zijn in de blockchain- en/of digitale valutaruimten, hetzij rechtstreeks, hetzij via dochterondernemingen.

 

Sindsdien heeft de crypto-blockchainmarkt een aanzienlijke mate van volatiliteit gekend, wat noodzakelijk maakte om de situatie nog eens te bekijken.

 

Steeds meer banken hebben in de afgelopen maanden ten minste 1 investering gedaan in blockchain/crypto-gekoppelde entiteiten. Daaronder waren een aantal nieuwe investeerders, terwijl er ook terugkerende investeerders waren, zoals Morgan Stanley, BNY Mellon en Goldman Sachs.

 

In deze huidige cyclus zijn de meest actieve investeerders op basis van het aantal investeringen in blockchain-bedrijven KB Financial Group (8), United Overseas Bank (7), Citigroup (6), Goldman Sachs (5) en Commonwealth Bank of Australia ( 4).

 

De investeerders die het meest actief zijn in de grootste financieringsrondes zijn Morgan Stanley ($ 1.100 miljoen in 2 rondes), Goldman Sachs ($ 698 miljoen in 5 ronden), BNY Mellon ($690M in 3 ronden), Commonwealth Bank of Australia ($421M in 4 ronden) en Citigroup ($215M in 6 ronden).

 

Waarom Google $ 1,5 miljard heeft geïnvesteerd in op crypto gerichte bedrijven

 

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Blockdata heeft het moederbedrijf van Google actief geïnvesteerd in de crypto-ruimte. De grote technologiegigant en andere grote bedrijven uit het oude financiële systeem hebben van september 2021 tot juni 2022 meer dan $ 6 miljard geïnvesteerd in bedrijven voor digitale activa.

 

Het rapport stelt dat Google, Samsung, BlackRock en andere bedrijven investeren in projecten en producten met het potentieel om hun eigen aanbod te verbeteren. De bedrijven investeren dus in bepaalde use-cases met het doel ze in hun bedrijfsmodellen te integreren.

Het rapport stelt daarnaast dat het bedrag dat door Alphabet en andere bedrijven is geïnvesteerd moeilijk te traceren is. Het geld stroomt via private financieringsrondes en andere investeringsmechanismen. Als indicatie hiervan kunnen we echter wel kijken naar de totale financieringsbedragen van de rondes waaraan ze hebben deelgenomen.

 

Het rapport maakte gebruik van gegevens van CB Insights om een beeld te krijgen van de bedrijven die door deze grote bedrijven worden ondersteund. 40 grote bedrijven hebben tussen september 2021 en juni 2022 ongeveer $ 6 miljard geïnvesteerd in blockchain-startups. Omdat bij sommige rondes deelname van meerdere investeerders is betrokken, is het onduidelijk hoeveel elk bedrijf in een project heeft geïnvesteerd.

 

Alphabet heeft geïnvesteerd in Fireblocks, Dapper Labs, Vultage en Digital Currency Group. Het laatste bedrijf heeft een van de grootste portfolio’s met bedrijven als Grayscale, Abra, Genesis, BitPay en anderen.

 

Wat zijn de meest gezochte crypto-gebruiksscenario’s? Bedrijven beveiligen hun posities in de crypto-industrie door in meerdere sectoren te investeren. Samsung heeft zijn portfolio gediversifieerd in niet-fungible tokens (NFT’s )en in de Metaverse met een kapitaalinjectie in Yuga Labs (Bored Ape Yacht Club) en Sky Mavis (Axie Infinity).

 

NFT’s en digitale activa gericht op het ondersteunen van gamingdiensten en marktplaatsen waren een van de meest gezochte use-cases. Andere populaire toepassingen waren infrastructuurproviders, blockchain-ontwikkelingsplatforms en blockchain-servicebedrijven.

 

Alphabet en Blackrock laten een compleet andere strategie zien door geconcentreerd in te zetten op een kleiner aantal bedrijven. Banken zijn begonnen hun blootstelling aan crypto- en blockchain-services te vergroten (sommige meer dan andere) gezien de toegenomen vraag van klanten. Dit heeft ertoe geleid dat ze investeringen hebben gedaan in crypto-bewaring, vermogensbeheer en handel.

 

Een ander bedrijf dat veel aandacht kreeg van megacorporaties was TRM Labs. Een compliancebedrijf dat is geïntegreerd in Aave-, Uniswap- en andere Ethereum-protocollen om hen een “adresscreeningfunctie” te bieden die bepaalde entiteiten de toegang tot hun platforms kan blokkeren.

