Geld verdienen vanuit huis kan met aandelen

Geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis kan met aandelen. Het minder goede nieuws is dat u daar toch wat voor zult moeten doen. In onderstaande column brengen wij u de eerste stappen bij die moeten leiden tot winstgevend handelen op de beurs. Het te lopen parcours is echter bezaaid met voetangels en klemmen. Voorzichtigheid is daarom geboden.

Download Nu ‘7 geheimen van succesvol beleggen’ omdat u dan winst kunt gaan maken op de beurs.

Beleggen op de beurs is een goed idee, omdat u dan uw vermogen in tact laat en zelfs kunt laten groeien. Maar u moet wel weten wat u moet doen. Download nu de gratis handleiding ‘7 Geheimen van Succesvol Beleggen’  op  https://www.tienstappen.nl/7geheimen/?utm_source=organic&utm_medium=website

Het Robinhood tijdperk is aangebroken

In het verleden was geld verdienen vanuit huis met aandelen een kostbare aangelegenheid, want uw bank of broker eiste zijn deel van de koek. Het Robinhood tijdperk is echter aangebroken, via dit Amerikaans platform kan u zonder kosten in aandelen beleggen. Vanuit de US of America plant Robinhood de verovering van de rest van de wereld. Die verovering zal ongetwijfeld in snel tempo gaan.

De corona-crisis is ook gebruikt door Robinhoodbeleggers. De Robinhood (RH) -investeerders verhoogden gezamenlijk hun aandelenposities in de COVID-19 bearmarkt van maart 2020. Dat geeft aan dat er op geen enkel moment sprake was van paniek, een massa beleggers die thuis achter hun computerscherm zat besliste plots gezamenlijk om de posities in aandelen uit te breiden. Hun onverschrokkenheid en durf werd beloond in de daaropvolgende bullmarkt, eentje van ongeziene omvang. Ondanks de belangstelling van de Robinhooders voor een aantal speculatieve aandelen, bleven ze hoofdzakelijk gefocust op aandelen met een hoog handelsvolume in het verleden. Of met andere woorden: de interesse ging vooral uit naar druk verhandelde aandelen. Hun timing was bijna perfect, want ze konden vanaf maart 2020 stevige winsten van tafel rapen. Wat bewijst dat thuisbeleggers perfect in staat zijn om de markt te kloppen(1).

In een andere studie werd bewezen dat Robinhood relatief onervaren beleggers aantrekt, die echter snel van wanten wisten. In veel gevallen slaagden ze er dan ook in om relatief korte periodes stevige winsten te realiseren(2). Het hangt dus allemaal ook van je eigen inzet en wil om te leren af.

Geld verdienen vanuit huis: beleggen in aandelen

Met het kopen van aandelen worden beleggers een stukje eigenaar van een bedrijf, wat gepaard gaat met bepaalde rechten en verantwoordelijkheden. Hoe gaat geld verdienen vanuit huis met aandelen concreet in zijn werk? Doorgaans investeren beleggers in aandelen om het vermogen te laten groeien door een stijgende aandelenkoers of om aanvullend inkomen te genereren in de vorm van dividend. Let op: aandelen worden beschouwd als niet-complexe producten. Aandelen verhandeld via de OTC (over-the-counter) brengen echter hogere risico’s met zich mee. De handel in aandelen is enkel geschikt voor beleggers die de werking en risico’s van aandelen begrijpen. Veel jonge beleggers voelen zich ongetwijfeld aangetrokken tot de OTC markt, maar daar geldt, nog meer dan op de gewone markt dat er risico’s aanwezig zijn.

Met de onvermijdelijke vraag: wat zijn aandelen?

Voor wie geld verdienen vanuit huis met aandelen een prioriteit heeft gemaakt, geldt op de eerste plaats dat hij of zij weet waar hij of zij mee bezig is. Een aandeel is een waardepapier waarmee u een stukje eigendom in handen heeft van een bedrijf. U profiteert hiervan in de vorm van dividend of als de aandelenkoers stijgt. Het kopen van een aandeel geeft u ook stemrecht op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Daarnaast krijgt u doorgaans voorrang bij het kopen wanneer het bedrijf nieuwe aandelen uitgeeft.

Is dividend belangrijk voor geld verdienen vanuit huis?

