“Slecht nieuws. . .”

Drs. Harm van Wijk te gast bij Rondom10

De gemiddelde particuliere belegger verliest structureel geld op de beurs. Dat is de uitkomst van diverse wetenschappelijke onderzoeken*

*“Performance and persistence of individual investors: Rational agents or Tulip maniacs?”, door Rob Bauer, Mathijs Cosemans en Piet Eichholtz van de Universiteit van Maastricht onder 70.000 particuliere beleggers van Alex Beleggersbank . Andere onderzoeken zoals Odean (1998), Barber en Odean (2000), Barber en Odean (2001), Andersen (2005), Grinblatt en Keloharju (2005) bevestigen deze uitkomsten.

Als je je kinderen dan wat wilt nalaten, dan is het wel zaak dat er dan nog iets over is. De (officiële) inflatie staat op 2,6%. Als je bovendien 1,2% vermogensrendementsheffing moet afdragen dan moet je dus ieder jaar 3,8% rendement maken om je koopkracht te behouden. Met sparen gaat dat zeker niet lukken, dus wordt je vermogen jaar in jaar uit minder waard.

Alleen de beste 10% beleggers zijn in staat het rendement van het indexfonds te evenaren of te overtreffen. Anders gesteld: 90% doet het slechter dan de beurs. De slechtste 10% beleggers hebben na vijf jaar zelfs 90% van de initiële waarde verloren. De toekomst van deze mensen ligt aan diggelen.

AEX verloor meer dan de helft in de afgelopen 12 jaar

Zeker als je bedenkt dat de pensioenfondsen er slecht voor staan. De woekerpolissen door de hoger kosten niets opleveren en het voortbestaan van de AOW onzeker is.

Ook indexbeleggen bleek de afgelopen jaren geen oplossing: de AEX verloor meer dan de helft in de afgelopen 12 jaar.

Toch zijn er beleggers die er in geslaagd zijn om een mooi rendement te behalen, door te beleggen volgens een bewezen methode. 1 van de bekendste voorbeelden is natuurlijk Warren Buffett.

“The first rule of investing is don’t lose money. The second rule is don’t forget Rule No. 1.” Warren Buffett

Ik heb in het verleden veel geld verloren met beleggen en alle fouten zelf al gemaakt, waardoor ik op zoek ben gegaan naar bewezen systemen. Hierdoor ben ik in staat geweest om de grote daling in de afgelopen jaren succesvol te doorstaan en er zelfs geld mee te verdienen.

Wat veel beleggers zich vaak niet realiseren, is dat als, net als in 2008 de beurs met 50% daalt en de beleggingsportefeuille met 50% afneemt, er een 100% stijging nodig is om alleen maar weer op het startpunt uit te komen. Bij een daling van 90% (zoals bij de (veilig gewaande) bankenaandelen) is overigens een stijging van 900% nodig. Hoe groot is de kans dat u dan nog ooit geld gaat verdienen?

Ik ben als beleggingsexpert te gast geweest bij diverse programma’s op radio en TV waaronder EenVandaag, Netwerk, Rondom10, Radio 1, Radio 2, BNR, FinanceTelevision en Business Class.

Ik werk samen met ondermeer SNS Bank, Binck, Alex, Citi, ING Bank en Lynx en schrijf voor De Financiële Telegraaf, de website van Alex, Shares en Beurs.nl.

Na mijn studie ben ik de financiële wereld beland en ben me steeds meer met beleggen gaan bezig houden. Ik was eerder verantwoordelijk voor het opzetten van de beleggingssites van SNS Bank, verantwoordelijk voor marketing, verkoop en business development bij BinckBank, werkte mee aan het opstarten van SNS FundCoach en de ABN Amro Turbo’s en was sitemanager van DFT.nl (De Financiële Telegraaf).

Ik heb in de afgelopen jaren door de internetbubbel en de kredietcrisis wel het nodige voor mijn kiezen gehad. Ook hier geldt, dat als je er niet dood aan gaat, maakt het je sterker.

Particuliere beleggers worden op verschillende terreinen ondersteund. Zo hebben vele duizenden beleggers de cursussen van BeursBulletin gevolgd, is het weekblad BeursBulletin uitgegroeid tot Nederlands grootste weekblad op basis van technische analyse en is samen met vermogensbeheerder Kairos Asset Management het BeursBulletin Beleggingsfonds ontwikkeld.