 

De 10 beursgenoteerde bedrijven met de grootste bitcoin-portfolio’s

 

Bedrijven als MicroStrategy, Tesla en Coinbase hebben samen voor miljarden dollars aan bitcoin gekocht. De cryptocrash van 2022 heeft de waarde van hun bezit laten kelderen sinds de hoogtepunten van de bullmarkt.

 

Jarenlang werd het idee dat beursgenoteerde bedrijven bitcoin zouden kunnen kopen voor hun reserves als lachwekkend beschouwd. De belangrijkste cryptocurrency werd als te vluchtig, te marginaal beschouwd om door een serieuze onderneming te worden omarmd.

 

Dat taboe is inmiddels doorbroken, met een aantal grote institutionele beleggers die de afgelopen twee jaar bitcoin hebben opgekocht.

 

De sluizen gingen voor het eerst open toen cloudsoftwarebedrijf MicroStrategy in augustus en september 2020 voor $ 425 miljoen aan bitcoin kocht. Anderen volgden, waaronder betalingsverwerker Block en EV-fabrikant Tesla.

 

Maar net toen de institutionele acceptatie van bitcoin leek toe te nemen, sloeg de crypto-crash in 2022 toe. De prijs van bitcoin kelderde samen met technologieaandelen, waardoor de waarde van de bitcoin-aandelen van bedrijven aanzienlijk werd aangetast.

 

In de nasleep van de crash is de lijst van bedrijven met de grootste bitcoin-aandelen door elkaar geschud, waarbij sommige bedrijven een deel van hun crypto-voorraad hebben verkocht toen de markt instortte.

 

Voor beleggers die niet bereid zijn om zelf bitcoin te kopen, kan het kopen van aandelen in openbare bedrijven die bitcoin bezitten een manier zijn om blootstelling aan het actief te krijgen zonder het gedoe van zelfbewaring. Sommige experts denken inderdaad dat de omvang van MicroStrategy’s bitcoin-aankopen het bedrijf een de facto Bitcoin ETF hebben gemaakt.

 

1.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Microstrategy

MicroStrategy, een prominent platform voor bedrijfsanalyse, heeft Bitcoin als primaire reserve-activa aangenomen. MicroStrategy, dat mobiele software en cloudgebaseerde diensten produceert, is tot 2022 agressief doorgegaan met het kopen van bitcoin en heeft miljoenen dollars aan cryptocurrencies binnengehaald, zelfs toen de markt in 2022 instortte.

 

In juli 2022 had het 129.699 BTC in reserve, gelijk aan iets meer dan $ 2,8 miljard, hoewel de cryptocrash in 2022 miljarden dollars aan waarde heeft weggevaagd.

 

Op een gegeven moment zei MicroStrategy-CEO Michael Saylor dat hij elke seconde $ 1.000 in bitcoin kocht. In tegenstelling tot andere CEO’s die er doorgaans voor terugdeinzen om over hun persoonlijke investeringen te praten, heeft Saylor openbaar gemaakt dat hij persoonlijk 17.732 BTC bezit.

 

Volgens gegevens van BitInfoCharts plaatst dit Saylor in de top 100 van bitcoin-eigenaren, ervan uitgaande dat alles binnen 1 adres wordt gehouden. Het betekent een draai van 180 graden voor de CEO van MicroStrategy, die in 2013 beweerde dat de dagen van bitcoin geteld waren.

 

In de nasleep van de cryptocrash in 2022 verdubbelde Saylor zijn beslissing om bitcoin als reserve te gebruiken in plaats van goud. “Als het niet naar nul gaat, gaat het naar een miljoen”, zei hij tegen CNBC. “Het is duidelijk beter dan goud in alles wat goud wil zijn en als het maar waard was wat goud waard is, zou de waarde $ 500.000 per munt bedragen.”

 

2.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Galaxy Digital Holdings

De op crypto gerichte handelsbank Galaxy Digital Holdings, de grootste institutionele houder van bitcoin, die direct betrokken is bij de crypto-industrie, bezit 16.400 BTC, volgens bitcointreasuries.org, ter waarde van iets meer dan $ 357 miljoen tegen huidige prijzen.