Een aandeel is een bewijs van deelneming in het eigen vermogen van een onderneming. Hierdoor is een aandeelhouder mede-eigenaar van de onderneming voor het percentage dat diegene aanhoudt. Aan een aandeel is normaal gesproken stemrecht verbonden en kunt u als aandeelhouder stemmen op de aandeelhoudersvergadering. Hoe meer aandelen u in bezit hebt, hoe groter uw inspraak is.

Het verschil tussen goede en slechte resultaten

Een aandeelhouder heeft in principe recht op dividend als het bedrijf deze uitkeert. Als de bedrijfsresultaten goed zijn aan het einde van een periode, dan kan het bedrijf ervoor kiezen om de winst (of een gedeelte) uit te keren aan haar aandeelhouders in de vorm van dividend. Als de bedrijfsresultaten niet goed zijn, verlagen bedrijven gewoonlijk hun dividend of betalen ze helemaal geen dividend. Dividenden zijn voor veel lange termijn beleggers een belangrijke reden om te investeren in aandelen.

Daarnaast kan koerswinst ook gezien worden als goed resultaat, maar soms is dit ook een kenmerk van een zeepbel. Damir Tokic onderzocht de big tech-zeepbel van 2020, die alle kenmerken vertoonde van een klassieke zeepbel zonder dat de gevreesde implosie van de koersen uitbleef. De thuisbeleggers slaagden er in veel gevallen in de juiste keuzes te maken, wat er toe leidde dat ze stevige winsten konden realiseren met de aandelen van hun keuze. In veel gevallen werden de aandelenkoersen opgedreven tot ver boven de fundamentals zonder dat een terugval kwam. Daarmee werd aangetoond dat de thuisbeleggers op de beurs een factor zijn geworden waar rekening mee moet worden gehouden(3).

Is een bedrijf verplicht om een dividend uit te keren?

Een bedrijf is niet verplicht om de winst als dividend uit te keren, maar kan er ook voor kiezen om de winst te investeren. Groeibedrijven hopen met name sneller te groeien door hun winst te investeren, wat natuurlijk in het belang van hun aandeelhouders is. Beleggers die in dit soort groeiaandelen beleggen zijn niet geïnteresseerd in het dividend, maar hopen hun rendement te behalen met een koerswinst op de aandelen. Geld verdienen vanuit huis met aandelen gebeurt steeds vaker via deze groeiaandelen. Vooral jonge beleggers zijn geinteresseerd in koerswinst, bij voorkeur met aandelen van bedrijven uit het technologietijdperk.

Geld verdienen vanuit huis met aandelen: wat bepaalt de koers van een aandeel?

Wat moeten we weten over de manier waarop een aandelenkoers wordt bepaald? De waarde of koers van een aandeel wordt bepaald door verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, dividenden, economische en bedrijfsmatige ontwikkelingen en het politieke klimaat. Als belegger dient u de transactiekosten mee te nemen in uw overweging om aandelen te handelen. Daarom zal de komst van een platform zoals Robinhood sterk toegejuicht worden. Met dit platform worden de kosten namelijk tot een minimum beperkt.

Bouw zelf aan je vermogen

Simpel: groen = kopen, rood = verkopen. Maak rendement met dit bewezen systeem

https://www.bfm.tools/

Reguliere aandelen en preferente aandelen

Er moet volgens Lynx onderscheid worden gemaakt tussen twee belangrijke type aandelen: reguliere aandelen en preferente aandelen. Reguliere aandelen vertegenwoordigen de gewone stemrechten van een onderneming. Aandeelhouders hebben meestal recht op één stem per aandeel en ontvangen alleen dividenden naar goedkeuring van het management van de onderneming. Dit type aandelen zijn de meest verhandelde aandelen op de beurs. Preferente aandelen geven de aandeelhouder recht op een periodiek inkomen (dividend), maar hebben doorgaans geen stemrechten of beperkt stemrecht.

Wat zijn de risico’s van het beleggen in aandelen?

Bolero zette die risico’s voor u op een rijtje:

Debiteurenrisico: Geen, aandelen zijn risicodragend kapitaal. De belegger heeft geen enkele garantie dat hij zijn geld terugkrijgt. Bij een faillissement kunnen aandelen geheel of gedeeltelijk hun waarde verliezen. Wie wil geld verdienen vanuit huis met aandelen moet daar rekening mee houden.

