Beleggen in de Top 25 Fintech Aandelen voor 2024

Fintech beleggen

Beleggen in fintech, een relatief nieuwe term, waarvan het belang echter niet onderschat mag worden. Onder de noemer fintech wordt een aantal bedrijven gegroepeerd die direct of indirect financiële dienstverlening met technologie combineren.

 

In grote lijnen kan de term ‘financiële technologie’ van toepassing zijn op elke innovatie in de manier waarop mensen zaken doen, van de uitvinding van digitaal geld tot boekhouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde software en algoritmen, die worden gebruikt op computers en smartphones.

 

Financiële technologie (fintech) groeit door

Fintech is dus een afkorting van “financiële technologie”. Toen fintech in de 21e eeuw opkwam, werd de term aanvankelijk toegepast op de technologie die werd gebruikt in de back-end systemen van gevestigde financiële instellingen. Sindsdien heeft er echter een verschuiving plaatsgevonden naar meer consumentgerichte diensten en dus ook een meer consumentgerichte definitie.

 

Fintech omvat nu verschillende sectoren en industrieën, zoals onderwijs, retailbankieren, fondsenwerving en non-profit, en investeringsbeheer om er maar een paar te noemen. Fintech omvat ook de ontwikkeling en het gebruik van crypto-valuta’s zoals bitcoin. Dit segment van fintech haalt de krantenkoppen. Het grote geld zit echter nog steeds in de traditionele wereldwijde banksector met een marktkapitalisatie van biljoenen dollars.

 

Fintech begrijpen

Sinds de internetrevolutie en de mobiele internet/smartphone-revolutie is de financiële technologie explosief gegroeid. Denk aan

 • geldoverdrachten,
 • een cheque storten met je smartphone,
 • een bankfiliaal omzeilen om krediet aan te vragen,
 • geld inzamelen voor het opstarten van een bedrijf of
 • je investeringen beheren,

meestal zonder de hulp van andere mensen.

 

Volgens de Fintech Adoption Index van EY maakt een derde van de consumenten gebruik van ten minste twee of meer fintech-diensten en consumenten zijn zich ook steeds meer bewust van fintech als onderdeel van hun dagelijks leven.

 

Belangrijke aandachtspunten

Startups verstoren gevestigde namen in de financiële sector. Fintech-financiering neemt toe, maar er zijn ook veel regelgevingsproblemen die overwonnen moeten worden.

 

 

Het Amerikaanse Affirm probeert bijvoorbeeld creditcardmaatschappijen uit het online winkelproces te halen door consumenten een manier te bieden om onmiddellijke, kortlopende leningen voor aankopen af te sluiten.

 

Hoewel de tarieven hoog kunnen zijn, beweert Affirm dat het consumenten met een slechte of geen kredietscore een manier biedt om toch kredieten aan te bieden, dit om hen zodoende de kans te bieden een kredietgeschiedenis op te bouwen.

 

Evenzo probeert Better Mortgage het hypotheekproces voor woningen te stroomlijnen (en traditionele hypotheekmakelaars te vervangen) met een digitaal aanbod dat gebruikers kan belonen met een geverifieerde pre-goedkeuringsbrief binnen 24 uur na de aanvraag.

 

GreenSky probeert kredietnemers voor woningverbetering te koppelen aan banken door consumenten te helpen vastgeroeste kredietverstrekkers te mijden en rente te besparen door renteloze actieperiodes aan te bieden.

 

Voor consumenten met geen of slecht krediet biedt Tala in ontwikkelingslanden microleningen door op hun smartphone een diepgaande gegevensanalyse uit te voeren van hun transactiegeschiedenis en andere schijnbaar niet-gerelateerde zaken, zoals welke mobiele games ze spelen.

 

Leningverstrekker Upstart FICO wil verschillende datasets gebruiken om de kredietwaardigheid van de klanten te bepalen. Zo is er in de Verenigde Staten al een digitaal investeringsplatform dat inspeelt op het feit dat vrouwen langer leven en unieke spaarbehoeften hebben, de neiging hebben om minder te verdienen dan mannen en verschillende salariscurves hebben waardoor er minder tijd overblijft om te sparen (Ellevest).

 

Horizon van Fintech wordt steeds groter

Tot nu toe boden financiële dienstverleners verschillende diensten aan onder één paraplu. De reikwijdte van deze diensten omvatte een breed scala van traditionele bankactiviteiten tot hypotheek- en handelsdiensten.

 

In de meest basale vorm ontbindt Fintech deze diensten in individuele aanbiedingen. De combinatie van een gestroomlijnd aanbod met technologie stelt fintech-bedrijven in staat efficiënter te werken en de kosten voor elke transactie te verlagen. Als één woord kan beschrijven hoeveel fintech-innovaties de traditionele handel, bankieren, financieel advies en producten hebben beïnvloed, dan is het ‘verstoring.’

 

De mobiele app voor aandelenhandel Robinhood brengt bijvoorbeeld geen kosten in rekening voor transacties. Peer-to-peer-leensites zoals Prosper Marketplace, Lending Club en OnDeck beloven de tarieven te verlagen door de concurrentie voor leningen open te stellen voor brede(re) marktkrachten.

 

Zakelijke kredietverstrekkers zoals Kabbage, Lendio, Accion en Funding Circle bieden startende en gevestigde bedrijven gemakkelijke, snelle platforms om werkkapitaal veilig te stellen.

 

Oscar, een online verzekeringsstartup, ontving in maart 2020 $ 165 miljoen aan financiering. Dergelijke financieringsrondes zijn niet ongebruikelijk en vinden wereldwijd plaats voor fintech-startups.

 

De verankerde, traditionele banken blijven echter niet bij de pakken zitten. Ze hebben zwaar geïnvesteerd om meer te lijken op bovenvermelde bedrijven, die ze als een uitdaging ervaren. Zo lanceerde Goldman Sachs in 2016 het platform voor consumentenleningen Marcus en breidde onlangs haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk.

 

Maar de industrie-watchers waarschuwen dat het adopteren van door fintech geïnspireerde innovaties meer vereist dan alleen hogere technische uitgaven. Concurreren met lichtere startups vereist eerder een significante verandering in denken, processen, besluitvorming en zelfs de algehele bedrijfsstructuur.

 

Fintech en nieuwe technologie

Nieuwe technologieën, zoals machine learning/kunstmatige intelligentie, voorspellende gedragsanalyses en datagestuurde marketing, spelen een belangrijke rol in het universum van de fintechs.

