Gratis online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.”
Ja, vertel mij meer

Page content

Opties doorrollen

Opties doorrollenOpties doorrollen betekent een optiepositie sluiten en een nieuwe optiepositie innemen. Opties zijn rechten en hebben een bepaalde looptijd. Het tijdstip waarop de optiecontracten op houden te bestaan, wordt ook wel expiratie genoemd. Opties doorrollen is zoveel als de oude positie sluiten en een nieuwe positie openen.

Opties doorrollen: sluiten oude en openen nieuwe optiepositie

Gedurende de looptijd van een optie heeft u het recht om een bepaalde onderliggende waarde, zoals een aandeel, valuta, grondstof of een index te kopen of te verkopen. Wanneer de expiratie in zicht komt en u nog opties in portefeuille heeft, dan kunt u deze sluiten en eventueel een nieuwe optiepositie innemen, oftewel doorrollen.

Opties doorrollen: combinatie-order

Hoe gaat opties doorrollen in zijn werk? Stel dat u een longpositie heeft in een call-optie of put-optie, dan geeft u een sluitverkooporder op en tegelijkertijd een openingskoop van een andere call of put. In het geval dat u een shortpositie heeft in een call-optie of put-optie, dan geeft u een sluitkooporder op en tegelijkertijd een openingsverkoop van een andere call of put.

Een order die zowel de sluitings- als de openingstransactie bevat, wordt ook wel een combinatie-order genoemd. U kunt natuurlijk ook de optie-orders afzonderlijk doorgeven, maar dan loopt u het risico dat u slechtere prijzen maakt of dat de ene optie wel wordt uitgevoerd en de andere niet.

Opties doorrollen voorbeeld

Stel, u heeft vlak voor expiratie de volgende optiepositie: long 5 RDS Call JUL 27 en u wilt bijvoorbeeld 5 calls RDS met uitoefenprijs 28 en afloopmaand december kopen. De RDS Call JUL 27 doet € 0,70 en de RDS Call DEC 28 noteert € 1,45. Per saldo moet u dus € 0,75 (€ 1,45 – € 0,70) per optie bijbetalen, exclusief transactiekosten.

Een ‘doorrol-order’ (spread-order) van de opties in bovenstaand voorbeeld zal dan luiden (zie afbeelding):

Sluitverkoop 5 RDS Call JUL 27 @ € 0,70 en openingskoop 5 RDS Call DEC 28 @ € 1,45.

Het is natuurlijk ook mogelijk om opties door te rollen zonder bijbetaling (even money) of zelfs met een credit, dus dat er geld wordt ontvangen.

Handleiding Geld verdienen met opties

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

AEXAlert

Op de weblog www.aexalert.nl informeren wij beleggers over het resultaat van deze portefeuille die werkt met een strategie met geschreven opties, genaamd short strangle. Met een short strangle kan men profiteren van een zijwaartse markt. Een short strangle houdt in dat call- en put-opties met een zelfde expiratiedatum verkocht (geschreven) worden, maar met verschillende uitoefenprijzen.

OptieAlert

www.OptieAlert.nl is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. De belegger wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wij werken bij OptieAlert met rendementsabonnementen en dus niet met tijdsabonnementen. Kiest u bijvoorbeeld voor een rendement van 30% (na aftrek transactiekosten) dan ontvangt u onze tips totdat dit rendement in onze modelportefeuille is bereikt en stopt uw abonnement dus niet na bijvoorbeeld een jaar.

Met dit systeem weet u vooraf waar u aan toe bent en kunt u exact berekenen wat het abonnement u oplevert. Ga voor meer informatie naar www.OptieAlert.nl 

 

  Comment Section

  3 reacties op “Opties doorrollen


  Door Kunst, W op 25 februari 2013

  “Opties doorrollen” : zijn de kosten bij een combinatie-doorrolorder lager ? Uw tekst geeft namelijk die indruk. Gr, W.


  Door Harm van Wijk op 27 februari 2013

  De kosten van een combinatieorder zijn niet lager, maar de prijs waar de beide orders tegen worden uitgevoerd is vaak wel gunstiger.


  Door Joep op 18 oktober 2016

  Dat blijkt, dacht ik, niet uit het hierboven uitgewerkte voorbeeld

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.