Liquiditeitsrisico: Het risico is afhankelijk van de beurskapitalisatie, de free float of de vrij verhandelbare aandelen en de velociteit. Sommige aandelen zijn vlot verhandelbaar, zij worden bij wijze van spreken op elk moment van de dag verhandeld. Andere aandelen zijn minder vlot verhandelbaar, het kan een tijdje duren alvorens zij gekocht of verkocht kunnen worden. Wie wil geld verdienen vanuit huis met aandelen moet ook daar rekening mee houden.

Muntrisico: Geen muntrisico voor de effecten in euro, deze noteren gewoon in euro. Laag, matig tot hoog, afhankelijk van de muntontwikkeling ten opzichte van de euro. Hangt af van het thuisland van het aandeel en de aard van het aandeel. Amerikaanse aandelen zijn gevoelig voor schommelingen in de koers van de dollar. Wie wil geld verdienen vanuit huis met aandelen moet daar rekening mee houden wanneer hij of zij kiest voor Amerikaanse aandelen. Wall Street was in de afgelopen jaren een populaire beurs bij Europese beleggers.

Renterisico: Laag, matig tot hoog, afhankelijk van de aandelen en het beleggingsklimaat. Meestal heeft een verhoging van de rentetarieven een negatieve invloed op de koersontwikkeling van aandelen. Sommige aandelen zijn meer rentegevoelig dan andere. Wie wil geld verdienen vanuit huis met aandelen moet met de rente rekening mee houden, maar deze factor is toch van ondergeschikt belang ten opzichte van bovenstaande factoren.

Koersrisico: Laag, matig tot hoog, afhankelijk van de volatiliteit van het aandeel. Wordt in sterke mate bepaald door de kwaliteit, de vennootschap, de ontwikkeling van de sector waartoe de vennootschap behoort en door de algemene beursontwikkeling. Wie wil geld verdienen vanuit huis met aandelen moet er rekening mee houden dat sommige aandelen relatief stabiel noteren, maar dat bij andere aandelen wilde koersbewegingen eerder regel dan uitzondering zijn. Het zijn precies deze aandelen die erg populair zijn bij beleggers.

Verschillende beurzen, verschillende regels

Er kan op Wall Street worden gehandeld in een breed scala van technologiebedrijven. De sector technologie is op de beurs zeer populair vanwege de grote winstkansen. Alle beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om belangrijke informatie tegelijkertijd te verstrekken aan al hun aandeelhouders. Dat kan gaan over financiële informatie zoals de kwartaalresultaten, de halfjaarcijfers en de jaarresultaten. Maar het kan ook informatie zijn over belangrijke gebeurtenissen, zoals het afsluiten van een belangrijk contract of de overname van een andere onderneming. Dergelijke gebeurtenissen, met een duidelijke impact op de prestaties van de onderneming, zijn immers van belang voor de waarde van de onderneming en beïnvloeden dus ook de koers van het aandeel; het is ‘koersgevoelige’ informatie.

Geen handel met voorkennis toegestaan

Koersgevoelige informatie moet onmiddellijk openbaar worden gecommuniceerd. Alle kopers en verkopers van een aandeel moeten op hetzelfde ogenblik over dezelfde informatie beschikken. Is dat niet het geval, dan is er sprake van ‘voorkennis’. Dat betekent dat sommige aandeelhouders (de ‘ingewijden’) eerder beschikken over koersgevoelige informatie dan andere aandeelhouders. Personen die voorkennis hebben over een bepaalde onderneming, mogen geen aandelen van deze onderneming of van verwante ondernemingen meer kopen of verkopen. Zij mogen die informatie ook niet doorspelen aan andere personen. Diegenen die zich hier toch aan bezondigen, kunnen daarvoor zwaar gestraft worden. Daarnaast moeten grote aandeelhouders van beursgenoteerde bedrijven aan het publiek melden wanneer ze belangrijke pakketten aandelen kopen of verkopen. Ook als een van de managers een pakket aandelen van zijn onderneming koopt of verkoopt, is hij verplicht om dat te melden.

Selecteer gratis 30 winstgevende aandelen binnen 5 minuten

Download de gratis handleiding ‘Hoe selecteer je 30 aandelen binnen 5 minuten’ en maak winst op de beurs: https://www.10stappen.com

Harm van Wijk

Pin ook deze handige infographic:

Geld verdienen vanuit huis

Bronnen:

  1. https://www.nber.org/papers/w27866
  2. https://papers.ssrn.com/sol3/Papers.cfm?abstract_id=3715077
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jcaf.22473
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.