 

Het bedrijf, opgericht door Michael Novogratz in januari 2018, werkt samen met cryptobedrijven, waaronder Block.one en BlockFi. Novogratz is, niet verwonderlijk, een fervent voorstander van bitcoin. In april 2020 merkte hij op dat de stimuleringsmaatregelen die werden aangekondigd als reactie op de coronaviruspandemie, de interesse in cryptocurrencies aanwakkerden.

 

Mike Novogratz, nog steeds CEO van Galaxy Digital, is van mening dat bitcoin het potentieel heeft om beter te presteren dan goud, maar dat beleggers meer van het gele metaal houden omdat het minder volatiel is.

 

In september 2021 lanceerde Galaxy Digital een gezamenlijk voorstel voor een spot Bitcoin ETF. Tot op heden heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission alleen Bitcoin-futures-ETF’s goedgekeurd.

 

3.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Voyager Digital LTD

 

Crypto-makelaardij Voyager Digital bezit 12.260 BTC volgens bitcointreasuries.org, ter waarde van ongeveer $ 267 miljoen tegen huidige prijzen. Voyager Digital wil een one-stop-shop bieden voor het verhandelen van digitale activa en rapporteerde in mei 2021 een kwartaalomzet van $ 60,4 miljoen, een stijging van 16x ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

 

“We zagen een exponentiele acceptatie van cryptocurrencies als een erkende en belegbare activaklasse”, zei CEO Steven Ehrlich destijds.

 

4.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Tesla

Elektrisch voertuigfabrikant Tesla trad in december 2020 toe tot de gelederen van bedrijven die bitcoin in bezit hadden. Uit de SEC-aanvraag bleek dat het bedrijf “in totaal $ 1,50 miljard” in bitcoin had geïnvesteerd.

 

Tesla verkocht 10% van zijn bitcoins in Q1 2021; Volgens CEO Elon Musk was dit om de liquiditeit van bitcoin te bewijzen als een alternatief voor het aanhouden van contant geld op de balans.

 

Musk en Tesla hebben echter een aan-uit relatie met Bitcoin gehad. Na de aankondiging dat Tesla in maart 2021 betalingen in Bitcoin voor zijn producten en diensten zou accepteren, maakte de CEO slechts twee maanden later abrupt bekend dat het bedrijf de cryptocurrency niet langer voor betalingen zou accepteren.

 

In juli 2022 onthulde het bedrijf dat het ongeveer 75% van zijn bitcoin had verkocht in de kwartaalupdate van het tweede kwartaal van 2022, waarbij de balans een verkoop van digitale activa liet zien van $ 936 miljoen.

 

In een gesprek met analisten verklaarde Musk: “We waren onzeker over wanneer de Covid-lockdowns in China zouden verlichten, dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren”, eraan toevoegend dat het bedrijf “open staat voor het verhogen van onze bitcoin bezit in de toekomst, dus dit moet niet worden opgevat als een oordeel over bitcoin.”

 

Tesla verkocht 75% van zijn bitcoin, ter waarde van ongeveer $ 936 miljoen, volgens het Q2-winstrapport. De uitverkoop laat Tesla met 10.725 BTC in zijn portefeuille (ongeveer $ 233 miljoen), volgens bitcointreasuries.org, waardoor het van de tweede naar de vierde plaats in de ranglijst keldert.

 

5.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Marathon Digital Holdings Inc.

Het is niet verwonderlijk dat bitcoin-mijnbedrijf Marathon Digital ook een grote houder van bitcoin is, met 10.055 BTC in de bedrijfskas (ter waarde van ongeveer $ 218 miljoen tegen huidige prijzen).

 

Marathon Digital, dat tot doel heeft de grootste bitcoin-mijnbouwactiviteit in Noord-Amerika te bouwen tegen een van de laagste energiekosten, is ontstaan als een octrooihouder (en werd vaak een patenttrol genoemd) voordat het zich in cryptomining stortte.

 

Ondanks stijgende elektriciteitskosten en een ineenstorting van de prijs van bitcoin, blijft Marathon toegewijd aan het delven van de cryptocurrency. In juni 2022 beweerde Marathon Digital “redelijk goed geïsoleerd en goed gepositioneerd” te zijn dankzij lage operationele kosten en vaste prijzen voor stroom waardoor het bitcoin kon minen voor ongeveer $ 6.200 per munt.

 

6.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Block, Inc.