 

Fintech is ook een fervent aanhanger van geautomatiseerde klantenservicetechnologie, gebruikmakend van chatbots en AI-interfaces om klanten te helpen met basistaken en ook om de personeelskosten laag te houden. Fintech wordt ook gebruikt om fraude te bestrijden door gebruik te maken van informatie over betalingsgeschiedenis om transacties te markeren die buiten de norm vallen.

 

Hoe ziet het Fintech landschap er uit?

Noord-Amerika produceert de meeste fintech-startups, met Azië als een goede tweede. De wereldwijde financiering van fintech bereikte een eerste hoogtepunt in het eerste kwartaal van 2018, mede dankzij een aanzienlijke stijging van de deals in Noord-Amerika.

 

Azië, dat de Verenigde Staten zou kunnen overtreffen in fintech-deals, zag ook een piek in de activiteit. De periode van de plandemie was uiteraard een piekperiode in de evolutie van fintech. Het afgelopen jaar mag echter zonder enige overdrijving als een nieuw piekjaar omschreven worden.

 

Enkele van de meest actieve gebieden van fintech-innovatie omvatten of draaien rond de volgende gebieden:

 

Cryptocurrency en digitaal geld.

 

 • Blockchain-technologie, waaronder Ethereum, een gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die gegevens bijhoudt op een netwerk van computers, maar geen centraal grootboek heeft.

 

 • Slimme contracten, die computerprogramma’s gebruiken (vaak gebruikmakend van de blockchain) om automatisch contracten tussen kopers en verkopers uit te voeren.

 

 • Open banking, een concept dat leunt op de blockchain en stelt dat derden toegang moeten hebben tot bankgegevens om applicaties te bouwen die een verbonden netwerk van financiële instellingen en externe providers creëren. Een voorbeeld is de alles-in-één geldbeheertool Mint.

 

 • Insurtech, dat technologie wil gebruiken om de verzekeringssector te vereenvoudigen en te stroomlijnen.

 

 • Regtech, dat financiële dienstverleners wil helpen om te voldoen aan de nalevingsregels van de branche, met name de protocollen die betrekking hebben op antiwitwaspraktijken en Know Your Customer-protocollen die fraude bestrijden.

 

 • Robo-adviseurs, zoals Betterment, gebruiken algoritmen om investeringsadvies te automatiseren om de kosten te verlagen en de toegankelijkheid te vergroten.

 

 • Unbanked/underbanked, diensten die tot doel hebben kansarme personen of personen met een laag inkomen te dienen die door de traditionele dienstverleners als nationale banken of reguliere financiële dienstverleners worden genegeerd of onvoldoende worden bediend

 

 • Cybersecurity, gezien de wildgroei van cybercriminaliteit en de opslag van data, zijn cybersecurity en fintech met elkaar verweven.

 

Fintech-gebruikers

Er zijn vier brede categorieën gebruikers voor fintech:

 • B2B voor banken en
 • Hun zakelijke klanten,
 • B2C voor kleine bedrijven en

Trends in de richting van mobiel bankieren, meer informatie, gegevens en nauwkeurigere analyses en decentralisatie van toegang zullen kansen creëren voor alle vier de groepen om op tot nu toe ongekende manieren met elkaar te communiceren.

 

Zoals bij de meeste technologie geldt: hoe jonger je bent, hoe groter de kans dat je je bewust bent van en nauwkeurig kunt beschrijven wat fintech is.

 

Het feit is dat consumentgerichte fintech vooral gericht is op millennials, gezien de enorme omvang en het stijgende inkomsten- (en erfenis)potentieel van dat veelbesproken segment.

 

Sommige fintech-watchers zijn van mening dat deze focus op millennials meer te maken heeft met de omvang van die markt dan met het vermogen en de interesse van generatie Xers en babyboomers om fintech te gebruiken. In plaats daarvan heeft fintech de neiging om oudere consumenten weinig te bieden omdat het hun problemen niet aanpakt.

 

Regulering en Fintech

Financiële diensten behoren tot de zwaarst gereguleerde sectoren ter wereld. Het is niet verrassend dat regelgeving naar voren is gekomen als de grootste zorg onder regeringen, nu fintech bedrijven een vlucht nemen.

 

Aangezien technologie is geïntegreerd in financiële dienstverleningsprocessen, zijn de regelgevingsproblemen voor dergelijke bedrijven verveelvoudigd. In sommige gevallen zijn de problemen een functie van technologie. In andere gevallen vormen ze een weerspiegeling van het ongeduld van de tech-industrie om de traditionele financiële sector te ontwrichten.

 

Zo maken automatisering van processen en digitalisering van data fintech systemen kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Recente hacks bij creditcardmaatschappijen en banken illustreren het gemak waarmee criminele individuen of groepen toegang kunnen krijgen tot systemen en onherstelbare schade kunnen aanrichten.

 

De belangrijkste vragen voor consumenten in dergelijke gevallen zullen betrekking hebben op de verantwoordelijkheid voor dergelijke aanvallen en misbruik van persoonlijke informatie en belangrijke financiële gegevens.

 

Er zijn ook gevallen geweest waarin de botsing van een technologiecultuur die gelooft in een “Move fast and break things”-filosofie met de conservatieve en risicomijdende financiële wereld tot ongewenste resultaten heeft geleid.

 

Insurtech-startup Zenefits uit San Francisco, dat op particuliere markten werd gewaardeerd op meer dan een miljard dollar, overtrad de Californische verzekeringswetten door makelaars zonder vergunning toe te staan hun producten te verkopen en verzekeringspolissen te onderschrijven.

 

De SEC legde het bedrijf een boete op van $980.000 en de eigenaars moesten $7 miljoen betalen aan het California’s Department of Insurance.

 

Regelgeving is ook een probleem in de opkomende wereld van cryptocurrencies. Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn een nieuwe vorm van fondsenwerving waarmee startups rechtstreeks kapitaal kunnen aantrekken van particuliere investeerders.

 

In de meeste landen zijn ze niet gereguleerd en zijn ze een vruchtbare voedingsbodem geworden voor oplichting en fraude. Onzekerheid over regelgeving voor ICO’s heeft ondernemers ook in staat gesteld om beveiligingstokens vermomd als utility-tokens voorbij de SEC te laten glijden om vergoedingen en nalevingskosten te vermijden.

