De spectaculaire come back van bitcoin

De spectaculaire come back van bitcoin

Bitcoin boekte afgelopen zondag een opmerkelijke 13% winst tot $ 38.372 dollar, wat naar verluidt (want met cryptomunten is er zelden een lijn te trekken tussen oorzaak en gevolg) het gevolg zou zijn van het (inmiddels ontkende) bericht dat Amazon de munt zou accepteren als een vorm van betaling.  Dat zorgde voor hernieuwd optimisme,  zodat  ook Ethereum (+7% tot 2.330 dollar) en Dogecoin (+9% tot 0,20 dollar) fikse koerswinsten konden vasthouden. Heel recent toonden Jack Dorsey (Twitter), Cathie Wood (Ark Investment Management) en Elon Musk (Tesla) zich nog fan.

GRATIS HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET BITCOIN EN ETHEREUM

Alles wat je moet weten over de Bitcoin. Overzichtelijk ingedeeld en zeer toegankelijk geschreven. De belangrijkste vragen én antwoorden in 1 boek. Bestel gratis op https://www.30aandelen.nl/btc46516562

Tesla zal ‘hoogstwaarschijnlijk’ opnieuw beginnen met het accepteren van bitcoin als betalingen, zegt Musk

Fabrikant van elektrische auto’s Tesla Inc zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw beginnen met het accepteren van bitcoin als betalingen zodra het een due diligence heeft uitgevoerd met betrekking tot de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt gebruikt om de valuta te ‘minen’, zei CEO Elon Musk op een persconferentie vorige week woensdag.

Musk’s opmerkingen op de B Word-conferentie komen nadat Tesla in mei zei dat het zou stoppen met het accepteren van bitcoin voor auto-aankopen, minder dan twee maanden nadat het bedrijf ’s werelds grootste digitale valuta voor betaling begon te accepteren.

Hernieuwbare energie op of boven de 50%

“Ik wilde wat meer due diligence om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk op of boven de 50% ligt en dat er een trend is om dat aantal te verhogen, en als dat zo is, zou Tesla de acceptatie van bitcoin hervatten”, zei Musk.

Het gebruik van bitcoin om Tesla’s elektrische voertuigen te kopen had een tweedeling aan het licht gebracht tussen Musk’s reputatie als milieuactivist en het gebruik van zijn populariteit en status als een van ’s werelds rijkste mensen om cryptocurrencies te steunen.

Sommige Tesla-investeerders, samen met milieuactivisten, zijn kritisch over de manier waarop bitcoin wordt “gedolven” met behulp van elektriciteit die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Meer en meer digitale valutaminers doen echter pogingen om hernieuwbare energie te gebruiken om de impact op het milieu te verminderen.

“Tesla’s missie is het versnellen van de komst van duurzame energie. We kunnen niet het bedrijf zijn dat niet de gepaste zorg besteedt aan het energieverbruik van bitcoin,” zei Musk. Musk voegde eraan toe dat hij persoonlijk eigenaar was van bitcoin, ethereum en dogecoin, afgezien van de bitcoin die Tesla en SpaceX bezaten.

“Ik zou de prijs van bitcoin kunnen oppompen, maar ik dump mijn crypto’s niet,” zei Musk. “Ik geloof absoluut niet in het kunstmatig opkrikken van de prijs om vervolgens te verkopen… ik zou namelijk graag zien dat bitcoin slaagt.”

Bitcoin overtrof voor het eerst in bijna 6 weken $ 39.000 en voegde $ 114 miljard toe aan de cryptomarkt

Bitcoin steeg op zondag 25 juli fors en bereikte voor het eerst sinds half juni $ 39.000 waarbij het sentiment bullish werd na een recente uitverkoop. Experts schreven de opwaartse beweging in de prijs toe aan een aantal factoren, waaronder recente bullish opmerkingen van Twitter-CEO Jack Dorsey en Tesla-CEO Elon Musk. Sommige van de zorgen over de milieu-impact van bitcoin mijnbouw en hardhandig optreden door China vanwege de regelgeving, zijn ook afgenomen. Wat het sentiment een extra duwtje in de rug gaf.

De rally in bitcoin tilde ook de andere cryptocurrencies op. De hele cryptocurrency-markt voegde afgelopen zondag in 24 uur meer dan $ 114 miljard aan waarde toe. Dit volgens de gegevens van Coinmarketcap.com. De rally gebeurde nadat de koers van bitcoin onlangs onder $ 30.000 belandde, waardoor de angst toenam dat de koers nog verder zou kunnen dalen.

“Ik denk dat we een accumulatieperiode zagen rond de 29.000-30.000 dollar, wat wijst op een bullish ondertoon en een potentiële stijging richting 40.000 dollar voor bitcoin”, zo stelde Vijay Ayyar als hoofd bedrijfsontwikkeling bij cryptocurrency exchange Luno.