Opties (en andere derivaten) zijn, zeker in het huidige beleggingsklimaat, noodzakelijk om geld te verdienen met beleggen. Met de inhoud van deze handleiding zult u beter in staat zijn om geld te verdienen met opties.

“Met Deze Methode Kan Werkelijk Iedereen
Een Succesvolle Belegger Worden!”

 • Wilt u uw vermogen vermeerderen?
 • Uw pensioenreserve verhogen?
 • Of uw kinderen wat moois nalaten?

“Ontdek in mijn handleiding tevens:”

 • Duidelijke uitleg van callopties en putopties.
 • Interessante strategieën.
 • Heldere voorbeelden.
 • Opties zijn, zeker in het huidige beleggingsklimaat, noodzakelijk om geld te verdienen met beleggen.
 • In stijgende, dalende en zijwaartse markten kunnen opties worden ingezet, mits goed toegepast.
 • Extra inkomen uit uw aandelen? Het kan met gedekt schrijven!
 • Een aandeel kopen met korting? Dat kan met een short put!
 • Eenzelfde positie maar met een beperkte investering? Dat kan met Synthetische aandelen.
 • Door opties te gaan combineren, wordt het pas echt leuk! Bijvoorbeeld met een short straddle!
 • Een naked strangle? Ja, optieconstructies kunnen zeer spannend zijn!
 • Een covered short strangle? Ook hierbij is het zaak goed op de Grieken te letten!
 • Risico op een early exercise? Als je zelf wilt kunnen blijven beslissen, rol dan op tijd door.
 • Dividend is een mooi cadeau voor de aandeelhouder, maar hoe werkt dit door voor optiebeleggers?
 • Wat is de invloed van volatility? (een belangrijke, zo niet de belangrijkste factor bij opties).
 • Hoe beperk ik het risico? Rendement gaat hand in hand met risico
 • Wat is de delta? De gamma? De rho? De vega?
 • De Black‐Scholes‐formule, leverde zelfs een Nobelprijs voor de Economie op.
 • Geld verdienen met opties Mijn favoriete optiestrategie? Ik onthul mijn favoriet!

Opties zijn voor kleine particuliere beleggers zeer geschikt omdat met een relatief kleine investering toch volledig kan worden geprofiteerd van de beweging van de onderliggende waarde. Maar ook professionele partijen maken op grote schaal gebruik van opties.

Speciale Bonus!

Maar dat is nog niet alles! Om de juiste optie of combinatie van opties te selecteren, is het zaak deze goed door te rekenen. Dat kan door middel van de handige excelsheets vrij eenvoudig:

Excelsheet 1

Welke call geeft het beste resultaat?

Bereken de potentiële opbrengst van call opties bij verschillende groeiscenario’s. Door verschillende calls te vergelijken, ziet u welke call het beste resultaat geeft indien uw visie uitkomt.

Excelsheet 2

Welke combinatie (straddle) is beter?

Welke combinatie (straddle) is beter?

Bereken de potentiële opbrengst van de strategie waarbij u aandelen koopt en tegelijk een put en een call optie schrijft.

Excelsheet 3

Hoeveel margin en welk rendement?

Bereken niet alleen hoeveel margin u moet aanhouden voor een call of put, maar ook wat het rendement is van de individuele positie of de combinatie van deze positie met de Margin Calculator.xls. Bekijk tevens wat de maximale premie is waarop u de positie moet sluiten.

Excelsheet 4

Welke optie is het meest geschikt?

Welke optie is het meest geschikt?

Maak een rendementsberekening voor het gedekt schrijven van callopties zodat u weet welke het meest geschikt is met de spread sheet ‘Gedekt schrijven call opties.xls”’.

Extra BONUS: 5%-rendementsabonnement gratis

U ontvangt als extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert cadeau ter waarde van € 139.
U ontvangt onze beleggingsinformatie totdat het rendement ad € 1000,- op onze modelportefeuille is behaald.

OptieAlert is een dienst van BeursBulletin die uitsluitend optietips op aandelen verstrekt. U wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Dit vinden anderen van onze diensten

“Het gebeurt mij regelmatig dat ik mijn haren uit het hoofd trek als ik niet meteen een nieuwe tip uitvoer, lees koop. Ik kijk dan ook altijd met plezier uit naar hun tip die zij zo tegen 17.00 uur verzenden naar mijn e-mail adres en per sms. BeursBulletin dwingt mij om gestructureerd te beleggen. Hoe? Door gewoonweg hun tip uit te voeren.
Een prima service.