 

Vanwege de diversiteit van het aanbod in fintech en de uiteenlopende industrieën die het raakt, is het moeilijk om een enkele en alomvattende aanpak voor deze problemen te formuleren. Overheden hebben voor het grootste deel bestaande regelgeving gebruikt en in sommige gevallen aangepast om fintech te reguleren.

 

Ze hebben fintech-sandboxen opgezet om de implicaties van technologie in de sector te evalueren. Een sandbox (“zandbak”) is een virtuele afgesloten ruimte op een computer waarin computerprogramma’s kunnen werken zonder andere processen te verstoren.

 

In een sandbox heeft uitgevoerde code geen toegang tot processen of bestanden buiten de sandbox. Hierdoor zou het de beveiliging ten goede komen. Sandboxen worden voornamelijk gebruikt om code uit te voeren die niet vertrouwd wordt of onstabiel bevonden wordt.

 

Het aannemen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een kader voor het verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens, in de EU is een nieuwe poging om de hoeveelheid persoonsgegevens waarover banken beschikken te beperken.

 

Verschillende landen waar ICO’s populair zijn, zoals Japan en Zuid-Korea, hebben ook het voortouw genomen bij het ontwikkelen van regelgeving voor dergelijke aanbiedingen om investeerders te beschermen.

 

Fintech aandelen in 2024

Trends veranderen altijd en dat geldt vast en zeker voor de sector fintech. Maar er zijn permanente transformaties die de fintech bedrijven bereid moeten zijn te aanvaarden om relevant en concurrerend te blijven. Het lijkt een goed moment om eens na te denken over hoe deze trends het consumentengedrag en de aankoopbeslissingen zullen beïnvloeden.

 

Navigeren door het snel veranderende digitale landschap zal altijd een uitdaging zijn, maar opkomende trends bieden nieuwe kansen voor de hele fintech sector en oplossingen die relevant kunnen blijven, zullen prioriteit krijgen.

 

Het door AI aangedreven digitale tijdperk is aangebroken en verandert de manier waarop we werken en hoe producten met elkaar worden vergeleken. We hebben gezien dat meer dan de helft van de fintech-bedrijven AI nu gebruikt om nieuwe producten en diensten te leveren.

 

Nu modellen het gemakkelijker en goedkoper maken om AI-mogelijkheden in digitale producten te integreren, zullen we zien dat meer banken en fintech-bedrijven hun AI-initiatieven verdubbelen in de hoop producten op de markt te brengen die extra inkomsten zullen opleveren.

 

Wall Street houdt zaken als hoge inflatie, hoge rentetarieven en afnemende consumentenvraag in de gaten. En tegelijkertijd concentreert elke belegger zich op de toekomst, als het erom gaat te beslissen welke de beste fintech aandelen zijn om in te beleggen en welke minder aan te raden of zelfs af te raden zijn.

 

Veel fintechs hebben in 2023 een herstel laten optekenen. Zowel analisten als beleggers kijken verder dan de huidige situatie en besteden meer aandacht aan toekomstige kansen en rugwind. Nu de comeback van fintech zich misschien nog maar in de beginfase bevindt, is dit misschien het moment om deze sector te bekijken.

 

Beleggers die besluiten hun blootstelling aan de ‘toekomst van de financiële wereld’ te vergroten, hebben volop mogelijkheden. Onderstaande aandelen komen ons inziens in aanmerking om eens van dichterbij te bekijken.

 

 

1.   Visa Inc. (V)

Deze creditcard verwerker, de grootste pure play fintech en tevens een van de oudste, strijkt een deel van elke kaarttransactie af en heeft zo een onafgebroken recurrente stroom van inkomsten. Visa loopt echter niet het risico dat een kaartgebruiker het geleende geld niet zal terugbetalen.

 

De sleutel tot een geslaagde belegging in Visa is of de consumentenbestedingen zullen groeien in 2024. Aangezien de kans op een recessie in de VS lijkt af te nemen, zullen die bestedingen in 2024 waarschijnlijk verder toenemen. Zoals ze trouwens gedurende het grootste deel van 2023 hebben gedaan.

 

Het aandeel VISA is vooral in het vierde kwartaal van 2023 gestegen, onder dankzij een forse stijging van de betalings- en de transactievolumes.

 

Analisten verwachten meer van hetzelfde en dat zou meebrengen dat de winst met 14% kan stijgen in 2024,dit volgens Dow Jones MarketWatch. Met 23 keer de geschatte winst voor 2024 is het aandeel niet bepaald goedkoop. Maar als de consumentenbestedingen versnellen naarmate de angst voor een recessie afneemt, kan het met de resultaten alleen maar crescendo gaan. dit vruchten afwerpen.

 

Visa heeft misschien wel het meest lucratieve business model ter wereld. Het beheert een betalingsnetwerk dat geld tussen banken en verkopers koppelt wanneer u een betaalkaart gebruikt. Het is als een bij wijze van spreken tolpoortexploitant op de snelweg van het betalingsnetwerk, die voor elke transactie een vergoeding int.

Visa maakt zelfs veel winst. Het heeft een brutomarge van 80% en zet $0,61 van elke omzetdollar om in vrije cashflow, omdat het netwerk niet veel investeringen vergt, ook al verwerkt het steeds meer betalingen. Visa domineert de mondiale betalingsnetwerkactiviteiten samen met enkele concurrenten.

 

Omdat Visa wereldwijd zoveel mensen zijn betaalkaarten laat gebruiken, heeft het voor de medewerkers van het bedrijf weinig zin om nog op grote schaal veel meer nieuwe klanten te ronselen, een fenomeen dat het netwerkeffect wordt genoemd.

 

Hoewel Visa enigszins cyclisch is en daarom in bepaalde mate gevoelig voor economische zwakte tijdens een Amerikaanse of mondiale recessie, beschikt het duidelijk over concurrentievoordelen die het bedrijf zouden moeten helpen beter door een uitdagend klimaat te navigeren dan de meeste fintech aandelen.

 

2.   Intuit Inc. (INTU)

De afgelopen jaren zijn zonder meer goed geweest voor de fintech sector, wat niet automatisch ook betekent dat de koersen van de aandelen actief in de sector ook allemaal zijn gestegen. De gestegen vraag naar de diensten uit de sector gaat gepaard met de groeiende behoefte aan innovatie en het versterken van de concurrentiepositie.