Twitter CEO Jack Dorsey, Tesla CEO Elon Musk en ARK Invest CEO Cathie Wood spraken onlangs tijdens een goed gevolgde bitcoin meeting genaamd ‘The B-Word’. Musk zei dat Tesla waarschijnlijk weer bitcoin zou gaan accepteren voor voertuigaankopen, aangezien een groter deel van de bitcoin-mijnbouw overstapt op hernieuwbare energie.

In mei schortte Tesla de aankoop van voertuigen op met behulp van de cryptocurrency uit bezorgdheid over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor bitcoin mining. Bitcoin mining is een energie-intensief proces van het minen van nieuwe munten, waarbij complexe wiskundige problemen moeten worden opgelost. De rekenkracht die daarvoor nodig is, kost veel energie.

Er zijn andere bullishe berichten verschenen over bitcoin, hoewel één belangrijk bericht later teruggefloten werd. E-commercegigant Amazon zou expert op het gebied van digitale valuta en blockchain aan zijn betalingsteam toevoegen, wat suggereerde dat het bedrijf het gebruik van bitcoin en van andere cryptocurrencies van dichterbij zou kunnen bekijken.

Een woordvoerder van Amazon zei dat het bedrijf alleszins geïnspireerd is door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte en aan het onderzoeken is wat de effecten hiervan kunnen zijn voor Amazon. Maar het oorspronkelijke bericht werd in alle toonaarden ontkend.

Het positief nieuws heeft ook bijgedragen aan een zogenaamde “short squeeze”, volgens bitcoin-mijningenieur Brandon Arvanaghi. Beleggers die short gaan op bitcoin wedden er op dat de prijs verder zal dalen. Maar als de prijs in plaats van lager hoger gaat, proberen deze beleggers verliezen te beperken en hun shortposities te verlaten, wat helpt om de prijs nog hoger te krijgen.

Ik denk dat de omvang van de sprong omhoog waarschijnlijk werd veroorzaakt door shorters met een te grote hefboomwerking“, zei Luno’s Ayyar. Ondertussen zijn enkele van de problemen die op de prijs van bitcoin hebben gewogen, zich aan het oplossen. In de afgelopen maanden heeft China zijn harde optreden tegen cryptocurrencies die gericht zijn op mijnbouw en handel wat gematigd.

De bezorgdheid over de CO2 voetafdruk van bitcoin mining begint tevens af te nemen. De onzekerheid over de milieu-impact van mijnbouw en de Chinese zorgen over de regelgeving zijn dus wat weggeëbd, wat onmiskenbaar een positief effect had.

Waarom de overheden bang zijn voor bitcoin?

Bitcoin beweert dat het eerste gedecentraliseerde peer-to-peer betalingsnetwerk te zijn dat wordt aangedreven door zijn gebruikers zonder centrale autoriteit of tussenpersonen. Dat gebrek aan centrale autoriteit is de belangrijkste reden waarom regeringen bang zijn voor de cryptocurrency.

Om deze angst te begrijpen, is het belangrijk om iets te weten over regeringen en conventionele valuta. In het afgelopen decennium heeft bitcoin veel aandacht gekregen, niet alleen van de kant van gewone gebruikers of beleggers, maar ook van regeringen over de hele wereld.

Sommige regeringen vrezen dat bitcoin kan worden gebruikt om kapitaalcontroles te omzeilen, kan worden gebruikt voor het witwassen van geld of illegale aankopen en bovendien ook nog eens riskant kan zijn voor investeerders. Toch zijn er ook andere en meer systemische zorgen over het potentieel van de gedecentraliseerde cryptocurrency om de autoriteit of controle van centrale banken te destabiliseren of te ondermijnen. In dat verband moet aandacht worden besteed aan fiat geld.

Waarop vertrouwen we?

Fiat is een term die wordt gebruikt om de conventionele valuta te beschrijven die door overheden worden uitgegeven. Fiat-valuta’s hebben waarde omdat regeringen zeggen dat ze dat hebben. Voor steeds meer mensen betekent die belofte niets. Immers, fiat-valuta’s worden niet ondersteund door materiële activa.

U kunt die fiat valuta niet terug afleveren aan de overheid in ruil voor een baar goud of zilver, een blik bonen, een pakje sigaretten of andere items die waarde voor u kunnen hebben. Fiat-valuta’s worden ondersteund door het volledige vertrouwen en krediet van de centrale bank die ze heeft uitgegeven en niets meer. Als u goud, zilver, bonen of water wilt, moet u uw fiat-valuta omwisselen met een persoon of entiteit die het item bezit dat u wilt.

