Gratis online training “Succesvol beleggen in nog geen 10 minuten per week.”
Ja, vertel mij meer

Page content

Cash dividend

Cash DividendCash dividend is een dividend uitkering in contanten. Dividend is een uitkering van een deel van de winst van een onderneming aan de aandeelhouders. Dit kan in aandelen geschieden, het zogenoemde stock dividend of in contanten, cash dividend dus. Bij een keuze dividend kan de aandeelhouder zelf het dividend kiezen: of cash dividend of dividend in aandelen.

Cash dividend uitkering

Cash dividend is de verdeling van de winst van een onderneming aan de kapitaalverschaffers. Hoe vaak het dividend wordt uitgekeerd, hangt af van de onderneming. Sommige ondernemingen keren maar 1 keer per jaar cash dividend uit en andere bijvoorbeeld 4 keer per jaar, oftewel 1 per kwartaal betaald. Sommige bedrijven keren halfjaarlijkse (cash) dividenden uit.

Hoogte cash dividend

De hoogte van het cash dividend wordt bepaald door de raad van bestuur van een onderneming. Beleggers kunnen vervolgens het voorstel goedkeuren, danwel afkeuren tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Aandeel ex cash dividend

Op ex (cash) dividend datum, zal de aandelenkoers evenveel afnemen als er aan cash dividend wordt uitgekeerd. Vervolgens zal het dividend op een bepaalde datum betaalbaar worden gesteld, mits de belegger op ‘record date’ de aandelen in portefeuille had. Het is dus belangrijk om te kijken wanneer een aandeel ex cash dividend gaat, wanneer de ‘record date’ is en wanneer het cash dividend betaalbaar wordt gesteld.

DividendPortefeuille

Niet elk aandeel met een hoog dividendrendement is een goede keuze. Aandelen met een relatief hoge winstuitkering worden een interessante belegging als de betrokken bedrijven opnieuw (of meer) winst maken, hun koers in een opgaande trend zit en zij het dividend verhoogd hebben.

Cash Dividend

De aandelen die aan deze voorwaarden voldoen, zijn een veilige keuze. In de afgelopen elf jaar leverde een dergelijke werkwijze met de tien beste aandelen uit de Euronext 100 en Next 150 een samengesteld rendement op van 12,5% per jaar versus een jaargemiddelde van -2,6% voor de Eurostoxx 50, de Europese hoofdindex.

Wilt u ook een hoger rendement met een lager risico maar dan zonder extra inspanning? Schrijf u nu in en profiteer direct. Kijk op http://www.beursbulletin.nl/acties/id/ voor meer informatie.

  Comment Section

  0 reacties op “Cash dividend


  Door yvonne op 2 mei 2013

  ik wil graag weten of er bij cash dividend meer kosten worden afgetrokken als bij stck dividend.

  met vriendelijk goet
  Yvonne


  Door Harm van Wijk op 15 mei 2014

  Dit kan per broker en per bedrijf verschillen. Vraag naar de specifieke voorwaarden bij uw bank of broker.


  Door D.G.J. van Elst op 14 mei 2014

  Bij deze is het Stock Dividend van Wolter Kluwer op 13-05-2014 in het geheel cash uit betaald terwijl ik de instellingen bij de bank ING voor her beleggen aan heb staan.

  Volgens de ING Bank mochten zij niet her beleggen omdat het door Wolter Kluwer zo is bepaald op de aan deelhouders vergadering.

  Weet U onafhankelijk mij te ver tellen op dit waar is, het kan namelijk nog wel eens voorkomen anders ook bij andere bedrijven met stock dividend waarvan ik dacht dat dat altijd her te beleggen was als je er voor gekozen had uiteraard.

  Ik hoor graag van U.

  Met Vriendelijke Groeten

  Dirk van Elst.


  Door Harm van Wijk op 15 mei 2014

  De uitkering in contanten of in aandelen is de keuze van het bedrijf. Dit zou dus kunnen inderdaad.

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.