 

Intuit is een financieel technologieplatform dat compliance-, financieel beheer- en marketingdiensten levert aan kleine bedrijven en consumenten. Een van de populaire aanbiedingen is QuickBooks, dat salarisoplossingen, tijdverwerking en andere beheerdiensten aanbiedt.

 

INTU biedt ook TurboTax aan, dat consumenten helpt bij hun voorbereidingen op de inkomstenbelasting. Het bedrijf heeft in 2023 ook zijn nieuwste product geïntroduceerd, Intuit Assist, een op AI gebaseerde financiële assistent die zich zowel op consumenten als bedrijven richt en helpt bij hun financiële beslissingen.

 

De impuls die het aandeel sinds 2017 uitgebreid in focus heeft gebracht, is de overname van CreditKarma, dat in 2022 $1,8 miljard aan inkomsten genereerde. De operationele winstmarges bedragen 66% en niets wijst op een verzwakking.

 

De analisten denken dat het momentum van Intuit zich zal voortzetten en voorspellen een winst van $14,23 per aandeel voor het jaar dat eindigt in juli 2024, en $15,77 voor het boekjaar 2024-2505. Een wildcard is de mogelijke uitbreiding van de gratis online belastingaangifte door de Internal Revenue Service naar alle of bijna alle consumenten, wat negatief zou kunnen zijn voor dit bedrijf. Op de beurs heeft Intuit in 2023 sterk gepresteerd.

3.   Fiserv Inc. (FI)

Het is moeilijk om een saaier aandeel te vinden dan Fiserv, dat al sinds 1984 actief is in de fintech sector en allerlei backoffice-werk mogelijk maakt waarmee transacties sneller en efficiënter kunnen worden verwerkt. Het aandeel, dat de afgelopen vijf jaar bijna in koers is verdubbeld, deed het ook in 2023 op de beurs erg goed.

 

Fiserv heeft echter nooit de koers-winstverhoudingen gehad van de internet financieringsbedrijven tijdens de technologiezeepbel. Het enige wat het doet is geld verdienen: volgens gegevens van Dow Jones wordt over 2023 een winst per aandeel van $7,37 verwacht. Dat levert een relatief bescheiden verwachte koers-winstverhouding op van 15. Van een te duur aandeel is dus geen sprake.

 

“We vermoeden dat de duurzaamheid van de omzet- en winstgroeivooruitzichten van Fiserv sommige beleggers verbaast, waarbij de outlook al mogelijk houdt met eventueel een milde recessie in 2024”, zegt CFRA Research-analist David Holt. “Vooral omdat dit gepaard gaat met de weinig veeleisende waardering.”

 

4.   Lending Tree (TREE)

Er is in de financiële sector eigenlijk niets traditioneler dan het afsluiten van een hypotheek, zowel in de VS als in Europa. Online marktplaats voor leningen van LendingTree was ooit een grote winnaar op de beurs, met een aandelenkoers die tussen 2011 en 2019 met een factor 80 steeg.

 

Maar toen stortte de huizenmarkt in en steeg de rente, waardoor de hypotheekproductie sterk daalde – voor LendingTree en alle andere spelers in de sector.

 

De grote terugval heeft niet plaatsgevonden in de huizenprijzen (want die bleven hoog); het is de daling met een derde in het aantal transacties met bestaande woningen die LendingTree parten heeft gespeeld. Ook het aantal herfinancieringen daalde naarmate de rente steeg.

 

Het goede nieuws is echter dat er met het afkoelen van de inflatie ruimte komt voor het verlagen van de rente. De hypotheekrentes zijn in 2023 gedaald en dat zou moeten leiden tot grotere huizenvolumes die verkocht worden.

 

Meer nog, miljoenen Amerikanen die huizen hebben gekocht sinds de rente begon te stijgen, zullen op de markt komen om leningen te herfinancieren. Op de beurs heeft de koers van Lending Tree een forse correctie achter de rug, maar eind 2023 lijkt het aandeel te bodemen.

5.   Coinbase Global Inc. (COIN)

Coinbase is de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs, waar ongeveer 50 verschillende digitale activa worden verhandeld. Het aandeel is in de maand november 2023 in een maand tijd met 47,4% gestegen. Het is dus een zeer volatiel aandeel.

 

“Coinbase bevindt zich aan de vooravond van 2024 in een betere positie dan op enig ander moment in zijn bestaan als beursgenoteerd bedrijf”, zegt Needham & Co.-analist John Todaro, eraan toevoegend dat 2022 en 2023 “shakeout-jaren” zijn geweest voor de sector. Die sector werd namelijk grondig door elkaar geschud en dat heeft veel bedrijven de kop gekost“. Degenen die het hebben overleefd, zullen hier sterker uitkomen. En Coinbase is er één die het heeft overleefd.”

 

Het momentum achter Coinbase is in 2023 gegroeid dankzij een bredere aanvaarding van het crypto universum. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission komt steeds dichter bij groen licht voor in de VS genoteerde Bitcoin ETF’s, waarbij Bloomberg Intelligence een snelle goedkeuring van deze ETF’s verwacht.

 

Coinbase is het zuiverste crypto-aandeel in onze lijst en dat kan een voordeel blijken te zijn als Bitcoin en de andere cryptocurrencies de volledige gunst van beleggers herwinnen en behouden en meer handelsvolume genereren, zal Coinbase geld beginnen te verdienen. Misschien zelfs veel geld, tenminste als de toezichthouders het in een herkenbare vorm laten opereren. Voorlopig is het bedrijf echter nog verlieslatend.

 

6.   Block Inc. (SQ)

Block is het beste voorbeeld van een veel voorkomend fenomeen in fintech: een crypto-light bedrijf dat zich niet bezighoudt met het verhandelen of verwerken van Bitcoin, maar een divisie heeft die sterk afhankelijk van de koers van deze crypto is. Wat maakt dat de waardering van het aandeel op de beurs deels door de koers van Bitcoin wordt bepaald.

 

Voor Block, voorheen bekend als Square, is vooral de divisie Cash App belangrijk. Binnen Cash App komt ongeveer twee derde van de omzet uit Bitcoin, volgens de cijfers door Block ingediend bij de federale autoriteiten. Dit terwijl de Square divisie een groot betalingsverwerkingsnetwerk beheert. Iets heel anders dus.