Waarom controle belangrijk is

Overheden controleren de fiat-valuta’s. Ze gebruiken daartoe de centrale banken om geld uit het niets te creëren of te vernietigen en gebruiken het zogenaamd monetair beleid om economische invloed uit te oefenen. Ze dicteren ook hoe fiat-valuta’s kunnen worden overgedragen, waardoor ze valutabewegingen kunnen volgen, dicteren wie van die transactie profiteert, er belastingen op innen en criminele activiteiten opsporen.

Al deze controles gaan verloren wanneer niet-overheidsinstanties hun eigen valuta creëren. Controle over valuta heeft veel downstream-effecten, misschien met name voor het fiscale beleid van een land, het zakelijke klimaat en de inspanningen om misdaad te beheersen. Hoewel elk van deze onderwerpen breed en diep genoeg is om boekdelen te vullen, is een kort overzicht voldoende om inzicht te geven in het algemene concept.

Fiscaal beleid

Hoewel het potentieel voor misdaad de aandacht van het grote publiek vaak trekt, heeft de rol die fiat valuta speelt in het monetaire beleid van een land het potentieel om een ​​nog veel grotere impact te hebben. Aangezien regeringen opzettelijk de hoeveelheid geld die in een economie circuleert verhogen of beperken om investeringen en uitgaven te stimuleren, banen te creëren of uit de hand gelopen inflatie en recessie te voorkomen, is controle over valuta een enorme bezorgdheid.

Het is ook een buitengewoon complex onderwerp. Bitcoin gebruikers hebben het bestaande banksysteem niet nodig. Deze cryptovaluta wordt gecreëerd in cyberspace wanneer zogenaamde “mijnwerkers” (miners) de kracht van hun computers gebruiken om complexe algoritmen op te lossen die dienen als verificatie voor bitcoin transacties.

Hun beloning is een betaling met cybervaluta, die digitaal wordt opgeslagen en tussen kopers en verkopers wordt doorgegeven zonder dat er een tussenpersoon nodig is. Op kleinere schaal werken luchtvaartmaatschappijen met mijlen, waardoor reizigers vliegtickets, hotelkamers en andere items die airline miles als virtuele valuta gebruiken.

De Ultieme Beleggersgids Bundel van Beleggen.com

SPECIAAL VOOR STARTERS EN ZELFSTANDIGE BELEGGERS

meer in 12 handleidingen en gratis online training!

Download nu gratis op https://www.30aandelen.nl/ubg

Banksysteem wordt irrelevant door bitcoin

Als bitcoin of een andere cryptocurrency op grote schaal wordt gebruikt, kan het hele banksysteem irrelevant worden. Hoewel dit in het licht van het recente gedrag van de ganse banksector misschien als een prachtig concept klinkt, heeft elk verhaal twee kanten. Wie belt u wanneer er geen banken meer zijn als uw hypotheekbetaling wordt gehackt? Hoe krijgt u (ooit nog?) rente over uw spaargeld? Wie helpt wanneer een overdracht van activa mislukt of er een technische storing optreedt?

Hoewel de financiële crisis de bankiers een nog slechtere reputatie bezorgde dan ze al hadden, valt er iets te zeggen voor instellingen die toezicht houden op tijdige, effectieve en betrouwbare activaoverdrachten en de bijbehorende administratie. Er is ook de kwestie van de vergoedingen die banken verdienen voor de diensten die ze leveren. Die vergoedingen genereren veel inkomsten en veel banen in de wereldwijde banksector. Zonder banken verdwijnen die banen, net als de belastinginkomsten die die banken en de loonstrookjes van hun werknemers genereren. Geldtransferactiviteiten zouden ook verdwijnen in een virtuele wereld. Niemand heeft een Western Union of zijn concurrenten nodig als iedereen bitcoin gebruikt. De vraag is natuurlijk welke economische waarde er wordt toegevoegd. Anders zouden de bankiers voortaan ook water naar de zee kunnen gaan dragen.

Misdaad kan inderdaad problemen opleveren

Er is zoveel geschreven over virtuele valuta en misdaad, dat het voldoende is om de kwestie samen te vatten door te stellen dat niet-traceerbare financiële transacties misdaad in de hand werken. Drugshandel, prostitutie, terrorisme, witwassen van geld, belastingontduiking en andere illegale en subversieve activiteiten profiteren allemaal van de mogelijkheid om geld op onvindbare manieren te verplaatsen. De inmiddels ter ziele gegane Silk Road online drugsmarkt is daar een goed voorbeeld van. Alleen is bitcoin wel zo goed traceerbaar?

