Gratis online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.”
Ja, vertel mij meer

Page content

CBOE Gold Index

CBOE Gold Index

CBOE Gold Index staat voor Chicago Board Options Exchange (CBOE) Gold Index. Het symbool van deze goudindex is GOX. De CBOE Gold Index volgt de aandelenkoersen van 12 ondernemingen die betrokken zijn bij de productie en winning van goud.

CBOE Gold Index geïntroduceerd in 1994

De CBOE Gold Index is een prijsgewogen index, die dermate is aangepast, waardoor de goudfondsen een (zoveel mogelijk) gelijk gewicht hebben in de index. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de bedrijven die zijn opgenomen in de CBOE Gold Index dezelfde waarde hebben. De CBOE Gold Index werd in 1994 geïntroduceerd op een stand van 100 punten.

CBOE Gold Index iedere 15 seconden bijgewerkt

De CBOE Gold Index wordt tijdens beurstijd gepubliceerd, waarbij de waarde iedere 15 seconden wordt bijgewerkt. CBOE is verantwoordelijk voor het onderhouden en het berekenen van de CBOE Gold Index.

CBOE Gold Index herijking per kwartaal

De CBOE Gold Index wordt ieder kwartaal geëvalueerd, waarbij de CBOE de weging van de individuele fondsen aanpast. Na de herijking hebben de goudfondsen weer een gelijke waarde binnen deze index.

CBOE Gold Index herijking

De herijking van de CBOE Gold Index geschiedt nabeurs op iedere derde vrijdag van maart, juni, september en december. CBOE kan ook, naar eigen goeddunken fondsen toevoegen of verwijderen uit de CBOE Gold Index, waardoor wordt ingespeeld op veranderingen in de goudmarkt.

CBOE Gold Index

Reële afspiegeling goudmarkt

Op deze wijze wordt zorg gedragen voor een reële afspiegeling van de goudmarkt. Dus dat de index de ondernemingen weerspiegelt, die actief zijn in de huidige goudproductie en mijnbouwactiviteiten.

ProtectiePortefeuille

De afgelopen jaren waren niet het makkelijkste voor beleggers. Sinds 2008 is de AEX ongeveer gehalveerd. Toch hebben wij en onze abonnees van de ProtectiePortefeuille een mooi rendement behaald in deze periode.

Door zowel shortposities als long middels Turbo’s, Speeders en Sprinters, is het resultaat fors gestegen.  Een goede strategie is dus van grote waarde. Gelukkig staan de kosten van een abonnement op de ProtectiePortefeuille in geen relatie tot de opbrengsten.

U kunt ook profiteren van de ontwikkelingen van obligaties, edelmetalen en/of uw portefeuille beschermen. Met een abonnement op deze modelportefeuille ontvangt u direct onze informatie.

Kijk op https://beleggen.com/protectieportefeuille of http://www.beursbulletin.nl/acties/tu/ voor meer informatie.

 

    Comment Section

    0 reacties op “CBOE Gold Index

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.