 

Op de beurs beleefde Block in 2023 ups en downs. In de schaduw van het koersherstel bij Bitcoin veerde ook de koers van dit aandeel fors op, met een bijzonder sterke maand november 2023. Het aandeel Block is dus in ieder geval een aandeel dat brokken maakt op Wall Street.

7.   Shift4 Payments Inc. (FOUR)

Deze in Pennsylvania gevestigde betalingsverwerker haalde krachtig uit in de laatste maanden van 2023. Shift4 herdefinieert handel doen op een stoutmoedige wijze door complexe betalingsecosystemen over de hele wereld te vereenvoudigen. Als leider op het gebied van technologie die handel mogelijk maakt, verzorgt Shift4 jaarlijks miljarden transacties voor honderdduizenden bedrijven in vrijwel elke branche.

 

Het bedrijf heeft de Conviction List van Goldman Sachs gehaald, een lijst die uit 22 aandelen bestaat. Op die lijst staan de favoriete aandelen van de grote zakenbank. Goldman Sachs verwees naar de succesvolle uitbreiding van Shift4 buiten zijn traditionele activiteiten basis in het verwerken van betalingen voor restaurants en in entertainment- en andere industrieën. Tot de belangrijkste klanten behoren nu sportteams zoals de Chicago White Sox en Washington Commanders, en het themapark-imperium Six Flags.

 

De analisten prijzen de relatief bescheiden waardering van Shift4 (15 keer de guidance voor 2023), de omzetgroei die volgens hen tussen 2022 en 2025 zal verdubbelen, en de sterke winstmarges die volgens hem groter zullen worden door de toevoeging van meer zakelijke klanten en minder afhankelijkheid van kleine restaurants. Op de beurs was 2023 een iets minder jaar voor het bedrijf, maar na een overgangsperiode zou de koers zich moeten herpakken.

 

8.   DraftKings Inc. (DKNG)

Beleggers met gokkersinstinct kunnen bij dit aandeel terecht. De aandelen DraftKings zijn op zichzelf een beetje een weddenschap. DraftKings Inc. is een digitaal sportentertainment- en gamingbedrijf met het hoofdkantoor in Boston en in 2012 gelanceerd door Jason Robins, Matt Kalish en Paul Liberman.

 

Het is de enige in de VS gevestigde verticaal geïntegreerde aanbieder van sportweddenschappen. De missie van DraftKings is om het leven spannender te maken door op verantwoorde wijze ‘s werelds favoriete spellen en gokervaringen voor echt geld te creëren.

 

DraftKings Sportsbook is live met mobiele en/of retail sportweddenschappen overeenkomstig de regelgeving in 25 staten en in Ontario, Canada. Het bedrijf exploiteert iGaming overeenkomstig de regelgeving in vijf staten en in Ontario, Canada onder het merk DraftKings en overeenkomstig de regelgeving in drie staten onder het merk Golden Nugget Online Gaming.

 

DraftKings is zowel een officiële dagelijkse fantasy- en sportweddenschappenpartner van de NFL, NHL, PGA TOUR en UFC, als een officiële dagelijkse fantasiepartner van NASCAR, een officiële sportweddenschappenpartner van de NBA en een geautoriseerde gamingoperator van MLB.

 

Bovendien bezit en exploiteert DraftKings zowel DraftKings Network als Vegas Sports Information Network (VSiN), om een multi-platform content-ecosysteem met originele programmering te bieden. DraftKings streeft ernaar een verantwoordelijke beheerder te zijn van dit nieuwe tijdperk in gokken om echt geld, met een bedrijfsbrede focus op verantwoord spelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Analisten schatten dat het bedrijf in 2025 winstgevend zou kunnen zijn, maar de adviezen van de analisten over het aandeel lopen uiteen. Hoe dan ook, in 2023 heeft het aandeel op de beurs hoge toppen gescheerd.

 

9.   Paypal Holdings Inc. (PYPL)

PayPal Holdings is voorlopig de onbetwiste leider op het gebied van online betalingen – en nog veel meer. Het Venmo-betalingsplatform is uitgegroeid tot marktleider en blijft zijn enorme gebruikersbestand in een adembenemend tempo vergroten.

 

PayPal heeft ook een aantal veelbelovende bedrijven overgenomen, zoals de e-commercetool Honey, en heeft geïnvesteerd in verschillende andere succesvolle bedrijven, waaronder MercadoLibre, Uber en meer. PayPal beschikt inderdaad over de financiële flexibiliteit om kansen te benutten zodra deze zich voordoen.

 

PayPal heeft 432 miljoen actieve accounts in meer dan 200 landen over de hele wereld. Hoewel de gebruikersgroei de laatste tijd wat is vertraagd, doet PayPal uitstekend werk bij het uitzoeken hoe het genereren van inkomsten met zijn gebruikersbestand kan worden vergroot en heeft het nog steeds een enorm potentieel op de lange termijn. Kortom, dit is een zeer winstgevende marktleider, en er is geen reden om aan te nemen dat dit binnenkort zal veranderen.

 

PayPal is een van de eerste bedrijven die digitale betalingen introduceerde en een revolutie teweegbracht in de manier waarop consumenten en bedrijven betalen en betalingsgoederen en -diensten ontvangen. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio met producten die tegemoetkomen aan de groeiende klantbehoeften, zoals buiten Venmo ook Xoom, Paypal Zettle en Paypal Honey.

 

Door deze aanhoudende groei zijn PayPal en zijn producten een van de beste keuzes geworden die consumenten kunnen gebruiken voor hun betalingen en financiële transacties. Op de beurs heeft Paypal in 2023 maar matig gepresteerd.

10.                 Marqeta (MQ)

Marqeta is een kaartuitgever en een bedrijf voor betalingsoplossingen dat zijn producten in verschillende configuraties aanbiedt. De twee belangrijkste aanbiedingen geven klanten toegang tot onafhankelijke verwerkingstools die online marktplaatsen en digitaal bankieren bedienen onder de merknaam ‘Powered by Marqueta’. Het aanvullende aanbod omvat onder andere de dienst ‘Managed by Marqueta’ die zich richt op banken, het helpt hen met kaartprogramma’s, identificatienummers, enz.

 

Marqeta speelt in op de trend naar embedded finance met zijn productportfolio die verschillende aspecten van de bestaande bankprogramma’s voor debet-, krediet-, risico- en geldbeheer bedient. Het bedrijf heeft niet zo lang geleden Power Finance overgenomen, wat het productassortiment dat het aan zijn klanten kan aanbieden verder heeft vergroot.