De andere kant van bitcoin

Afgezien van het feit dat virtuele valuta kunnen en worden gebruikt om een ​​breed scala aan illegale activiteiten uit te voeren (opgemerkt moet worden dat ook fiat geld vaak wordt gebruikt voor dergelijke transacties), is er een legitiem theoretisch argument ten gunste van hun gebruik te maken. Het is gebaseerd op de realiteit dat het sleutelen van de centrale bank aan de geldhoeveelheid recessies heeft veroorzaakt, de werkloosheid heeft verergerd en heeft geleid tot een wereldwijd banksysteem dat is gebaseerd op winstbejag en corruptie.

We hoeven alleen maar te kijken naar de hypocrisie op de hypotheekmarkt die ten grondslag lag aan de financiële crisis van 2009 om inzicht te krijgen waarom ontevreden consumenten de inspanningen van anonieme programmeurs zouden steunen om een ​​systeem te ondermijnen dat hen geen gunsten heeft bewezen. Deze ideeën zijn niet nieuw. De Oostenrijkse school, een in 1871 opgerichte school voor economisch denken, heeft als kernprincipes het idee dat economische manipulatie door centrale banken niet gunstig is.

Voordat u de switch maakt naar bitcoin

Voordat u uw nationale valuta (inderdaad, de euro) naar bitcoin converteert, moet u toch nog een paar aanvullende factoren in overweging nemen. Bitcoin is gemaakt door een anonieme computerprogrammeur of -programmeurs (er is geen consensus over en identiteiten zijn nog steeds niet bevestigd). Gox, de grootste wisseldienst die dollars omzet in bitcoins, faalde op spectaculaire wijze toen hackers naar verluidt bitcoins stalen ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Een eerdere vermeende hacking leverde 8,75 miljoen dollar op. Andere bitcoin uitwisselingen hebben hackers ook de schuld gegeven van nog meer verliezen. De valuta is digitaal, dus er is niets dat u kunt aanraken of vasthouden. De waarde fluctueert op een zeer volatiele manier. Het is gemaakt door anonieme programmeurs via een methodologie die te complex is voor de meeste mensen om te begrijpen, veel minder om eraan deel te nemen.

Rode vlaggen voor bitcoin

Aangezien bitcoins vaak op de computers van gebruikers worden opgeslagen, lopen gebruikers het risico hun geld te verliezen als ze geen adequate antivirus- en back-upmaatregelen implementeren, aldus Virtual Currency Schemes, een onderzoekspaper uitgegeven door de Europese Centrale Bank. Afgezien van hardwarestoringen, is het ook een gemakkelijke manier om uw digitale fortuin te verliezen door een oude computer in de prullenbak te gooien zonder eerst uw bitcoin te verwijderen.

Samengevat: als u bitcoin gebruikt, vertrouwt u uw geld toe aan een complex systeem dat u niet begrijpt, aan mensen waar u niets vanaf weet en dat in een omgeving waar u beperkte juridische mogelijkheden heeft. In de traditionele wereld van beleggen zou dit genoeg rode vlaggen oproepen om het tot een slecht idee te maken.

Aan de andere kant meldde de Europese Centrale Bank in 2018 dat bitcoin slechts één van de meer dan 1600 digitale valuta was die nu wereldwijd in omloop zijn. In juli 2021 waren er bijna 11.000 cryptocurrencies en 384 crypto-uitwisselingen. Zelfs als bitcoin uiteindelijk faalt of wordt verbannen naar een ondergeschikte rol op het wereldtoneel, kan een van zijn opvolgers de manier waarop de wereld over valuta denkt radicaal veranderen. De crypto’s zijn met andere woorden hier om te blijven.

Een toekomst voor bitcoin

Dus wat houdt de toekomst dan concreet in voor bitcoin en andere virtuele valuta? We durven inderdaad gerust te stellen dat ze hier zijn om te blijven. U kunt de virtuele valuta gebruiken om aankopen te doen in een breed scala aan videogames en bij sommige winkels zoals overstock.com.

Je kunt ook bitcoin gebruiken om cadeaubonnen te kopen en opnieuw te laden voor honderden (Amerikaanse) bedrijven zoals Home Depot, Dunkin Donuts en AMC Theaters op sites zoals eGifter of om aankopen te doen bij retailers die integreren met digitale betalingsnetwerken zoals Bakkt en Flexa. Merk op dat El Salvador (in juni 2021) het eerste land ter wereld werd dat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Andere landen zullen ongetwijfeld volgen.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ zodat ook jij winst maakt op de beurs.

De handleiding is gratis en laat je zien hoe je succesvol belegt, zonder veel tijd te investeren of veel risico te lopen met behulp van eenvoudige en bewezen strategieën. Klik op de link om te downloaden: https://www.10stappen.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.