Optie Trade van de Week: 56% winst met put spread op SPY

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: 56% winst met put spread op de S&P500-ETF SPY.

SPY Weekly

SPY Weekly

De SPDR S&P 500 ETF Trust staat met tickersymbol SPY aan de Amerikaanse aandelenbeurs NYSE genoteerd. Op deze veel verhandelde ETF worden opties verhandeld.

Informatie SPY:
State Street Global Advisors (SSGA) heeft de SPDR® S&P 500® ETF Trust (kortweg SPY) uitgegeven, ook wel Spider genoemd. De SPY beoogt de benchmark S&P500 1 op 1 te volgen, dus zonder leverage. Dit biedt de belegger de mogelijkheid om eenvoudig en goedkoop de belangrijkste Amerikaanse index te volgen. De beheerskosten van deze ETF bedragen slechts 0,0945% (tot 1 februari 2016).

Daarnaast zijn er opties op genoteerd, waardoor beleggers veel mogelijkheden hebben om een indirecte exposure te hebben in de S&P500 of een portefeuille ermee te kunnen afdekken. De SPY werd begin 1993 gelanceerd en inmiddels worden er dagelijks meer dan 100 miljoen stuks verhandeld, zo, dat deze ETF zeer liquide is. Meer informatie vindt u op de corporate website van de uitgever State Street Global Advisors.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende gegevens gevonden:

– Net Assets: $167,61 miljard.
Rendement sinds 1 januari 2015: -2,9%.
– Gemiddeld dagelijks volume (3 mnd): 140 miljoen stuks
– Netto kosten ratio: 0,0945%

Daggrafiek SPY

SPY Daily

SPY Daily

De koers van de S&P500 en daarmee uiteraard ook de koers van de ETF op deze benchmark, de SPY, is in augustus hard in elkaar geklapt. Door toedoen van de Chinese beurscrash is de SPY tussentijds meer dan 15% gedaald in enkele weken tijd.

china breiende huisvrouwen

De SPY herstelde weliswaar vanaf een low rond $180, maar de rally reikte niet verder dan $200 wat een psychologische zware barrière is. De SPY zit momenteel gevangen in een vlag-patroon waarbij de bodems hoger zijn komen te liggen. Horizontale weerstand ligt op $200. Zolang deze barrière intact is, blijven we negatief gestemd ten aanzien van de markt. Een nieuwe daling richting $180 zou, als de markt negatief reageert op de Fed, mogelijk zijn. Immers, a.s. donderdag, de dag voor de september expiratie, komt het stelsel van Amerikaanse Centrale Banken met haar rentebesluit.

We hebben onlangs een short positie ingenomen middels een gekochte put spread voor september op de SPY die we hieronder zullen toelichten. Met deze put spread hebben we in enkele dagen een winst behaald van 56%. We hebben deze trade uiteraard exclusief en als eerste aan onze OptieAanbevelingen-abonnees gecommuniceerd. Wellicht dat we opnieuw een put spread gaan opzetten de komende week.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $200.
Tweede weerstand: $205.
Eerste steun: $190.
Tweede steun: $180.

Onze trade luidde: we kopen een put spread op SPY
“Voor de USA-portefeuille kopen we protectie via put opties op de S&P500 ETF (tickersymbol SPY). We kopen een september put spread die 0 waard kan worden. Met de productlancering om 19:00 uur van Apple en het rentebesluit van de Fed volgende week voor de boeg achten we een daling mogelijk. Deze trade alleen volgen als u voldoende hausse-posities heeft. Huidige koers: SPY: $198,00.

Huidige positie:
Geen.

Transactie: 

We kopen: Open Buy 1 SPY SEP 195 Put @ $ 2,13 (betalen).
We verkopen: Open Sell 1 SPY SEP 190 Put @ $0,98 (ontvangen).
Totale investering: $1,15*100=$115.

Nieuwe positie:
Long: 1 SPY SEP 195 Put.
Short: 1 SPY SEP 190 Put.

Beperkte investering: we hebben voor de SPY SEP 195/190 put spread ,13 minus we hebben voor de SPY SEP 195/190 put spread ,13 minus we hebben voor de SPY SEP 195/190 put spread $2,13 minus $0,98 betaald,98 betaald,98 betaald, oftewel 5 per put spread.

Break even niveau ligt op: $195-$1,15 = $193,85. Op dit punt wordt er geen verlies en geen winst behaald.

Maximale winst bedraagt: 5, oftewel 335% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie (de derde vrijdag van september) $190 of lager noteert.

We hebben afgelopen vrijdag 56% winst gepakt op deze put spread aangezien we nog andere short posities in portefeuille hebben. Mochten we wederom kans zien om een mooie put spread op te zetten, dan zullen we dat uiteraard voor donderdag doen.

Waarom een put spread?
De put spread die we hebben opgezet, is een zogenaamde ‘debit spread’. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $1,15*100 = $115.

Het idee is om met een kleine positie in te spelen op een verwachte koersdaling, waarbij het (procentuele) winstpotentieel zeer groot is. In het geval van de put spread op SPY: met een investering van 5 kan er een winst worden behaald van 5 wat wij een mooie winst/verlies-verhouding vinden.

Met de Fed-vergadering in het vooruitzicht en een rentebesluit op donderdag dat negatief kan uitwerken op de aandelenmarkt, is een dergelijke put spread –met een beperkt risico- een goede mogelijkheid om in te spelen op een daling. Naar wij hopen hebben wij u inzicht gegeven hoe u een dergelijke put spread kunt innemen.
U hoeft de optiepositie uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten of doorrollen, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld. Voor de snelle beslisser zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de nieuwe lichting in oktober.

Start 6-maands Opleidingstraject Opties in oktober
Dit is een intensief en exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optie handelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken. In oktober starten we met een nieuwe lichting en er zijn in totaal 12 plaatsen beschikbaar, waarvan nu nog 4 plaatsen over zijn.

Voordelen Opleidingstraject Opties

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Goede individuele begeleiding
  • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ begeleiding
  • Praktijkgericht, vanuit de basis
  • Veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met gecalculeerd risico winst behalen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!
Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: [email protected]
Website: http://optieacademy.nl/?ref=1
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in SPY. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.