 

Marqeta verlengde ook zijn samenwerkingscontract met Block, waarvan het bedrijf verwacht dat het de komende vier jaar een goede groei zal opleveren. Geen wonder dat veel analisten Marqeta aanbevelen als een aandeel met een ‘koop’-rating.

 

Marqeta’s embedded financiële en moderne kaartuitgifteplatform stelt haar klanten in staat om op maat gemaakte en innovatieve betaalkaarten en embedded financiële aanbiedingen te creëren. Het platform van Marqeta, mogelijk gemaakt door open API’s, geeft zijn klanten de mogelijkheid om meer configureerbare en flexibele betalingservaringen op te bouwen, waardoor de productontwikkeling wordt versneld en de toegang tot kaartuitgiftetechnologie wordt gedemocratiseerd.

 

De moderne architectuur biedt directe toegang tot een zeer schaalbare, cloud gebaseerde betalingsinfrastructuur waarmee klanten hun eigen kaartprogramma’s kunnen starten en beheren, kaarten kunnen uitgeven en transacties kunnen autoriseren en afwikkelen. Marqeta heeft zijn hoofdkantoor in Oakland, Californië en is gecertificeerd om in meer dan 40 landen wereldwijd te opereren.

 

11.                 Bank of Amerika

Bank of Amerika als een fintech bedrijf, het klinkt in eerste instantie misschien vreemd. Wanneer veel mensen denken aan Bank of America, denken ze gewoon aan ouderwets bankieren – letterlijk het tegenovergestelde van fintech innovatie. Maar daarmee wordt deze grootbank echter duidelijk onderschat.

 

Er zijn echter enkele goede redenen waarom Bank of America meer een fintech is dan het lijkt. In de jaren sinds de financiële crisis van 2008-2009 hebben CEO Brian Moynihan en zijn team uitstekend werk geleverd door de kwaliteit van activa te verbeteren en zich te concentreren op efficiëntie.

Technologie heeft een grote rol gespeeld in de uitbouw van de bank in de komende jaren. In 2022 werd Bank of America door Javelin uitgeroepen tot de nummer 1 bank op het gebied van “Online Banking en Mobile Banking Functionality”, evenals de “Best Consumer Digital Bank in the US”. door Global Finance.

 

Naarmate meer klanten profiteren van de uitstekende digitale kanalen van de bank, zal de bedrijfsvoering efficiënter worden. Met een waardering die goedkoper is dan die van veel andere grote banken en een aantrekkelijk dividendrendement is Bank of America een outside-the-box fintech die het overwegen waard is om eens van nabij naar te kijken.

 

12.                 Adyen

Adyen is niet bepaald een begrip voor de meeste Amerikaanse beleggers, het is namelijk een Europees verhaal. Het bedrijf hoort echter zeker thuis in dezelfde categorie als Block en PayPal.

 

Adyen, gevestigd in Nederland, biedt oplossingen voor betalingsverwerking aan bedrijven en heeft vestigingen over de hele wereld (inclusief een grote aanwezigheid in de VS). Het biedt betalingsoplossingen voor persoonlijke, online en mobiele kanalen.

 

Maar in tegenstelling tot de andere grote technologiebedrijven op het gebied van betalingsverwerking richt Adyen zich vrijwel uitsluitend op grote bedrijven. Microsoft, Uber en McDonald’s vertrouwen allemaal op Adyen voor hun betalingsverwerkingsbehoeften.

 

De belegger herinnert zich waarschijnlijk dat eBay PayPal een paar jaar geleden als favoriete betalingsverwerker heeft laten vallen; het wendde zich tot Adyen. Als gevolg van tegenvallende halfjaarcijfers ging de koers van Adyen in 2023 fors onderuit. Het herstel verloopt voorzichtig, maar toch blijven we dit aandeel volgen.

 

13.                 MercadoLibre

MercadoLibre wordt vaak de Amazon.com van Latijns-Amerika genoemd, en de bijnaam is zeker niet onlogisch. Het bedrijf heeft een enorme e-commerce-activiteit, met ruim $30 miljard aan merchandise verkoopvolumes op jaarbasis en blijft bovendien in een indrukwekkend tempo groeien.

 

Het bedrijf beschikt ook over een logistiek platform (Mercado Envios) en een kredietverleningsbedrijf (Mercado Credito), die beide de afgelopen jaren serieuze populariteit hebben gewonnen.

 

Vanuit fintech perspectief is het betalingsplatform Mercado Pago echter het meest opwindend. Het is ook de belangrijkste troef die Mercado Libre kan uitspelen. Het bedrijf verwerkt een betalingsvolume van meer dan 120 miljard dollar op jaarbasis en groeit veel sneller dan de e-commercesector.

 

Het meest bemoedigend is dat Mercado Pago sneller groeit als het gaat om het verwerken van betalingen buiten het e-commerceplatform van MercadoLibre. Beschouw Mercado Pago als PayPal in een eerder stadium (weet je nog toen het onderdeel was van eBay?) dat zich op zichzelf begint te ontwikkelen tot een indrukwekkend bedrijf.

 

Het aandeel Mercado Libre heeft het in 2023 op de beurs erg goed gedaan. En bovendien zien de vooruitzichten er uitstekend uit.

 

14.                 Upstart Holdings Inc. (UPST)

Upstart Holdings was een paar jaar geleden een topgroeiaandeel om te bezitten, maar dit aandeel heeft flink wat klappen gekregen. Eén reden daarvoor is dat het kredietverstrekkende bedrijf niet winstgevend is, en omdat het moeilijker is om geld op te halen in een klimaat van stijgende rentetarieven, zijn beleggers minder bereid om de aandelen van dit bedrijf in de portefeuille op te nemen.

 

Hoewel Upstart kredietverstrekkers helpt meer datapunten te evalueren en hen in theorie in staat zou moeten stellen slimmere (en dus goedkopere) leningen aan te gaan, is er in deze uitdagende economische omstandigheden weinig bereidheid om aandelen van dit soort bedrijven te kopen.

 

De kernactiviteit van het bedrijf ligt in het verstrekken van leningen aan individuen die moeite hebben om via traditionele kanalen financiering te verkrijgen. Dit kenmerk plaatst aandelen van bedrijven als Upstart in een precaire positie, vooral wanneer de rentetarieven langer hoger blijven.