Ik maak al jaren gebruik van hun diensten en ben dat ook nog jaren van plan te doen. De BeursBulletin van ’s ochtend lees ik altijd met plezier. Het is leerzaam. Het is voor mij een soort verplichte, aangename, kost geworden. Ik ben recentelijk geabonneerd op SuperMomentum en deze lijkt voor mij zeer belovend uit te pakken.” Paul Mather, Driel

“Ik ben over deze materie al vaker beginnen lezen, zowel in het Nederlands als in het Duits als in het Engels,maar nooit een boek of e-book afgemaakt. Ten eerste eigenlijk ,omdat het sowieso een vrij taaie materie is en in een vreemde taal is het nogal slechter te begrijpen als je niet eens in je eigen taal de zaak onder de knie hebt. Maar zoals jij het benadert is het beter begrijpbaar,dat had ik op het seminar al door,jij legt het meer in de diepte uit waar andere oppervlakkiger zijn. Ik wil je hier niet mee bewieroken maar ik stel gewoon vast,ik zie wat ik zie,ik ik voel wat ik voel, point.”

Andre Jaeken, Antwerpen

“Ik ben zeer content met Uw AandelenAlert. Via de eerste tip waren de kosten er voor mij al uit.” Hans Holt, Haarlem

“Hierbij wil ik middels deze mail mijn tevredenheid uiten aan het team van BeursBulletin. Dankzij de adviezen van BeursBulletin en het BeursBulletin Beleggingsfonds heb ik goede beleggingsresultaten behaald.

BeursBulletin betekent veel voor mij: het team is betrouwbaar en deskundig waardoor ik, ondanks de moeilijke markt, toch goede resultaten behaal.” Jan Leliveld, Aalsmeer

“BeursBulletin geeft een steun in de rug en de door hen verzorgde seminars zijn het bezoeken waard. In het algemeen kan gesteld worden dat de meeste tips geld opleveren. De instapkosten zijn gewoonlijk snel terugverdiend. Al vele, vele jaren werk ik met hun adviezen.” Hans G. Koornstra, Zeewolde

“Ben zeer tevreden over BeursBulletin.nl. Verliezen worden afgekapt, winsten vakkundig gemaximaliseerd en de medewerkers zijn goed bereikbaar en reageren snel op vragen. Flexibiliteit en meedenken bij afsluiten van abonnementen. Grote aanrader!” Martin Sijbolts, Groningen

Ewald Tan

“Eindelijk een partij waarbij ze hun eigen belang niet voorop stellen, maar dat van de klant. Dat vertaalt zich in goede dienstverlening en bereikbaarheid. Dank!” Ewald Tan, Tilburg

“Ik ben zeer tevreden over jullie goede service! Vriendelijke groeten van een zeer tevreden klant.” Will Verschoor, Tilburg

Sterk punt van BeursBulletin is het actieve beleid van in- en uitstappen. Ik vind BeursBulletin gewoon geweldig goed!!” Aloys Scholl, Venray

“BeursBulletin is een prima blad en geeft goede/uitstekende verwachtingen.”

Klaas van Schaik, Zoetermeer

“De ondersteuning via de wekelijkse uitgave van BeursBulletin voldoet aan mijn behoefte. Bovendien vind ik de wekelijkse rubrieken interessant en leerzaam.” J.Mertens

“De informatie van BeursBulletin is een prima aanvulling op de andere informatie die op het internet te vinden is voor een beginnende belegger.” Rob Engberts

“De producten van Beursbulletin hebben een goede indruk achtergelaten.”
Joan Busch, Pedreguer Spanje

“Beursbulletin gebruik ik als zeer gewaardeerde extra achtergrondinformatie, waarvoor dank!” Johan Schelstraete Brussel, Belgie

30 dagen 100% geld terug garantie

U krijgt een 100% niet goed geld terug garantie. Ik wil alleen tevreden klanten. Mocht u ontevreden zijn over het e-boek, laat het ons binnen 30 dagen weten en u ontvangt uw geld terug.

U loopt dus geen enkel risico.

Met vriendelijke groet,

Drs. Harm van Wijk

P.S. Met deze methode kan werkelijk iedereen succesvol beleggen en moeiteloos en veilig geld verdienen met opties. Beleggen was nog nooit zo gemakkelijk!

P.P.S. Met mijn 30 dagen niet goed, geld terug garantie loop je geen enkel risico!

P.P.P.S. Nergens anders in Nederland zul je de bonus spreadsheets aantreffen waarmee je zo eenvoudig de beste opties kunt selecteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.