Naast Tesla stak ook Block de lont aan voor institutionele investeringen in bitcoin met zijn investering van $ 50 miljoen in oktober 2020 in de cryptocurrency. Dat was misschien niet verrassend, aangezien CEO Jack Dorsey een enthousiaste pleitbezorger is voor bitcoin. Met zijn bezit nu van 8.027 BTC, ter waarde van $ 174 miljoen tegen huidige prijzen, heeft Block zijn visie op Bitcoin niet veranderd.

 

7.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Hut 8 Mining

Het Canadese crypto-mijnbedrijf Hut 8 bezit 7.406 BTC, ter waarde van $ 161 miljoen. In juni 2021 werd het bedrijf genoteerd op de Nasdaq Global Select Market onder de HUT-ticker, waarbij in de SEC-aanvraag van het bedrijf werd opgemerkt dat het zich inzet voor het vergroten van de aandeelhouderswaarde door het aantal en de waarde van de bitcoin-holdings te vergroten.”

 

Net als andere cryptobedrijven heeft Hut 8 zijn aandelenkoers zien dalen als gevolg van de cryptocrash, van pieken van $ 20 in november 2021 tot minder dan $ 3 in juli 2022.

 

8.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Riot Blockchain, Inc.

Een andere crypto-mijnbouwbedrijf, het in de VS gevestigde Riot Blockchain, heeft 6.654 BTC, ter waarde van $ 144 miljoen tegen de huidige prijzen. Northern Data AG, een Europees data-infrastructuurbedrijf, heeft zijn Amerikaanse dochteronderneming Whinstone Inc. verkocht aan Riot Blockchain.

 

Met een waardering die steeg van minder dan $ 200 miljoen in 2020 tot pieken van meer dan $ 6 miljard in 2021, ging het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf door met een agressieve expansiedrift.

 

In april 2021 besteedde Riot Blockchain $ 650 miljoen aan een bitcoin-mijnbouwfaciliteit van 1 gigawatt in Rockdale, Texas; die het bedrijf het grootste beursgenoteerde bitcoin-mijn- en hostingbedrijf in Noord-Amerika zou maken, gemeten naar de totale ontwikkelde capaciteit.

 

In april 2022 onthulde Riot verdere plannen om uit te breiden in Texas, met de aankondiging van nog een mijnbouwfaciliteit van 1 gigawatt in Navarro County. Na de cryptocrash in 2022 vertelde CEO Jason Les dat bitcoin-mijnbouw zal blijven bloeien in de Verenigde Staten en dat er hier nog steeds enorme kansen weggelegd zijn.

 

Desalniettemin is de aandelenkoers van Riot gedaald sinds het hoogste punt ooit van meer dan $ 70 in februari 2021; vanaf juli 2022 handelde het op minder dan $ 7.

 

9.  Bedrijven die in crypto’s beleggen: Coinbase Global, Inc.

Ongetwijfeld een bekend cryptobedrijf in deze lijst, cryptobeurs Coinbase ging in april 2021 naar de beurs op de Nasdaq. De verhuizing werd geprezen als een mijlpaal voor de crypto-industrie, hoewel dat niet werd bevestigd door de dalende aandelenkoers van Coinbase; na zijn debuut op $ 381, handelde COIN in juli 2022 onder $ 75.

 

Voorafgaand aan de notering, in februari 2021, onthulde Coinbase dat het $ 230 miljoen aan Bitcoin op zijn balans had. In juli 2022 was het Bitcoin-bezit gedaald tot $ 98 miljoen (4.482 BTC).

 

10.      Bedrijven die in crypto’s beleggen: Bitcoin Groep SE

De in Duitsland gevestigde durfkapitaalfirma Bitcoin Group SE staat onderaan onze lijst, met relatief bescheiden belangen van 3.947 BTC, ter waarde van iets meer dan $ 86 miljoen tegen de huidige prijzen. Zijn investeringen omvatten crypto-uitwisseling Bitcoin.de en Futurum bank, die in oktober 2020 fuseerden tot de eerste cryptobank van Duitsland.

 

De stap volgde op het besluit van het Duitse parlement om banken in staat te stellen cryptocurrencies te verkopen en op te slaan, waarbij de directeur van Bitcoin Group SE, Marco Bodewein, de mogelijkheid benadrukte om institutionele beleggers van de bank kennis te laten maken met crypto’s hoge rendementen en veiligheidskenmerken.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.