 

Deze langdurige periode van hoge rentetarieven doet niet alleen de schuldenlast van het bedrijf stijgen, maar verhoogt ook het risico op wanbetalingen onder de kredietnemers.

 

15.                 Robinhood Markets Inc. (HOOD)

Robinhood Markets Inc. (HOOD) exploiteert een platform voor financiële dienstverlening in de Verenigde Staten. Via het platform kunnen gebruikers investeren in aandelen, op de beurs verhandelde fondsen, opties, goud en cryptocurrencies. Dit bedrijf koopt en verkoopt Bitcoin, Ethereum, Dogecoin en andere cryptocurrencies met behulp van zijn Robinhood Crypto-platform.

 

Robinhood Markets verwacht voor het boekjaar 2023 een winstgroei van 57,3%, met een verdere verwachte groei in 2024. Het kwam eind juli 2021 naar de Nasdaq met een openingkoers van $38,00 per aandeel, maar het aandeel heeft zeker betere dagen gekend en wordt nu fors lager verhandeld.

 

Dit is niet onlogisch gezien de manier waarop het bedrijf in het verleden verwikkeld is geraakt in rechtszaken en controverses over de regelgeving. Robinhood stemde er bijvoorbeeld mee in om $65 miljoen aan de SEC en $70 miljoen aan de FINRA te betalen wegens het misleiden van klanten en het veroorzaken van wijdverbreide storingen.

 

Robinhood maakte ook bekend dat het vragen heeft ontvangen van de SEC, de DOJ en staatstoezichthouders over het omzeilen van de handelsbeperkingen op bepaalde aandelen tijdens de GameStop saga in januari 2021.

 

Robinhood wordt ook geconfronteerd met hevige concurrentie van andere online brokers zoals Charles Schwab (NYSE:SCHW), E*Trade en Fidelity (NYSE:FIS), evenals van nieuwkomers zoals SoFi (NASDAQ:SOFI). De omzetgroei van Robinhood is relatief inconsistent en de groeivooruitzichten zijn onzeker, maar we blijven de trend van dit aandeel volgen.

 

16.                 Affirm (AFRM)

Dit fintech platform is een toonaangevende aanbieder van koop nu, betaal later (BNPL)-diensten en stelt consumenten in staat hun aankopen op te splitsen in renteloze of lage rentetermijnen.

 

Afwijkend van de algemene kritiek op BNPL-platforms, waaronder hun gebrek aan transparantie en het aanmoedigen van consumenten om geld uit te geven dat ze niet noodzakelijkerwijs hebben, wordt Affirm geconfronteerd met een iets ander probleem.

 

Om dit soort flexibele betalingsmogelijkheden te bieden, wordt dit fintech bedrijf geconfronteerd met zijn eigen financieringskosten, die gekoppeld zijn aan de huidige rentetarieven. Uiteindelijk verwacht het managementteam van Affirm dat hogere rentetarieven in de nabije toekomst op de marges van het bedrijf zullen drukken, wat de winstvooruitzichten zou kunnen aantasten.

 

Niettemin is de koers in 2023 door het plafond gevlogen. Het kan dus geen kwaad om voorzichtig te zijn.

 

17.                 Payoneer (PAYO)

Payoneer is een wereldwijd betalingsplatform waarmee bedrijven en particulieren geld over de grenzen heen kunnen verzenden en ontvangen. Het bedrijf ging in juni 2021 naar de beurs via een SPAC-fusie, maar het aandeel kon zich nog niet echt waarmaken.

De reden is waarschijnlijk de teleurstellende resultaten in de vorm van negatieve EBITDA-marges en dito netto marges. De aandelen worden nog steeds verhandeld tegen een koers van ongeveer 34x de toekomstige winst. Payoneer is dus een fintech aandeel dat risico’s kent.

 

18.                 Amazon (AMZN)

Dit bedrijf hoeven we u ongetwijfeld niet meer voor te stellen. Amazon is ‘s werelds grootste bedrijf op het gebied van e-commerce en cloud  infrastructuurdiensten. Het is ook een groot reclamebedrijf omdat het geïntegreerde advertenties op zijn eigen marktplaats verkoopt en streaming video’s, videogames en andere digitale voordelen aanbiedt aan zijn Prime-abonnees.

 

Maar Amazon mag dus ook tot de fintech bedrijven gerekend worden. Amazon ging meer dan 25 jaar geleden naar de beurs. Als u toen €5.000 had geïnvesteerd in de beursintroductie, zou uw investering vandaag bijna €8,5 miljoen waard zijn. Amazon is misschien wel een van de beter gepositioneerde bedrijven om te profiteren van AI. De enorme e-commerceactiviteiten geven het een prominentere positie op internet, wat betekent dat het de technologie kan inzetten voor verkoop en reclame.

 

Het bedrijf was eveneens een pionier in de cloud computingindustrie met Amazon Web Services (AWS) en is vandaag de dag nog steeds het toonaangevende cloud infrastructuurbedrijf. Dat alleen al plaatst het in een prominente ondersteunende rol voor de technologie.

 

Toch kan de belangrijkste aantrekkingskracht voor investeerders het bedrijf zelf zijn. Het onlineverkoopsegment, dat verantwoordelijk is voor de grootste inkomstenstroom, is waarschijnlijk verlieslatend. Door AI ondersteunde bedrijven zoals AWS, advertenties, abonnementen en verkopen doen de omzet echter met dubbele cijfers groeien. Op de beurs heeft Amazon een sterk 2023 achter de rug.

 

Door deze groei kon het bedrijfsresultaat in de eerste helft van 2023 met 78% stijgen. In die periode keerde het bedrijf ook terug naar de winstgevendheid, met een nettowinst van $10 miljard.

 

19.                 Green Dot (GDOT)

Hoewel deze digitale bank- en prepaid-debetkaartaanbieder misschien niet zo snel groeit als sommige meer ‘disruptieve’ namen, helpt de lage waardering van GDOT dit ruimschoots goed te maken.

 

Tegen de huidige prijzen worden GDOT-aandelen verhandeld voor slechts 8 keer de toekomstige winst. Ook al kent het bedrijf geen turbo, het potentieel van Green Dot om de komende jaren te kapitaliseren op fintech trends mag niet onderschat worden. Op de beurs was 2023 voor het aandeel Green Dot echter een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.

 

20.                 Futu Holdings Limited (FUTU)

Futu Holdings Limited biedt gedigitaliseerde broker– en productdistributiediensten aan voor vermogensbeheer in Hong Kong en internationaal. Het biedt online financiële diensten aan, waaronder makelaardij in effecten en derivaten, margefinanciering en fondsdistributiediensten via zijn digitale platforms Futubull en Moomoo.

 

Steve Zeng, hoofd van Global Strategy and Wealth Management bij Futu Holdings Limited is positief voor de toekomst: “We hebben een stijgende vraag naar Futu’s vermogensbeheerdiensten waargenomen bij institutionele en vermogende klanten nu we de mijlpaal van 50 miljard onder beheer hebben overschreden.

 

Onze diensten en aanbiedingen aan vermogende en vermogende particulieren Family Office-klanten zijn versterkt door de verrijking van ons productassortiment op ons geïntegreerde investeringsplatform.” Op de beurs heef het aandeel Futu Holdings in 2023 maar zus en zo gepresteerd.

 

21.                 Opendoor Technologies Inc. (OPEN)

Opendoor leek een veelbelovend groeiaandeel toen het in december 2020 naar de beurs ging door te fuseren via een speciaal acquisitiebedrijf (SPAC). Het online vastgoedbedrijf stroomlijnde de huizenverkoop door onmiddellijk contante aanbiedingen te doen voor huizen, bestaande woningen opnieuw op te knappen en die vervolgens te koop aan te bieden op zijn online marktplaats.

 

Ten tijde van het publieke debuut werd ongeveer 90% van de transacties van Opendoor afgerond zonder makelaars, wat het een aantrekkelijke optie maakte voor verkopers en kopers. Het bood ook app-gebaseerde diensten voor het kopen en financieren van huizen aan zijn potentiële kopers.

 

De aandelen van Opendoor sloten op 11 februari 2021 op een recordhoogte van $35,88. Maar die koers is vandaag slechts een verre droom. De aandelenkoers stortte in toen de stijgende rente de vastgoedmarkt ontwrichtte. Fundamenteel herstel laat voorlopig op zich wachten.

 

22.                 Mastercard (MA)

Dit is een van de aandelen in de portefeuille van Berkshire Hathaway waar Buffett niet zo veel over praat. Het is echter een grote winnaar geweest voor het Orakel van Omaha, met een totaalrendement van ruim 1.600% sinds Berkshire in het eerste kwartaal van 2011 een positie innam. Het bedrijf mag dan ook zonder meer een ‘winnaar’ worden genoemd.

Mastercard zou zijn momentum op de lange termijn gaande moeten kunnen houden. De verschuiving van contante naar digitale betalingen zal zich voortzetten en de e-commerce zal groeien. Ook de middenklasse in de opkomende markten zal groeien. Op de beurs heeft dit aandeel zich fors hersteld van een inzinking.

 

23.                 SoFi Technologies (SOFI)

Dit aandeel wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende fintech aandelen. Dit grotendeels vanwege het potentieel om met dubbele cijfers te blijven groeien, nu deze fintech/neobank met succes marktaandeel bij een publiek van jonge, welvarende klanten.

 

Het vooruitzicht op aanhoudende groei bepaalt een groot deel van de huidige waardering van het aandeel. Het realiseren van een gestage groei is echter nog niet volledig in de koers in geprijsd. Als SoFi weldra (zoals verwacht) eindelijk het punt van GAAP-winstgevendheid bereikt, zou dit de aandelen kunnen helpen weer op het goede spoor te komen.

 

Op langere termijn, als de winsten van SoFi naar een aanzienlijk hoger niveau stijgen, kan een terugkeer naar eerdere koersen (zoals $15, of zelfs $20 per aandeel) binnen handbereik zijn.

 

24.                 Lemonade, Inc. (LMND)

Lemonade was in 2021 een van de belangrijkste beursintroducties. Het bedrijf had alle elementen van een grote disruptor, met zijn digitale verzekeringsactiviteiten die gebaseerd zijn op kunstmatige intelligentie (AI).

 

Maar hoewel de koers aanvankelijk zo snel steeg als de beleggers hadden verwacht, duurde het naar de zin van de beleggers te lang voordat de verliesratio verbeterde en het bedrijf winstgevend werd. Teleurgestelde beleggers zagen elders opportuniteiten op de korte termijn, en ze hebben de koers van Lemonade met 90% omlaag gebracht ten opzichte van de hoogste koersen.

 

Maar het groeiverhaal ziet er nog steeds aantrekkelijk uit, en de winstgevendheidscijfers, inclusief de verliesratio, verbeteren over de hele linie. De klanten blijven zich aanmelden voor polissen en het klantenaantal nadert de 2 miljoen. Ze kopen ook meer polissen en duurdere polissen, wat betekent dat Lemonade’s strategie van up- en cross-selling werkt; de premie per klant is vorig jaar met 6% gestegen.

 

25.                 Paysafe Ltd. (PSFE)

Paysafe is een toonaangevend betalingsplatform met een uitgebreide staat van dienst in het bedienen van verkopers en consumenten in de wereldwijde entertainmentsector. Het belangrijkste doel is om bedrijven en consumenten in staat te stellen naadloos verbinding te maken en transacties uit te voeren steeds via toonaangevende mogelijkheden op het gebied van betalingsverwerking, digitale portemonnee en online geldoplossingen.

 

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van online betalen, een transactievolume op jaarbasis van meer dan $130 miljard in 2022 en ongeveer 3.300 werknemers in meer dan 12 landen, verbindt Paysafe bedrijven en consumenten via meer dan 100 betalingsmethoden in meer dan 40 valuta’s over de hele wereld.

 

De oplossingen van Paysafe worden geleverd via een geïntegreerd platform en zijn gericht op mobiel geïnitieerde transacties, realtime analyses en de convergentie tussen fysieke en online betalingen.

 

Op de beurs heeft het aandeel Paysafe nog heel wat te bewijzen. Van een piek ooit op bijna $200 is de koers steeds dieper weggezakt. Het valt af te wachten of een come back mogelijk is.

 

Niet alle aandelen zullen in koers stijgen (of dalen). Gebruik een bewezen succesvolle methode om te proberen het kaf van het koren te scheiden. Bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode waarmee gebruik wordt gemaakt van het momentum effect, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat je daarmee de markt kan verslaan. Zie voor meer informatie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator of de online training https://beleggen.com/training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.